• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Placinta cu dovleac copt

Tarte/Placinte dulci

Placinta cu dovleac copt

Imi place dovleacul si imi place aceasta perioada a toamnei cand vedem tarabele pline cu dovleci de diferite forme si marimi, toti asteptandu-si cumparatorii. Asa se face ca de fiecare data cand trec pe la piata cu greu rezist tentatiei de a cumpara o minunatie de dovleac. 
 
De cele mai multe ori il consumam simplu, copt cu putina scortisoara. Insa cand am pofta de altceva atunci prepar din el fel si fel de bunatati: inghetata, cheesecake sau chiar si un tort delicios. De data aceasta va prezint o reteta destul de simplu de facut si anume o placinta cu dovleac. Are umplutura din plin, e aromat si cu un aluat fraged. Daca va place dovleacul copt (caci despre el e vorba si in placinta asta) atunci sa nu ezitati sa o faceti. 
 Placinta cu dovleac copt_2 
Aluat
450 gr faina
50 gr untura
10 gr drojdie
1 ou mare
100 gr smantana grasa
100 ml lapte
1 praf de sare
o lingura zahar
 
Umplutura
500 gr dovleac copt
130 gr zahar
200 gr smantana grasa
2 oua
scortisoara
1 lingurita extract de vanilie
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 50 min Nr portii: 16
 Placinta cu dovleac copt_3
Incalzim usor laptele impreuna cu lingura de zahar apoi adaugam drojdia si lasam 10 minute la dospit.
Separat cernem faina intr-un bol incapator. Adaugam untura si incepem sa framantam cu varful degetelor pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Facem apoi o adancitura in mijloc. Turnam laptele cu drojdia in centru apoi adaugam oul batut cu un praf de sare si smantana si incepem sa framantam. Daca mai este nevoie se poate adauga lapte sau faina, in functie de consistenta aluatului. Acoperim aluatul cu  folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
 
Umplutura nu e greu de facut nici ea. Avem nevoie de aproximativ 1/2 kg de dovleac copt. Pentru aceasta ar fi nevoie de 800 grame de dovleac crud taiat in bucati potrivit de mari si puse la cuptor la foc mare timp de aproximativ o ora. Cand dolveacul e patruns il scoatem din cuptor, il curatam de coaja (daca nu am facut-o inainte de a-l da la cuptor) si punem miezul intr-un bol mare. Acum este momentul sa punem blenderul in functiune pentru ca avem nevoie de o pasta de dovleac. Dupa ce am obtinut pasta de dovleac adaugam zaharul apoi ouale, cate unul pe rand, si mixam bine. La final punem smantana si mirodeniile: scortisoara dupa gust si extract de vanilie. Amestecam din nou si lasam deoparte.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Pregatim o tava medie (24/24cm sau 20/30 cm) si o ungem cu unt apoi tapetam fundul cu hartie de copt.
 
Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem jumatate intr-un dretunghi de dimensiunea tavii si punem foaia cu grija in tava. Turnam si umplutura peste aluat. Intindem si cealalta bucata de aluat si o punem peste umplutura. Din loc in loc intepam cu o furculita. Ungem placinta cu ou batut si o introducem la cuptor cand acesta este incins.
 
Coacem placinta timp de 40-50 de minute, pana cand este frumos rumenita. Scoatem placinta din cuptor si o lasam la racorit in tava. Portionam dupa preferinta iar in momentul servirii o pudram cu zahar pudra din abundenta. 
 
Enjoy! 
 Placinta cu dovleac copt_1


14 Comments

« Flanuri cu usturoi si ardei copt
Chec cu ciocolata si alune de padure »

Comments

  1. stefy says

    November 3, 2013 at 5:49 am

    super bine arata!! iau si eu una ca si asa nu am mai mancat demult un desert cu dovleac!!!

    Reply
  2. Nico says

    November 3, 2013 at 6:31 am

    Deja am o pofta de placinta cu dovleac care imi da cosmaruri….placintar am, cred ca ma duc sa ma apuc. Fotografiile tale sunt superbe ca de obicei, felicitari. Nico

    Reply
  3. Buburuza Bubu says

    November 3, 2013 at 9:21 am

    O Doamne cum arata!!!! Demential!!!! :*

    Reply
  4. diamond says

    November 3, 2013 at 10:02 am

    ce frumoasa e… si parfumata! :*

    Reply
  5. Danutza says

    November 3, 2013 at 1:27 pm

    Acum am si eu in cuptor placinta cu dovleac :) Preferata mea toamna!

    Duminica frumoasa :*

    Reply
  6. Mihaela Mihalache says

    November 3, 2013 at 1:31 pm

    salivez 😉

    Reply
  7. Cristina says

    November 3, 2013 at 7:56 pm

    Yammy!!! Trebuie sa fie tare buna!

    Reply
  8. Adina says

    November 4, 2013 at 9:16 am

    Frumoasa prezentarea si delicioasa placinta !

    Reply
  9. Alice Kitchenette says

    November 4, 2013 at 6:36 pm

    un desert minunat si parfumat!

    Reply
  10. adnia says

    November 4, 2013 at 8:36 pm

    ce frumoasa e! si eu pregatesc din nou ceva dulce cu dovleac, ca nu ma pot desparti de el:))

    Reply
  11. ADINA says

    October 6, 2016 at 8:47 am

    Am facut-o si mi-a iesit foarte buna. O recomand cu caldura.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 7, 2016 at 5:20 am

      Adina, ma bucur mult ca ti-a placut. O zi frumoasa!

      Reply
  12. Alexandra says

    November 27, 2017 at 1:15 pm

    E nemaipomenită reteta!Pot face si cu umplutura de brânză sărată?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 11, 2017 at 8:39 pm

      Buna Alexandra, ma bucur ca-ti place. Cred ca foile merg si cu umplutura de branza sarata.

      Reply

Leave a Reply to adnia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316