• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Fursecuri cu gem de caise

Biscuiti

Fursecuri cu gem de caise

Printre cele mai simple fursecuri sunt si aceste fursecuri cu gem de caise. Insa, desi le caracterizeaza aceasta simplitate, au o delicatete aparte, fragezime si un gust delicios. Gemul de caise dulce-acrisor vine in definitivarea acestui desert, sporindu-i bunatatea. Sunt foarte bune de pus pe masa in zi de sarbatoare (sau nu), copiii pur si simplu le vor adora iar adultii le vor savura alaturi de o cafea fierbinte.
Fursecuri cu gem de caise_1
Ingrediente
200 gr unt
350 gr faina
100 gr zahar pudra
1/2 lingurita sare
2 galbenusuri
2-3 linguri apa rece
gem de caise
1 galbenus de ou + o lingura lapte pentru uns
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min.
 Fursecuri cu gem de caise_2


Amestecam faina cu zaharul pudra iar in mijloc facem o adancitura. Punem untul taiat cubulete si sarea si incepem sa framantam cu varful degetelor pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam galbenusurile si 2 linguri de apa rece, apoi framantam un aluat omogen si nelipicios. Daca aluatul este prea tare sau prea sfaramicios mai punem adauga putina apa rece. Impartim aluatul in 2 parti egale pe care le invelim in folie alimentara apoi le dam la rece pentru o ora.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 grade) si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Din cantitarea de aluat vor iesi 2-3 tavi de fursecuri.
 
Luam o bucata de aluat din frigider si formam bilute de marimea unei nuci (mai mici) pe care le aplatizam usor in tava iar in mijloc facem o adancitura. In fiecare adancitura punem putin gem de caise. Ungem fiecare fursec cu galbenus diluat in putin lapte. Dam tava la cuptor si coacem fursecurile pentru 14-15 minute pana cand se rumenesc frumos. Procedam la fel si cu restul de aluat pana la epuizare.
 
Fursecurile se pot pastra timp de mai multe zile la loc racoros, intr-un recipient inchis ermetic. La noi s-au epuizat repede :)
 
Si pentru ca luna aceasta in cadrul provocarii Dulce Romanie, fetele de la Transylvanian Kitchen ne propun sa pregatim fursecuri fel de fel, le trimit repejor reteta mea. 

Enjoy!

Fursecuri cu gem de caise_3


17 Comments

« Clatite banatene
Prajitura de ciocolata de post – Vegan Chocolate Cake »

Comments

  1. Fancy Cake says

    November 16, 2013 at 4:25 pm

    Minunate! Cred ca sunt tare bune!

    Reply
  2. Cătău says

    November 16, 2013 at 4:40 pm

    oauuuu… ce bine arataa as vrea si eu un fursec…unul mic!!!

    Reply
  3. diamond says

    November 16, 2013 at 5:02 pm

    foarte frumoase! 😀

    Reply
  4. Dorina says

    November 16, 2013 at 5:39 pm

    Foarte bune la o ceasca de ceai

    Reply
  5. Micul says

    November 16, 2013 at 5:47 pm

    Am sa incerc reteta. Arata tare bine si noi suntem fani.
    Te pup si-ti doresc o seara faina.

    Reply
  6. Licuta Marin says

    November 16, 2013 at 6:18 pm

    Mmm, fragede si parfumate!!!Yummy!Pup!

    Reply
  7. Rocsy Ciobanu says

    November 16, 2013 at 7:17 pm

    Sunt foarte buni!

    Reply
  8. Laura M says

    November 16, 2013 at 8:08 pm

    Iau si eu cateva bucati 😀 Se poate? Multumim de participare :*

    Reply
  9. Maria Udrea says

    November 17, 2013 at 7:34 am

    Vin sa beau cafeaua la tine :) da tie nu-ti dau cafea ca n-ai voie :) dar tu-mi dai fursecuri ca eu am voie :)))

    Reply
  10. Daniela says

    November 17, 2013 at 10:02 am

    Imi plac fursecurile, mai ales cu gem de caise… Cescuta cu lapte si fursecul, sint pentru mine… adica, am servit tot !

    Reply
  11. DiaMar bucataria galbena says

    November 17, 2013 at 4:56 pm

    Sunt delicioase!

    Reply
  12. Timea says

    November 17, 2013 at 8:57 pm

    Super si fursecurile si pozele. Bravo!

    Reply
  13. Liana10 says

    November 18, 2013 at 1:02 am

    Fur si eu cateva pentru cafeluta de dimineata 😉 puup

    Reply
  14. Anonymous says

    November 18, 2013 at 6:46 am

    Le-am facut si eu aseara, un deliciu..ce-i drept am inlocuit gemul de caise cu capsuni, dar au iesit grozave, rapid si cu efort minim!

    Reply
  15. Dia Daria says

    November 18, 2013 at 7:22 am

    ce frumusele sunt!

    Reply
  16. Simona says

    November 18, 2013 at 6:19 pm

    Cred ca sunt delicioase!!! Imi dai si mie cateva ptr maine dimineata? Dau la schimb un laptic proaspat..

    Reply
  17. Mihaela Harciaga says

    November 29, 2013 at 11:24 am

    sunt minunate si la aspect si la gust…cele mai bune fursecuri mancate ever…

    Reply

Leave a Reply to Dia Daria Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316