• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Clatite / Clatite banatene

Clatite

Clatite banatene

Clatitele mereu au fost o slabiciunea a mea, fie ele cu branza, fie cu ciocolata, fie cu gem proaspat de fructe sau fel de fel de umpluturi. In topul preferintelor se situeaza si aceste minunatii dulci – pentru ca sunt o adevarata desfatare cand le gusti – si care poarta numele de clatite banatene.
In copilarie nu am avut sansa sa gust acest gen de clatite, insa de cand le-am descoperit am ramas fascinata de gustul lor fin si….dulce. Sigur o sa va surprinda si pe voi intr-un mod placut, iar pe cunoscatori o sa-i incante din nou.
Clatite banatene_2
 
Ingrediente
8 clatite (reteta aici)
300 gr branza de vaci moale
1 ou
50 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
coaja de portocale
 
Crema + bezea
4 oua
170 gr zahar
200 ml smantana  grasa
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
 
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 40 min Nr. portii: 4-6
 
Clatite banatene_1
Preparati clatitele dupa reteta voastra preferata, sau puteti sa optati si pentru reteta mea de clatite pe care o recomand cu drag. Luati 8 clatite rumene si frumoase si le puneti deoparte.
 
Umplutura se face simplu. Mixam branza de vaci impreuna cu oul, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala pana obtinem o compozitie cremoasa. 
Distribuim crema uniform peste cele 8 clatite, si le impachetam frumos. Punem clatitele astfel rulate intr-un vas termorezistent uns cu unt, sau in vase mici asa cum am procedat eu.
 
Pentru crema de vanilie vom folosi doar galbenusurile pe care le mixam bine cu 50 de grame de zahar apoi adaugam smantana si extractul de vanilie si omogenizam. Turnam crema peste clatite.
 
Clatite banatene
 
Introducem clatitele la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute. Intre timp preparam bezeaua. Batem albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat cele 120 de grame de zahar ramase, cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare pana cand zaharul e complet topit, abia apoi trecem la urmatoarea lingura.
 
Scoatem clatitele din cuptor, dupa cele 20 de minute si cu ajutorul unei linguri (sau cu un pos) distribuim bezeaua peste clatite. Reintroducem din nou clatitele la cuptor pentru inca 20 de minute, sau pana cand bezeaua este frumos rumenita. Servim clatitele calde.
 
Enjoy!
Clatite banatene_q


18 Comments

« Tort cu mere si crumble cu nuci
Fursecuri cu gem de caise »

Comments

  1. Iuliana M. says

    November 14, 2013 at 7:04 am

    Vai, cat de bine arata! :)

    Reply
  2. coco says

    November 14, 2013 at 7:22 am

    am mancat ceva asemanator, nu stiam cum se numesc, minunate!

    Reply
  3. Alina Vicu says

    November 14, 2013 at 8:25 am

    Deliciose! E singurul desert care urasc sa-l prepar asa ca iau de la tine o portie maaare. :)
    Pup

    Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    November 14, 2013 at 1:28 pm

    Sunt cu totul si cu totul apetisante. Si eu o sa le fac dar dupa post. Bravo!

    Reply
  5. Mimmi says

    November 14, 2013 at 1:42 pm

    De cand nu am mai savurat o portie din aceste delicioase clattite…arata tare imbietor !
    Pupici

    Reply
  6. Corina Ureche says

    November 14, 2013 at 4:10 pm

    absolut minunat, nu cred ca pot zice altceva.

    Reply
  7. DiaMar bucataria galbena says

    November 14, 2013 at 4:48 pm

    Arata foarte bine!

    Reply
  8. adnia says

    November 14, 2013 at 6:30 pm

    ce bine arata!

    Reply
  9. Dohotariu-Avram Alina says

    November 14, 2013 at 7:37 pm

    Ce frumos arată! Bezeaua, pot să renunț la ea :-p ?

    Reply
  10. Simona says

    November 14, 2013 at 8:37 pm

    Vai de capu` meu… bine ca nu-s gravida 😛 M-ai omorat, si neaparat trebuie sa le fac si eu cat mai curand!!!
    Pupici si sanatate iti doresc >D:<

    Reply
  11. gaby_d says

    November 14, 2013 at 8:44 pm

    Ce frumos arata!!Asa cum arata tot ce faci tu :)

    Reply
  12. Danutza says

    November 14, 2013 at 9:22 pm

    Arata foarte bine!! Am salvat si eu reteta, n-am mancat pana acum si sunt tare curioasa :)

    Reply
  13. TeoBucatar says

    November 15, 2013 at 10:17 am

    Apoi draga mea, asta nu-i clatita! E desfrau culinar:)
    Arata senzational!

    Reply
  14. Cosmin says

    November 15, 2013 at 6:34 pm

    Arata chiar foarte bine, ma intreb totusi cate astfel de retete specifice romanesti exista pentru Romania,nustiu de ce dar imi sta gandul si la Galati, ceva mancaruri pentru orasul asta ne poti recomanda?

    Reply
  15. Laura M says

    November 16, 2013 at 8:34 am

    Ador si clatitele si bezelele, deci mooor doar uitandu-ma la pozele tale!

    Reply
  16. Gabriela says

    November 16, 2013 at 1:35 pm

    Ce bine arata! O sa le incerc si eu. Nu am facut niciodata.

    Reply
  17. Diana Trabok says

    March 24, 2014 at 5:57 am

    Sunt DIVINE!!!! Le-am facut ieri, dupa aceasta reteta. Mmmmmmmm….
    Am intrebare legaa de zaharul ce trebuie alocat bezelei. Cele 170g mentionate la ingredient sunt si pentru crema si bezea? Sau…? Multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 24, 2014 at 10:14 am

      Duna Diana. Ma bucur mult ca ti-au placut, stiu si eu ca sunt grozave 😉
      Da, zaharul este atat pentru crema cat si pentru bezea. Am corectat si in postare, 50 de grame pentru crema si 120 de grame pentru bezea. Multumesc de intrebare :)

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316