• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Checuri / Chec cu ciocolata si alune de padure

Checuri

Chec cu ciocolata si alune de padure

Daca vreodata va este pofta de ceva bun de tot si cu multa ciocolata va recomand acest chec. Si nu doar pentru ca este cu ciocolata si delicios ci si pentru faptul ca este un chec ce se face rapid. Rapiditatea este unul din marele avantaje pe care il are un chec. Nu are are tinuta sau eleganta unui tort insa are alte avantaje. Nu necesita mult timp sau efort dar poate sa fie la fel de bun.
Eu am facut un chec dens cu ciocolata si am mai strecurat prin el niste alune de padure si putin nougat de ciocolata pe care l-am achizitinat de prin tarti straine. Daca nu gasiti nougat de ciocolata cred ca se poate folosi si ciocolata de orice fel.
 
Chec cu ciocolata si nougat_1
 
Ingrediente
3 oua medii
70 gr unt
150 gr zahar
200 gr faina
40 gr cacao
1 praf de sare
1/2 plic praf de copt
120 ml smantana
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr nougat cu ciocolata
50 gr alune de padure
 
Decor
50 gr ciocolata neagra
50 ml smantana
alune in ciocolata
 
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 50 min Nr portii: 12
 
Chec cu ciocolata si nougat_3
 
Ingredientele trebuie pregatite cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea pentru a putea ajunge la aceeasi temperatura.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (170-180 de grade). Tapetam o forma medie de chec (17-20cm lungime) cu hartie de copt.
 
Mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare pana la incorporarea completa.
 
Separat amestecam cu un tel faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. Alune de padure le taiem grob, la fel procedam si cu nougatul/ciocolata. 
 
Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Adaugam smantana si restul de ingrediente uscate si mai mixam pana la omogenizare. La final adaugam extractul de vanilie, alunele de padure si nougatul apoi omogenizam.
 
Turnam compozitia in tava si nivelam bine cu o spatula. Coacem checul timp de 40-50 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul 10-15 minute in tava la racorit apoi il transferam pe un gratar,
 
Pentru decor topim ciocolata impreuna cu smantana la foc mic. Turnam glazura peste chec cand acesta este complet racit iar apoi ornam cu alune de padure glazurate. Atentie, nu puneti alunele imediat dupa ce ati pus glazura pe chec pentru ca astfel vor aluneca. Trebuie sa asteptati cateva minute pentru ca glazura sa se intareasca si sa poate sustine greutatea alunelor.
 
Feliem checul si servim cu pofta. Enjoy!
Chec cu ciocolata si nougat_2


18 Comments

« Placinta cu dovleac copt
Bavareza cu ciocolata »

Comments

  1. Fancy Cake says

    November 5, 2013 at 9:47 am

    Tare delicios trebuie sa fie!

    Reply
  2. Alina Vicu says

    November 5, 2013 at 10:28 am

    Senzational ciocolatosul asta!

    Reply
  3. Mimmi says

    November 5, 2013 at 4:46 pm

    mm ce bunatate ai pregatit ! Arata tare bine :) Pusi

    Reply
  4. Dohotariu-Avram Alina says

    November 5, 2013 at 9:22 pm

    Delicios, Paula! Cum ne-ai obișnuit deja.

    Reply
  5. Gabriela says

    November 6, 2013 at 9:28 am

    Ce bunatate! Si eu am facut ceva asemanator de curand.

    Reply
  6. Laura Nechita says

    November 6, 2013 at 7:39 pm

    arata excelent! imi place mult cum l-ai ornat! pofta buna! :))) te pup!

    Reply
  7. DiaMar bucataria galbena says

    November 7, 2013 at 8:22 am

    Unde-i ciocolata,hop si eu!Nu o pot refuza nicicum!
    Pup cu drag!

    Reply
  8. M. Angi S. says

    November 7, 2013 at 10:38 am

    Minunat :-* :-*

    Reply
  9. pansy says

    November 7, 2013 at 11:30 am

    Ce deliciu trebuie sa fie !

    Reply
  10. Simona says

    November 7, 2013 at 7:27 pm

    La atata ciocolata, nu pot rezista, zau!!! Arata… de-mi vine sa-l mananc tot! :)
    Pup

    Reply
  11. Cristina says

    November 8, 2013 at 9:55 am

    Yammy, vin si eu la o felie!

    Reply
  12. Cătău says

    November 8, 2013 at 5:25 pm

    ce apetisant arata!!!

    Reply
  13. Rocsy Ciobanu says

    November 8, 2013 at 6:22 pm

    Ce frumos..Vreau chec!

    Reply
  14. Maria says

    November 9, 2013 at 10:57 am

    foarte fin si elegant ! ca de obicei :)

    Reply
  15. Anonymous says

    December 1, 2013 at 2:27 pm

    Cand aud de ciocolata dau si eu fuga, fuga sa vad despre ce este vorba:) Alta bunatate, foarte frumos decorat si apetisant. Iubesc fetele care, ca si tine, pun si dimensiunea tavii de copt, nu sa stai sa te intrebi in ce ar trebui copt:) Spune mi te rog, smantana obisnuita da? nu din cea pentru frisca. Merci mult, o saptamana minunata iti doresc:)

    Reply
  16. Gabriela Gitoi says

    December 13, 2013 at 8:13 pm

    Imi place la nebunie! perfecta prezentarea! Pup!

    Reply
  17. Anonymous says

    June 5, 2014 at 11:53 am

    Vreau si eu o feliutaaaa:)))) Oricum s a evaporate deja:) si trebuie sa ma apuc de treaba ca sa gust acest deliciu. Am o nelamurire insa: 120ml smantana, din cea obisnuita sau smantana pentru frisca? Astept cu nerabdare raspunsul tau:) Merci, te pup
    Diana

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 6, 2014 at 11:26 am

      Buna Diana. Am folosit smantana normala insa cu procent mai mare de grasime, ideal 30%. Weekend frumos sa ai!

      Reply

Leave a Reply to pansy Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316