• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Bezele cu crema de ciocolata

Dulciuri diverse

Bezele cu crema de ciocolata

Bezelele sunt printre cele mai simple dulcegarii de facut si cu o lista scurta de ingrediente. Consumate simple sau cu diverse umpluturi sunt mereu o atractie pentru amatorii de dulce, tocmai datorita texturii lor delicate, crocante la exterior dar usor gumate in interior. Am facut si eu aceste minunatii dulci si le-am cadorisit si cu o crema de ciocolata amaruie, ca sa mai stinga putin din intensitatea dulcelui – sa nu uitam ca bezelele sunt niste dulciuri foooarte dulci :) 
 Bezele cu ciocolata_3
Bezele
3 albusuri
150 gr zahar
1/2 lingurita de cream of tartar
1 praf de sare
 
Crema
100 gr ciocolata neagra
80 ml smantana dulce
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 60-70 min. 
 Bezele cu ciocolata_2
Albusurile la temperatura camerei le mixam la viteza medie cu praful de sare. Cand incep sa capete consistenta se adauga cream of tartar (se poate inlocui cu o lingurita de otet de mere sau o lingurita suc de lamaie) si se mixeaza in continuare la viteza mare. Cand avem o bezea ferma incepem sa adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare lingura de zahar adaugata. Abia cand zaharul este complet topit continuam cu urmatoarea lingura. La final vom obtine o bezea lucioasa si frumoasa.
 
Preincalzim cuptorul la 120 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. 
Punem bezeaua intr-un pos si formam nici gramajoare de bezea in tava. Introducem tava in cuptor si coacem bezelele timp de o ora. Eu le-am lasat o ora si 10 minute ca sa fiu sigura ca raman ferme si dupa ce le scot :) Lasam bezelele in cuptor cu usa intredeschisa pentru a se racori. 
 
Trecem la umplutura. Topim la foc mic ciocolata impreuna cu smantana dulce. Omogenizam si lasam usor la racorit. Cu aceasta crema vom uni cate doua bezele insa numai dupa ce crema capata o usoara consistenta. Punem bezelele pe un platou si punem sa ne bucuram de gustul lor minunat. Musafirii – in caz ca avem – vor fi incantati.
 
Bezelele se pot pastra si timp de o saptamana in loc racoros, ferit de umezeala.
 
Enjoy!
Bezele cu ciocolata_1


11 Comments

« Prajitura de ciocolata de post – Vegan Chocolate Cake
Strudel cu mere si crema de vanilie »

Comments

  1. bia oana says

    November 20, 2013 at 7:29 pm

    doar bunatati vad la tine, inghit in sec:)

    Reply
  2. Andreea Denisa says

    November 21, 2013 at 7:01 am

    Ce frumoase au iesit!!

    Reply
  3. Buburuza Bubu says

    November 21, 2013 at 7:16 am

    vai, ce bunataturi ai pregatit aici!!!!

    Reply
  4. coco says

    November 21, 2013 at 1:38 pm

    imi plac tare mult, le sfaram si peste pun fructe de padure congelate!

    Reply
  5. Cristina says

    November 21, 2013 at 2:33 pm

    Am venit!!! Le iubesc!

    Reply
  6. Eniko Ostafi says

    November 21, 2013 at 6:21 pm

    Au iesit perfecte!!

    Reply
  7. Timea says

    November 21, 2013 at 6:47 pm

    Arata minunat!!!

    Reply
  8. TeoBucatar says

    November 22, 2013 at 6:05 pm

    Tare frumusele draga mea!

    Reply
  9. Laura M says

    November 22, 2013 at 7:03 pm

    Ce fain! Imi plac la nebunie bezelele 😀

    Reply
  10. Danutza says

    November 22, 2013 at 7:59 pm

    Asa de mult imi plac si niciodata nu mi-au iesit perfecte! Ale tale sunt: minunateeee! :)

    Reply
  11. catkitchen says

    November 26, 2013 at 8:40 am

    Ti-au iesit perfect !! BrAVOOO !!

    Reply

Leave a Reply to catkitchen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316