• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Bavareza cu ciocolata

Torturi

Bavareza cu ciocolata

Azi la noi in familie avem un sarbatorit special, un sarbatorit care isi poarta mandru numele de Gabriel pentru care am pregatit acest dulce ciocolatos si alte multe bunatati. Prin urmare incep prin a-i dori sarbatoritului tot binele din lume, sanatate din plin si sa aiba parte de multa, multa iubire dar si de multa rabdare pentru a rezista alaturi de mine muulti, multi ani de acum incolo 😛
Acestea fiind spuse vreau sa mai adaug ca i-am facut un dulce special, decadent, cu o textura fina care abunda in ciocolata. Sper sa-l savurati si voi cu placere!
Bavareza cu ciocolata_4
Crusta
200 gr biscuiti integrali
80 gr unt
2 linguri lapte
2 linguri cacao
 
Bavareza de ciocolata
250 ml frisca lichida
1 lingura zahar pudra
200 gr ciocolata neagra
2 oua mari
400 ml lapte
1 plic gelatina
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
 
Decor
70 gr ciocolata neagra
100 gr smantana lichida
merisoare/coacaze rosii
 
Timp de preparare: 30 min Timp de racire: 3 ore Nr portii: 8
Bavareza cu ciocolata_2
Pregatim o tava de diametru 20cm. O ungem cu unt iar fundul il tapetam cu hartie de copt. 
Topim untul la foc mic si-l lasam deoparte. Biscuitii ii macinam marunt la robot apoi ii amestecam cu cacaoa, untul topit si laptele. Daca amestecul este prea uscat mai putem adauga lapte. Tapetam fundul tavii cu acest amestesc de bicuiti si apasam bine cu fundul unui pahar. Dam la rece si trecem la crema.
 
Punem laptele pe foc. Ouale le frecam bine cu sarea si zaharul. Cand laptele este fierbinte turnam cateva linguri peste oua si amestecam. Punem ouale peste laptele din tigaie si punem din nou tigaia pe foc. Lasam la foc mediu spre mare iar cand incepe sa fiarba amestecam energic pentru a obtine o crema fina. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati si extractul de vanilie. Omogenizam.
 
Gelatina o punem la hidratat in 3-4 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de ciocolata si amestecam energic pentru a distribui uniform gelatina. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece pentru 2-3 ore.
 
Frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat apoi o incorporam usor, cu miscari de jos in sus, in crema de ciocolata racita. Turnam crema astfel obtinuta peste crusta de biscuiti si o lasam la frigider pana a doua zi.
 
A doua zi desprindem usor marginile formei de copt pentru a putea scoate tortul. Il transferam cu grija pe un platou.
Bavareza cu ciocolata_3
Topim la foc mic ciocolata impreuna cu smantana lichida. Cand avem o compozitie omogena o turnam deasupra tortului si cu o lingura facem forme neregulate. Deasupra punem merisoare sau coacaze rosii (eu am avut congelate) sau orice alte fructe va plac si dam din nou la rece.
 
Pentru a taia tortul vom folosi un cutit introdus in apa fierbinte iar apoi sters cu un servet. Aceasta operatiune se repeta pentru fiecare feliere. La servire putem sa completam cu sos de ciocolata pe care il obtinem daca mai diluam cu smantana/lapte glazura ramasa de la decorare.
 
La multi ani sarbatoritilor!
Bavareza cu ciocolata_1


27 Comments

« Chec cu ciocolata si alune de padure
Tort cu mere si crumble cu nuci »

Comments

  1. Corina Ureche says

    November 8, 2013 at 4:45 pm

    La multi ani, sarbatoritului!
    Bavareza arata extraordinar de bine, imi place la nebunie si o voi pregati si eu.

    Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    November 8, 2013 at 4:54 pm

    La multi ani pentru sarbatorit! Desertul este apetisant!

    Reply
  3. Maria Udrea says

    November 8, 2013 at 4:58 pm

    Vaaaai, Paula, cum arata! Te ucide pofta, nu alta! Emoticon pofticios :)))0

    Reply
  4. Anonymous says

    November 8, 2013 at 6:06 pm

    Un deliciu de ciocolata,la muti ani sarbatoritului! Gabriela.

    Reply
  5. Laura Adamache says

    November 8, 2013 at 6:09 pm

    Superb arata!! Cred ca sarbatoritul a fost mai mult decat incantat, nu? Te pup dulce si La Multi Ani jumatatii tale!

    Reply
  6. Sara & Miki says

    November 8, 2013 at 6:55 pm

    La multi ani sarbatoritului si cu tot dragul servesc o felie, ca prea arata grozav!

    Reply
  7. Daniela says

    November 8, 2013 at 7:02 pm

    Mamma mia, cum poate sa arate… Pai inghit in sec (eram sa scriu sex) si sper sa fac si eu asa ceva pentru sarbatori, dar in miniatura… Pina atunci, servesc de la tine, ca nu ingrasa. Pupici !

    Reply
  8. Andreea Denisa says

    November 8, 2013 at 7:44 pm

    Arata foarte bine!! Trebuie sa fac si eu bavareza, ca nu am facut!

    Reply
  9. Fancy Cake says

    November 8, 2013 at 8:05 pm

    La multi ani! Desertul arata senzational!

    Reply
  10. Dohotariu-Avram Alina says

    November 8, 2013 at 8:54 pm

    La mulți ani sănătoși sărbătoritului! Savurăm și salivăm minunea asta.

    Reply
  11. gaby_d says

    November 8, 2013 at 9:02 pm

    Arata de mori incet! :)))
    Superb!

    Reply
  12. Ramona Alina says

    November 8, 2013 at 10:51 pm

    Aratã tare bine!!! La multi ani!

    Reply
  13. dia_diana58 says

    November 9, 2013 at 7:44 am

    La inceput ai scris cam asa ,, punem laptele pe foc impreuna .” da’ cu ce ? :d
    Minunat tort/prajitura .

    Reply
  14. diamond says

    November 9, 2013 at 9:12 am

    ca de revista! 😀 minunat!

    Reply
  15. Liana10 says

    November 9, 2013 at 10:41 am

    Ce bunatate si ce frumusete!! Sa traiasca sarbatoritul!! Merisoarele nu-s coacaze, totusi? 😉

    Reply
  16. adnia says

    November 9, 2013 at 8:21 pm

    irezistibila ciocolatoasa ta!

    Reply
  17. Kyra says

    November 10, 2013 at 7:51 am

    Minunata prajitura mai ales ca, sint sigura, contine ceva mai multa iubire decit ciocolata.
    Luate impreuna, dau un rezultat fabulos.
    La multi ani fericiti si impliniti!

    Reply
  18. Buburuza Bubu says

    November 10, 2013 at 10:47 am

    cine ma pus sa dau azi clik la tine pe blog????? Doamne cum arata!!!!!! Love you!!!

    Reply
  19. Bucate Apetisante says

    November 10, 2013 at 7:37 pm

    Arata de milioane bavareza, si cand e vorba de ciocolata eu nu pot spune decat : YUMIIII !
    Pozele, exceptionale.

    Reply
  20. sugestiv says

    November 18, 2013 at 8:26 pm

    Am probleme cu crema. se tot taie dupa ce adaug oul si/sau ciocolata, desi am luat de pe foc cand l-am adaugat si apoi am pus la loc, iar mai energic de atat e imposibil sa amestec:). putin ajutor?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 19, 2013 at 6:37 pm

      Buna. Din pacate nu stiu care ar fi explicatia. Incearca sa pui laptele nu foarte fierbinte peste oua, si pune doar 2-3 linguri de lapte cat sa desfaci ouale. Apoi pui ouale peste restul de lapte pe foc si continui procedeul la foc mediu (nu mare) ca sa nu se ingroase prea repede – daca tu spui ca se taie atunci cand cand amesteci. Cand adaugi ciocolata sa iei amestecul de pe foc. Laptele folosit sa fie unul gras, iar ciocolata ar fi bine sa aiba un procent mare de cacao. Sper sa-ti fie de folos sugestiile mele. O seara frumoasa!

      Reply
    • Anonymous says

      May 8, 2014 at 9:36 am

      Azi dupaamiaza o fac si eu ,ptr ca maine e ziua de nastere a fiului meu implineste 24ani mersi ptr reteta.

      Reply
  21. Galaxy Imob says

    November 19, 2013 at 12:07 pm

    Arata minunat!

    Reply
  22. Cătău says

    November 30, 2013 at 5:12 pm

    superrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Reply
  23. Mariana says

    December 17, 2015 at 8:58 am

    urgent!!!!
    ouale cu laptele nu se fac crema!! nu trebuia putin amidon,faina???

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 17, 2015 at 11:49 am

      Nu se pune amidon, este un fel de crema anglaise la care se adauga ciocolata neagra. Ciocolata o va ingrosa in momentul racirii. Gelatina va fi cea o va sustine. Sper sa nu fi raspuns prea tarziu.

      Reply
  24. Mariana says

    December 17, 2015 at 8:17 pm

    multumesc mult.oricum am facut reteta cum ai scris…
    a iesit super ok,dar m-am speriat,ca ma asteptam sa se ingroase un pic,cum ai precizat.
    multumesc!

    Reply

Leave a Reply to Dohotariu-Avram Alina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316