• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Mini tarte cu rosii si mozzarella

Aluat sarat Tarte/Placinte sarate Aperitive

Mini tarte cu rosii si mozzarella

Aceste tarte delicioase le-am facut in urma cu o saptamana pentru aniversarea nazdravanului meu. Le-am facut cu o ocazie intr-adevar speciala…insa pe langa acest lucru stiam eu ca mai trebuie sa fac ceva cu ele. Si anume sa le inscriu la concursul organizat de Laura si Mozzarella Granarolo.
Ce sa va spun eu despre mozzarella asta e ca m-a cucerit de la prima degustare, e proaspata si cu o textura delicata. Va spun drept ca mi-a fost greu sa ma opresc doar la o bucatica, insa din fericire mi-am facut provizii mari ca sa imi ajunga si pentru aceste mini tarte cu rosii si mozzarella simple si delicioase.
Mini tarte cu rosii si mozarella
Aluat
300 gr faina
2 oua
2 linguri smantana
1 praf de sare
1 lingurita drojdie uscata
1 lingura ulei
lapte cat cuprinde
 
Umplutura
1 cartof dulce mai marisor
3 oua
200 ml smantana
2 rosii mari de gradina
200 gr mozzarella Granarolo
sare
piper
oregano
 
Timp de preparare: 1 ora 30 min Timp de coacere 35 min. Nr. portii: 8
 Mini tarte cu rosii si mozarella
Faina pentru aluat o cernem, o amestecam cu drojdia uscata iar in mijloc facem o adancitura. Punem ouale batute usor cu un praf de sare, smantana si incepem sa framantam. Adaugam laptele (caldut) treptat pana cand obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. La final adaugam si lingura de ulei si mai framantam putin pana la omogenizare. Lasam aluatul la dospit pentru o ora intr-un loc caldut, ferit de curenti.
 
Intre timp pregatim umplutura. Cartoful dulce il fierbem cu tot cu coaja, timp de 15-20 de minute, pana cand o furculita intra cu usurinta in cartof. Il scoatem pe o farfurie la racit apoi il curatam de coaja si il taiem in felii potrivit de subtiri.
 
Ouale le batem bine cu sare si piper. Adaugam smantana si omogenizam. Pentru un plus de savoare va sfatuiesc sa puneti si o lingurita – sau chiar mai putin daca nu sunteti fan – de oregano. Cu siguranta se va simti diferenta.
 
Rosiile de gradina le spalam bine si apoi le taiem in felii subtiri. Mozzarella o scurgem de zer iar apoi o feliem.
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem bine cu unt 8 vase ramekin mici (de preferat) sau o forma mare de tarta.
 
Din aluatul obtinut intindem o foaie dreptunghiulara, de jumatate de centimetru grosime. Taiem 8 cercuri aproximativ egale si le punem in cele 8 forme pregatite. In fiecare forma punem felii de cartof, presaram putina sare si piper, apoi turnam din amestecul de oua si smantana. Deasupra punem felii de rosii si de mozzarela.
 
Cand suntem gata cu toate tartele le introducem la cuptor si le coacem pentru 30-35 de minute, pana cand mozzarella este frumos rumenita.
Lasam tartele in forme pentru 5-10 minute, apoi le scoatem pe un gratar la racit. Le putem servi atat calde cat si reci. In momentul servirii putem sa punem cateva feliute de mozzarella deasupra, iar peste ele sa presaram oregano. Vor fi un deliciu, garantat!
 
Enjoy!
 Mini tarte cu rosii si mozarella


6 Comments

« Mini tortulete cu mousse de afine si lamaie
Prajitura rapida cu pere »

Comments

  1. Maria says

    September 7, 2013 at 12:49 pm

    Arata foarte bine si cred ca sunt delicioase!

    Reply
  2. Cristina says

    September 8, 2013 at 2:43 am

    Absolut minunate!

    Reply
  3. Alexandrina says

    September 8, 2013 at 6:32 am

    Par delicioase. Am salvat reteta, multumesc!

    Reply
  4. Monya says

    September 9, 2013 at 6:53 am

    Vreau si eu ! Si la petrecere si la tarte !

    Reply
  5. Alice Kitchenette says

    September 9, 2013 at 6:03 pm

    Interesanta si de mare efect reteta, iar rosiile din poza arata de….yummy

    Reply
  6. Laura M says

    September 10, 2013 at 6:57 am

    Arata superb! As servi si eu una 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316