• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti cu crema de ciocolata

Biscuiti

Biscuiti cu crema de ciocolata

De mult nu mai facusem biscuiti dar iata ca a venit momentul sa ne delectam cu o portie buna si serioasa de biscuiti. 
Acesti biscuiti cu crema de ciocolata sunt destul de fragezi, merg bine cu orice fel de umplutura. Eu am ales sa-i umplu cu crema de ciocolata, care s-a pretat foarte bine. Pentru cel mic i-am umplut cu gem si pot sa va spun ca si el a fost la fel de incantat. 
 Biscuiti cu crema de ciocolata_2
 
Ingrediente
100 gr unt
200 gr smantana grasa
100 gr zahar alb
100 gr zahar brut
2 oua
2 lingurite extract de vanilie
1 praf de sare
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
500-550 gr faina
 
Crema
200 gr ciocolata neagra
100 gr smantana grasa
200 gr crema de branza
2 linguri zahar pudra
 
Timp de preparare: 2 ore. Timp de coacere: 30 min.  Nr portii: 30+
 Biscuiti cu crema de ciocolata_1
 
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu smantana, zaharul alb si cel brun pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare pana la incorporarea completa. Adaugam si vanilia si omogenizam.
Faina o amestecam separat cu sarea si cu bicarbonatul apoi o incorporam treptat in crema de oua si unt.
Formam o bila mare din aluat, il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
 
Dupa o ora scoatem aluatul pentru biscuiti din frigider. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava mare cu hartie de copt. Formam bilute mici din aluat si le aplatizam usor intre palme. Punem biscuitii in tava lasand distanta intre ei pentru a avea loc sa creasca. 
Coacem biscuitii timp de 13-15 minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Scoatem biscuitii pe un gratar la racit si apoi continuam cu restul de aluat. Mie mi-au iesit doua ture de biscuiti. 
 
Ciocolata o topim cu smantana la foc mic, omogenizam si dam la rece. Mixam crema de branza cu zaharul pudra timp de 2-3 minute pana cand devine cremoasa. Adaugam branza peste crema de ciocolata (cand aceasta e rece) si apoi mixam bine pana la omogenizare. 
 
Cand biscuitii sunt complet raciti ii umplem cu aproximativ o lingura de crema de ciocolata. Pentru a-i pastra cat mai bine – si cat mai indelungat – trebuie sa-i tinem intr-o cutie inchisa ermetic in loc racoros. A doua zi sunt mult mai buni pentru ca sunt mai fragezi.
 
Sa aveti pofta!
Biscuiti cu crema de ciocolata_3


20 Comments

« Guguluf /Chec cu cacao si stafide
Cheesecake cu ciocolata si zmeura »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    September 13, 2013 at 9:19 pm

    Si eu fac deseori biscuiti,Diana este mare amatoare.
    Acestia ai tai arata super bine!
    Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 14, 2013 at 6:07 pm

      Mihaela ma bucur ca-ti plac! Si eu ii fac in special pentru prichindelul meu :) Te pup

      Reply
  2. Haplea says

    September 14, 2013 at 8:33 am

    Cat de bine arata!!!!Yumyyy

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 14, 2013 at 6:09 pm

      Haplea, multumesc mult! :)

      Reply
  3. Alice Kitchenette says

    September 14, 2013 at 8:57 am

    Primul venit primul servit;) Cautam de muult o astfel de reteta……multumesc! Arata delicios si am sa incerc 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 14, 2013 at 6:10 pm

      Alice, ma bucur ca-ti plac si ca vrei sa-i incerci, chiar merita!

      Reply
  4. Rocsy Ciobanu says

    September 14, 2013 at 9:54 am

    Sunt niste biscuitei foarte buni!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 14, 2013 at 6:12 pm

      Rocsy, iti multumesc frumos pentru aprecieri! Pupici

      Reply
  5. Laura Nechita says

    September 14, 2013 at 12:34 pm

    grozavi! mi-ai facut pofta! 😉
    weekend frumos >:d<

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 14, 2013 at 6:13 pm

      Laura ma bucur ca-ti plac, weekend frumos si voua! Pup

      Reply
  6. Anda says

    September 14, 2013 at 1:35 pm

    Mmmmmm, arata demential !!!! Cu siguranta ii voi face si eu, am doar o nelamurire: smantana grasa din aluat este lichida, sau smantana obisnuita? Multumesc mult!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 14, 2013 at 6:16 pm

      Anda, iti multumesc de apreciere! Eu am folosit smantana grasa de tara, care e mai groasa decat cea lichida pentru frisca. Sper sa-ti placa biscuitii mei!

      Reply
  7. Liana10 says

    September 15, 2013 at 12:16 am

    Oo, ce-mi plac biscuitii cu ciocolata!! I-as rontai pana la ultimul ;-)))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 19, 2013 at 5:47 am

      Liana, multumesc mult! Si eu as face la fel 😀

      Reply
  8. Oana says

    September 15, 2013 at 4:27 am

    Iata o idee buna si pentru musafirii ad-hoc de dupa amiaza si pentru pachetelul cu ceva de rontait la serviciu in pauza mare!

    Duminica placuta!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 19, 2013 at 5:48 am

      Oana, asa este! Copilasul meu e topit dupa asa ceva, ar manca non-stop :)

      Reply
  9. Mihaela Mihalache says

    September 15, 2013 at 1:43 pm

    arata foarte bine! sigur sunt deliciosi!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 19, 2013 at 5:48 am

      Multumesc Mihaela! Sunt tare buni sa stii 😉

      Reply
  10. Andreea Gabur says

    March 16, 2016 at 7:47 pm

    Buna.
    Te urmăresc de ceva vreme, faci bunatati minunate ?
    O intrebare legata de reteta asta grozavă. Tie cam cati biscuiți ti-au iesit? Eu nu prea i-am aplatizat f bine si mi-au iesit cam babani ?
    Dar i-am tăiat in 2 si sunt super ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 18, 2016 at 6:24 am

      Buna Andreea. Nu mai stiu exact cati au iesit. In reteta am scris 30 de bucati, deci probabil ca nu i-am taiat cu o forma mai mica in diametru. Important e ca sunt buni, si ca te saturi cu un biscuite 😀

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316