• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Strawberry curd – curd de capsune

Dulciuri diverse

Strawberry curd – curd de capsune

Din nou capsune. De data aceasta intr-un dulce care poate fi consumat ca atare, sau poate fi folosit pentru multe alte bunatati cum ar fi cheesecakes, torturi, tarte, brownies…sau orice altceva va trece prin cap si care merge in combinatie cu capsune.  Este vorba de strawberry curd – curd de capsune.
 
Reteta am gasit-o aici si mi s-a parut interesanta. Eu am omis cativa pasi de acolo, cum ar fi faptul ca piureul de capsune trebuie strecurat. Eu l-am lasat asa, nu am vrut sa pierd nimic din bunatatea fructelor astea (pe care le iubesc, dar stiti voi deja)  
 Strawberry curd - curd de capsune_3
Ingrediente
300 gr capsune
1 lingura apa
1 lingura zeama de lamaie
100 gr zahar
2 oua
90 gr unt
 
Timp de preparare: 20 min. 
 Strawberry curd - curd de capsune_1
 
Capsunele se pun pe foc impreuna cu apa si lamaia. Se lasa timp de cateva minute pana cand se inmoaie bine apoi stingem focul si dam putin la rece. Cand s-au mai racorit putin le trecem prin blender si le transformam in piure.
 
Punem piureul din nou pe foc. Ouale le mixam cu zaharul pana cand se deschid la culoare. Punem 2-3 linguri din piureul de capsune (fierbinte) peste oua si mixam bine. Apoi procedam invers, punem compozitia de oua peste piureul de capsune. Lasam amestecul la foc mic si amestecam continuu. 
 
Adaugam si untul taiat cubulete si mai lasam pe foc timp de 10 minute. In tot acest timp trebuie sa amestecam – cu telul – pentru a nu se taia/branzi compozitia. La final vom obtine o compozitie gen budinca. Turnam curdul intr-un recipient steril si-l acoperim cu folie alimentara. Dam la rece.
 
Curdul poate fi pastrat la frigider si timp de 2 luni – dar mare mirare daca rezista atat timp fara a fi consumat:)
Eu am pregatit cateva bunatati cu el si vi le voi prezenta in curand. 
 
Enjoy!
Strawberry curd - curd de capsune_2


23 Comments

« Inghetata de capsune, iaurt si cocos
Patratele cu branza si curd de capsune – Strawberry Curd Cheesecake bars »

Comments

  1. Carol says

    June 6, 2013 at 11:35 am

    Nemaipomenit! Harnicuta ca de obicei.

    Reply
  2. liana says

    June 6, 2013 at 11:35 am

    Ce idee buna! Superb, abia astept sa-l incerc!

    Reply
  3. Sisters'Kitchen says

    June 6, 2013 at 11:53 am

    Cat de tareee, doamne ce bunatate <3

    Reply
  4. DiaMar bucataria galbena says

    June 6, 2013 at 12:50 pm

    Are o culoare de vis!Pup!

    Reply
  5. Sidy says

    June 6, 2013 at 1:06 pm

    “… mare mirare daca rezista atat timp fara a fi consumat…” ca mare dreptate poti sa ai !
    Minunat arata si e tare bun.
    Te tzuc cu mare drag !

    Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    June 6, 2013 at 1:29 pm

    Wawww cat de grozava. Te felicit!

    Reply
  7. aneta says

    June 6, 2013 at 2:58 pm

    buna imi place reteta mult mai ales ca este de capsuni,pana acuma am auzit de lemon curd dar inca de capsuni nu,dar bine ca sunteti dvs.si ne-ati impartasit si noua,multumesc mult cu siguranta am s-o incerc pupici

    Reply
  8. Adina says

    June 6, 2013 at 3:36 pm

    Sunt prima,umple-mi o cana mare si da-mi o lingura de ciorba ca tare buna trebuie sa fie!:)

    O trec pe lista!

    Reply
  9. Sara & Miki says

    June 6, 2013 at 7:52 pm

    Buna ideea, pup!

    Reply
  10. Simona says

    June 6, 2013 at 8:25 pm

    Tare bun cred ca este… Trebuie incercat!
    Pup

    Reply
  11. Dohotariu-Avram Alina says

    June 6, 2013 at 10:10 pm

    Vai cât de fain arată!

    Reply
  12. Cristina says

    June 7, 2013 at 5:37 am

    Super interesanta idea. Am listat reteta si am sa incerc sa o fac in week-end. O zi buna!

    Reply
  13. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 7, 2013 at 5:54 am

    Am gustat doar lemon curd, dar cred ca asta e mult mai bun!

    Reply
  14. Cristina says

    June 7, 2013 at 6:06 am

    O lingurita as incerca si eu!!! Arata prea bine sa nu ma tenteze!

    Reply
  15. coco says

    June 7, 2013 at 10:45 am

    buuunnn !!!!!!

    Reply
  16. Alina Vicu says

    June 8, 2013 at 5:13 am

    E tentant! Eu inca mai astept sa se coaca capsunile din gradina. :))

    Reply
  17. stefy says

    June 8, 2013 at 5:50 am

    la cum arata n-am nici un dubiu ca e si super gustos!!! weekend placut paula!!!

    Reply
  18. Top Cuisine avec Lavi says

    June 8, 2013 at 4:40 pm

    Vai de mine ce bunatate ai facut aici!

    Reply
  19. Diana says

    June 11, 2013 at 2:17 pm

    Super bun! Cam asa il fac si eu. 😉

    Reply
  20. Anonymous says

    June 17, 2013 at 10:24 am

    in camara se poate pastra daca dorim sa facem cantitate mai mare:D>

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 18, 2013 at 6:17 am

      Buna. Din pacate nu cred ca se poate pastra in camara pentru ca are oua in compozitie. Se mai poate pune la congelator. In frigider rezista in jur de 3-4 saptamani.

      Reply
  21. Claudia says

    May 28, 2015 at 6:21 pm

    Absolut perfect !
    Trebuie sa incerc si eu.

    Reply
    • Paula says

      May 28, 2015 at 6:36 pm

      Multumesc Dia! E o bunatate, si eu intamplator am dat peste reteta asta. Te pup!

      Reply

Leave a Reply to Top Cuisine avec Lavi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316