• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Checuri / Chec cu mazare

Checuri Aluat sarat

Chec cu mazare

Mazarea verde, sau perlutele verzi ale verii cum mai este numita, mereu o consum cu drag, fie ea proaspata, congelata sau chiar si in borcan (desi ultima varianta o aleg mai rar). Am facut supe crema, tocanita, tarte cu mazare si iata ca acum a venit randul unui chec cu mazare frumos, colorat si delicios. 
 Chec cu mazare 
Ingrediente
300 gr mazare proaspata/congelata
200 gr faina
3 oua
120 ml lapte
80 ml ulei de masline
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
100 gr cas/cascaval/branza telemea
1 lingurita pudra de matcha
1/2 legatura marar
piper
1/2 lingurita menta uscata
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 50 min 
 Chec cu mazare 
Reteta am ochit-o aici insa am folsit mazare proaspata, pudra de matcha si cantitati mai mici de ulei si drojdie.
 
Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. O fierbem timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgem bine de apa.
 
Faina o cernem si o amestecam cu sarea, pudra de matcha, menta si drojdia uscata.
Ouale le batem usor cu telul, adaugam laptele si uleiul si amestecam.
Cascavalul/casul (sau telemeaua ) il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Maraul il spalam bine si il tocam marunt.
 
Peste compozitia lichida punem ingredientele uscate. Incorporam pe urma casul ras, mararul si mazarea. Amestecam usor cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade (foc mediu) si tapetam o tava de chec (de un litru) cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si apoi o tapetam bine cu faina. Turnam compozitia in forma de chec si dam la cuptor pentru 45-50 de minute. Cand e gata (dupa ce trece testul cu scobitoarea) oprim focul si-l mai lasam 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa.
 
Il portionam dupa ce s-a racit complet. Alaturi de un pahar de iaurt poate fi o masa/gustare delicioasa.
Pofta mare! 
 Chec cu mazare


15 Comments

« Cheesecake cu visine – fara coacere
Branzoaice »

Comments

  1. M. Angi S. says

    June 26, 2013 at 6:59 pm

    Un deliciu… Yummy 😉

    Reply
  2. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 27, 2013 at 6:04 am

    Ce idee geniala! Delicios arata!

    Reply
  3. Dorina says

    June 27, 2013 at 6:30 am

    Fac foarte des checuri sarate , insa niciodata nu am incercat cu mazere . Urmatorul va avea printre ingredeinte si mazarea cu siguranta ,pentru ca arata tare bine bobitele verzi in aluat.

    Reply
  4. coco says

    June 27, 2013 at 7:04 am

    am servit o bucatica , sa stii :)

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    June 27, 2013 at 8:07 am

    Ce aspect frumos are!

    Reply
  6. Delicious Flavours says

    June 27, 2013 at 8:17 am

    Cand vine vorba de mazare si eu sunt prezenta 😛 imi place fff mult!
    Pupici

    Reply
  7. Danutza says

    June 27, 2013 at 3:22 pm

    O idee excelenta! Si o combinatie superba de culori :)

    Reply
  8. Adriana says

    June 27, 2013 at 6:12 pm

    Imi plac tare mult checurile sarate. Sunt atat de colorate dar si delicioase. Pupici

    Reply
  9. Haplea says

    June 27, 2013 at 6:33 pm

    Mamaaa ce bunatate de chec!!!

    Reply
  10. Daniela says

    June 27, 2013 at 6:38 pm

    che bella idea la tua torta con i piselli, originale e golosa. Buona serata Daniela.

    Reply
  11. Mihaela Mihalache says

    June 28, 2013 at 8:09 am

    un aperitiv pe cinste 😉 Pupici

    Reply
  12. Rodica Rosca says

    June 29, 2013 at 6:19 am

    Si drojdie cata ? Nu scrie la Ingrediente .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 29, 2013 at 7:13 am

      Rodica, imi cer scuze…am scris eu ‘o lingurita’ acolo dar nu am specificat cu ce. Era vorba de o lingurita de drojdie uscata. Am corectat acum, multumesc de atentionare :)

      Reply
  13. Timea says

    July 3, 2013 at 7:23 pm

    Ce frumos arata!

    Reply
  14. Mirela Goleanu says

    July 8, 2013 at 3:18 pm

    Minunat! Cred ca il voi incerca si eu :)

    Reply

Leave a Reply to Daniela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316