• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Camembert in crusta

Aluat sarat

Camembert in crusta

Inca o luna de provocare secreta si inca o reteta delicioasa incercata. Luna aceasta gazda provocarii, Lili, mi-a repartizat un blog ‘cutremurator’ de delicios. Este vorba de blogul frumos al Dianei de unde am si luat aceasta minunata reteta de Camembert en croute. 
 Camembert in crusta
Daca stai sa parcurgi blogul Dianei – Disturbingly delicious – iti dai seama ca nu degeaba are un astfel de nume. Deliciile pe care le intalnesti la tot pasul nu te lasa sa pleci asa cu una cu doua mai departe.
Reteta aleasa de mine… am ochit-o cu ceva vreme in urma. Prea bine arata ea…prea tentanta, si tinand cont ca se face asa usor nu se poate sa nu o incerci. Insa eu am asteptat o ocazie speciala, si uite ca a venit azi cu ocazia Sfintilor Petru si Pavel. Asa ca pe langa tort si alte preparate ne-am delectat si cu aceasta bunatate. Multumim mult Diana!
 
Ingrediente
1 rotita camembert
100 gr foietaj *
nuca
caise confiate
pastrama afumata de porc
salvie
 
* Eu am folosit 4 rotite de camembert si am folosit o foaie intreaga de foietaj de 400 de grame.
 
Timp de pregatire: 10 minute Timp de coacere: 30 min
Camembert in crusta
 
Intindem aluatul de foietaj usor. Punem in mijloc rotita de camembert si deasupra presaram nuci, caise uscate si bucatele de pastrama afumata. Aici puteti sa va jucati cu ingredientele cum doriti, eu am folosit ce aveam in casa si din cauza asta nu am respectat intru totul reteta Dianei. 
 Camembert in crusta_4
Crestam usor marginile aluatului si le aducem peste rotita de branza in forma radiala, sau puteti sa va jucati voi cum doriti cu aluatul. Deasupra ungem cu ou batut si presaram nuci si putina salvie uscata.
 
Cuptorul il incalzim la 200 de grade si coacem camembertul pentru aproximativ 25-30 de minute. Il servim  dupa aproximativ 5 minute de la coacere si astfel ne vom putea bucura de o cremozitate maxima a branzei.
 
A fost minunat, pacat ca s-a terminat asa repede. Musafirii au fost incantati si nu e de mirare de ce, a fost ‘piesa de rezistenta’ a serii! Cu siguranta ca nu va fi ultima oara cand fac asemenea bunatate. 
Pofta buna!
 Camembert in crusta


9 Comments

« Branzoaice
Prajitura cu zmeura, lamaie si crocant de migdale »

Comments

  1. Diana says

    June 29, 2013 at 8:00 pm

    Sa va fie de bine, draga mea. Ma bucur ca ai gasit o reteta care sa va placa si pe care ai ales sa o pregatesti pentru musafiri! Nu pot fi decat incantata iar rezultatul arata foarte bine! Iti multumesc si pentru cuvintele frumoase. La multi ani pentru ziua de azi, Paula. Te pup si te imbratisez. <3

    Reply
  2. DiaMar bucataria galbena says

    June 29, 2013 at 8:05 pm

    Fantastic de bine arata!Pup!

    Reply
  3. coco says

    June 30, 2013 at 6:10 am

    bravo si tie si Dianei !

    Reply
  4. Caietul cu retete says

    June 30, 2013 at 8:59 am

    LA multi ani pentru ieri!Arata absolut minunat!

    Reply
  5. Cristina says

    June 30, 2013 at 9:46 am

    Yammy!

    Reply
  6. Kyra says

    June 30, 2013 at 1:44 pm

    Arata bestiaaaaal! (compliment!)
    Apetisant, gust desavirsit, prezentare magnifica!

    Reply
  7. Timea says

    June 30, 2013 at 3:45 pm

    Am venit doar sa admir pozele :)))

    Reply
  8. Haplea says

    June 30, 2013 at 6:39 pm

    Wow cat de bine arata!

    Reply
  9. Nico says

    July 15, 2013 at 7:57 am

    De cand am vazut aceasta reteta nu mi-am putut lua gandul de la ea. Asa ca deja am facut-o de doua ori, si mai am inca in frigider o rezerva de camembert. Absolut delicios! Multumim de reteta minunata, Nico

    Reply

Leave a Reply to Kyra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316