• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Branzoaice

Aluat dulce

Branzoaice

Cine nu iubeste aceste mici (sau nu, dar cu siguranta dragute) ghemotoace dulci umplute cu branza dulce/sarata si cu fel de fel de arome? Daca e cineva impotriva lor…e mare pacat, mai ales cand le vezi atat de frumusele, rumenite, aburinde cand le scoti din cuptor si mai ales cand emana acel miros de te ia cu lesin!!! V-ati dat seama ca-mi plac, nu? Cred ca ar fi cazul sa ma opresc si sa revin la subiect, adica la branzoiacele mele pufoase si rumene pe care le-am pregatit cu drag pentru Simona care luna aceasta ne invita sa gatim cu aluaturi in cadrul provocarii Dulce Romanie. 
Branzoaice_1
 
Aluat
600 gr faina
1/2 lingurita sare
15 gr drojdie proaspata
1 lingura zahar
250 ml lapte
1 lingura miere
2 oua
80 gr smantana grasa
1 lingura ulei
 
Umplutura
600 gr branza de vaci
1 ou + 1 albus
50 gr pesmet
60 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita sare
1 ceapa verde
marar tocat
 
1 galbenus + o lingura lapte pentru uns
 
Timp de preparare (cu dospit) 3 ore Timp de coacere: 50 min. (2 tavi)
Branzoaice_3
 
Ingredientele ar fi bine sa fie pregatite cu 2 ore inainte de a incepe treaba ca sa aiba timp sa ajunga la temperatura camerei.
Faina se cerne impreuna cu sarea iar in mijloc se face o adancitura.
Laptele se incalzeste usor apoi se amesteca cu zaharul, mierea si cu drojdia proaspata si lasam 10 minute deoparte. Asa cum am spus de multe ori folosesc mult mai putina drojdie decat e indicata pe pachet din varii motive, cele mai importante fiind:
– creste la fel de bine ca si cu o cantitate dubla, daca e framantat bine.
– nu se simte deloc gustul de drojdie.
 
In adancitura facuta punem drojdia cu laptele, ouale batute usor si smantana si incepem sa framantam. Dupa caz vom mai adauga lapte sau faina pentru ca la final va trebui sa obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. Aluatul ca sa fie pufos trebuie framantat cel putin 20 de minute (nu e chiar asa mult :P).  La final adaugam si uleiul si mai framantam putin pana cand e complet incorporat. Cand e gata se acopera cu un prosop curat si de pune intr-un loc caldut pentru o ora, la dospit. 
 
Intre timp pregatim umplutura, de fapt umpluturile ca eu am facut de doua feluri 😛
Branza o amestecam cu oul si albusul si cu pesmetul. Impartim compozitia in doua. In prima parte punem zaharul, coaja de lamaie si vanilie si amestecam bine. In cealalta parte punem sarea, mararul tocat marunt si ceapa.
 
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rasturnam pe masa infainata si il impartim in doua.
Luam prima bucata si o intindem intr-o foaie dreptunghiulara de 0.5cm grosime. Taiem patratele cat dorim noi de mari si in mijlocul fiecaruia punem cate o lingurita de umplutura dulce. Aducem frumos capetele in mijloc si apasam/sigilam bine ca sa nu iasa umplutura.
Procedam la fel si cu aluatul ramas pe care il vom umple cu branza sarata.
 
Ungem branzoiacele cu galbenus de ou diluat in putin lapte. Lasam branzoaicele sa creasca pentru inca 30-40 de minute in loc caldut.
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade si tapetam tava mare de la aragaz cu hartie de copt apoi aranjam frumos branzoaicele in tava.
 
Cand cuptorul este incins introducem tava si coacem branzoaicele pentru 25 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si le lasam in cuptor pana cand se rumenesc frumos. Le scoatem pe un gratar la racit si introducem tura a doua la cuptor.
Dupa ce s-au mai racorit putin putem sa le pudram cu zahar (pe cele dulci) si sa le servim cu pofta alaturi de un pahar cu lapte sau o cana de iaurt.
 
Sunt minutate, dulci sau sarate…si pot fi consumate la orice ora, dar cu moderatie :)
Enjoy!
Branzoaice_2
O sectiune ‘uratica’ cu branzoaicele umplute cu branza sarata
 
Branzoaice_4
Cele dulci presarate cu zahar din abundenta


15 Comments

« Chec cu mazare
Camembert in crusta »

Comments

  1. Andreea Denisa says

    June 28, 2013 at 7:31 am

    Minunate!! Pupici!!

    Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    June 28, 2013 at 8:07 am

    Eu le iubesc foarte mult, doar ca nu le fac cu marar. Ti-au iesit grozave!

    Reply
  3. Dohotariu-Avram Alina says

    June 28, 2013 at 9:10 am

    Ce frumușele sunt!

    Reply
  4. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 28, 2013 at 9:26 am

    Foarte faine! Facea si bunica mea mereu si cred ca inca mai face :)doar ca nu apuc eu s-o vad.

    Reply
  5. M. Angi S. says

    June 28, 2013 at 9:31 am

    Arata superb aceste placinte!! :-*

    Reply
  6. kalua says

    June 28, 2013 at 11:08 am

    Perfecte! Exact asa ceva am in minte cand ma gandesc la branzoaice. Acum salivez si inghit in sec…
    Felicitari!

    Reply
  7. Sidy says

    June 28, 2013 at 1:00 pm

    Dupa miros am venit….credeam ca voi fi prima !
    Foarte apetisante branzoaicele tale si mie mi se par si foarte interesante !!!
    De ce ???
    Pentru ca, desi sunt dulci, ele au ceapa verde si marar verde in umplutura…..Interesant…asa ca vreau sa le gust !
    Weekend linistit sa ai, te tzuc !

    Reply
  8. Kyra says

    June 28, 2013 at 3:30 pm

    Bu – ne!
    Buu – nee!
    Iti merg la suflet!

    Reply
  9. Cristina says

    June 28, 2013 at 3:32 pm

    yammy, ar fi perfecte in loc de cina… acum ma apuc de pregatit!

    Reply
  10. DiaMar bucataria galbena says

    June 28, 2013 at 7:30 pm

    Mititele si pufoase!O grozavie!Pup!

    Reply
  11. Laura says

    June 29, 2013 at 11:47 am

    Pufoase si delicioase !!! :)))

    Reply
  12. stefy says

    June 29, 2013 at 4:45 pm

    vreau si eu una de pofta!!!

    Reply
  13. Simona says

    July 1, 2013 at 7:55 am

    Absolut deliciose pufoseniile astea!! Multumesc ptr ca mi le-ai trimis la parada!
    Pup cu drag!

    Reply
  14. Anonymous says

    October 30, 2013 at 11:49 pm

    Le-am facut si eu! Perfecte!!! Si aluatul superb! Tocmai cand imi pierdusem speranta dupa ce incercasem alt aluat de pe alt site si a trebuit sa il arunc, am dat peste reteta ta. De acum asta o voi folosi! Multumesc, Paula! Faci o treaba de milioane cu site-ul asta!
    Alexandra

    Reply
  15. adnia says

    November 20, 2013 at 7:33 pm

    merg minunat si de sarbatori!

    Reply

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316