• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarte cu mascarpone si inghetata de caramel

Tarte/Placinte dulci

Tarte cu mascarpone si inghetata de caramel

Imi plac tartele, in special in varianta lor ‘mini’ tocmai prin faptul ca sunt individuale si poti da gata una dintr-o lovitura. Cand vezi una asa micuta si delicioasa (mai ales) te incearca un sentiment ca bucurie ca e toata numai pentru tine 😀 Nu ca n-ar fi frumos sa o imparti si cu altcineva…dar poti sa lasi asta pentru a doua portie nah, ca am zis-o.
 
Am facut eu ce am facut si am experimentat o crusta mai ‘altfel’. Am vrut eu neaparat sa fie cu nuca, pentru ca imi place mult de tot, asa ca am combinat-o cu ce am mai avut prin casa (cat de cat sanatos) si a iesit o crusta grozava, fara zahar si putin sfaramicioasa (ca sa nu-ti dea batai de cap cand o mananci).
Tarte cu caramel si inghetata de caramel_1
 
Crusta
150 gr nuca
150 gr faina integrala
1/2 lingurita sare
80 gr unt
1 ou
1-2 linguri lapte
 
Umplutura
150 gr caramel
200 gr mascarpone
200 ml frisca
1 lingurita zahar pudra
50 gr caramel
200 gr inghetata de caramel
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr. portii: 6-8
Clafoutis cu cirese
 
Nuca o macinam marunt in robot/masina. Amestecam apoi nuca cu faina, sarea si untul taiat cubulete. Vom obtine un aluat sfaramicios. Punem oul si o lingura de lapte pentru inceput si framantam usor. In caz de nevoie se mai poate adauga lapte, cat sa se obtina un aluat omogen. Dam aluatul la rece pentru o ora.
 
Pregatim 6-8 forme mici de tarta si le ungem cu unt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. 
Intindem aluatul, daca putem si cat putem, si-l decupam altfel incat sa putem tapeta frumos peretii formelor de tarta. La mine aluatul a fost mai nabadaios si l-am aranjat direct in forma.
 
Pe fiecare tarta punem hartie de copt si boabe de fasole apoi le dam la cuptor pentru 15 minute. Dupa 5 minute scoatem tartele din cuptor, renuntam la boabele de fasole si la hartia de copt si la mai introducem pentru 5 minute in cuptor. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca in forma pentru ca sunt mai fragile.
 
Pentru umplutura mixam smantana pentru frisca cu lingurita de zahar pudra pana cand obtinem o frisca bat. Dam la rece. Mascarpone il mixam cu caramelul pana cand obtinem o crema omogena si delicioasa foc (asta e de la sine inteles ca va ajunge asa :P).
 
Pentru inghetata puteti sa folositi din comert, sau puteti sa o faceti dupa reteta de aici. Buuuun, acum nu ne-a mai ramas decat sa asamblam minunatia asta de desert.
 
Luam cu grija crusta de tarta din forma, punem aproximativ 2 linguri de crema (mascarpone si caramel), deasupra punem si o lingura de frisca, ornam cu putin caramel si la final cate un glob (generos de mare) de inghetata de caramel. Sa va mai spun cat e de bun??? Nu va spun, o sa aflati si voi daca incercati combinatia.
 
Enjoy!
Tarte cu caramel si inghetata de caramel


22 Comments

« Biscuiti cu cacao, afine uscate si seminte de pin
Creveti cu fritatta de mazare, menta si feta »

Comments

  1. stefy says

    May 12, 2013 at 12:43 pm

    cum reusesti sa faci mereu numai si numai bunatati?:)

    Reply
  2. Bogdan Alina says

    May 12, 2013 at 1:42 pm

    Nu mai e nevoie sa ne zici cat e de bun…pentru ca nu cred ca e dor bun, e delicios!

    Reply
  3. Haplea says

    May 12, 2013 at 1:44 pm

    Grozave tartele!!!

    Reply
  4. mirela says

    May 12, 2013 at 2:42 pm

    Mai ai si pentru mine?pup!!

    Reply
  5. Daniela says

    May 12, 2013 at 3:55 pm

    Toate ingredientele sint pe gustul meu. Ma autoinvit la o mica degustare, se poate ?!

    Reply
  6. Liana10 says

    May 12, 2013 at 11:57 pm

    Ce tarte delicioase!! Si ce buna e cu inghetata pe caldurile astea…super!!

    Reply
  7. Cristina says

    May 13, 2013 at 2:58 am

    Un desert absolut spectaculos!

    Reply
  8. Top Cuisine avec Lavi says

    May 13, 2013 at 5:42 am

    Exact pe gustul meu! Arata senzational!

    Reply
  9. Adriana says

    May 13, 2013 at 6:19 am

    Ce pofta mi-ai facut! O saptamana minunata !!

    Reply
  10. Diana says

    May 13, 2013 at 8:46 am

    Awww, ce minuntatii de tarte!!! Love them! Si caramelul!!!Mmmmm

    Reply
  11. Simona says

    May 13, 2013 at 1:53 pm

    Ce frumoase sunt, una si la mine te rog !!!

    Reply
  12. DiaMar bucataria galbena says

    May 13, 2013 at 3:10 pm

    Sunt pe placul meu meu tartele tale!
    Pupici!

    Reply
  13. Simona says

    May 13, 2013 at 5:15 pm

    Trebuie sa incerc si eu tarta asta!!
    Pup

    Reply
  14. Rocsy Ciobanu says

    May 13, 2013 at 5:23 pm

    Super delicioase!

    Reply
  15. Sara & Miki says

    May 13, 2013 at 6:21 pm

    Cum sa refuzi asa ceva… arta super! Pup!

    Reply
  16. deyu says

    May 13, 2013 at 6:23 pm

    Arata de vis!!Iar de gust nici nu mai zic..la ce combinatie minunata este acolo! O seara frumoasa, pup!

    Reply
  17. adnia says

    May 13, 2013 at 7:21 pm

    wow! mai mult decat perfect!

    Reply
  18. Maya says

    May 14, 2013 at 11:25 am

    Un deliciu!! Arata fantastic!

    Reply
  19. Licuta Marin says

    May 14, 2013 at 7:54 pm

    Ce bunatati!!!Cum sa refuzi asa ceva?:)Pup!

    Reply
  20. Laura says

    June 17, 2013 at 1:24 pm

    Ce bunatate! Ma topesc eu in locul ei :) O saptamana minunata iti doresc!

    Reply
  21. GelaDumi says

    June 18, 2013 at 10:18 am

    Arata ca la tine, adica super-bine si ma face sa dau fuga la frigiderul meu, unde am doar inghetata, tarta ca a ta de unde?
    Asa ca o sa-mi fac, bine ca ne-ai dat reteta asta minunata!

    Reply
  22. Santerra - suc de mere natural says

    May 12, 2014 at 8:20 am

    Draga Paula, arata absolut delicios tartele tale, daca am fi mai priceputi in bucatarie ne-am si incumeta sa le preparam! Asa, ne multumim sa le admiram si sa oftam lung! :)

    Reply

Leave a Reply to Sara & Miki Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316