• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura de vanilie cu branza si capsune

Prajituri Cheesecake

Prajitura de vanilie cu branza si capsune

Weekendul care tocmai a trecut l-am petrecut departe de aglomeratia din oras. Tocmai de aceea timpul pentru gatit a fost limitat, foarte limitat. Si…ca o regula, atunci cand ma grabesc si nu am suficient timp la dispozitie aleg sa fac ceva usor, nesofisticat. Prajitura asta nu pot sa spun ca se face foarte rapid, dar se face usor si merge bine pentru atunci cand aveti un eveniment si trebuie sa preparati ceva bun.
Numele nu stiu daca este cel mai potrivit. I-am zis asa pentru a exprima mai bine ce contine…altul nu mi-a venit (inca).
Prin urmare, daca aveti capsune si branza prin frigider acum stiti ce sa faceti cu ele: prajitura de vanilie cu branza si capsune. 
Prajitura de vanilie cu branza si capsune_1 
Blat 1
1 ou + 1 albus
100 gr lapte
70 gr zahar
60 gr unt
125 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
 
Crema
200 gr capsune
1 lingura zahar
 
Blatul 2 cu branza – Cheesecake
500 gr crema de branza
100 gr smantana dulce
1 lingura amidon
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura suc de lamaie
100 gr capsune
100 gr zahar
 
Decor
100 ml smantana dulce
1 lingurita zahar vanilat
capsune
 
Timp de preparare: 45 min. Timp de coacere: 1 ora 30 min Nr. portii: 10 
Prajitura de vanilie cu branza si capsune_2 
Pentru blatul 1 mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam oul si albusul si mixam bine pana la omogenizare. 
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Punem alternativ faina si lapte peste compozitia de unt. De data aceasta nu mixam prea mult, doar cat sa obtinem o compozitie omogena. La final adaugam esenta de vanilie si omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de diametru 18-20 cm, o tapetam cu hartie de copt si apoi turnam blatul .Coacem prajitura timp de 25-30 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
 
Cand este gata scoatem tava din cuptor si mai lasam prajitura timp de 5 minute in tava apoi o transferam pe un gratar. Reducem focul la 160 de grade.
Prajitura de vanilie cu branza si capsune_44 
Pentru blatul 2 mixam crema de branza cu smantana timp de 1 minut. Adaugam zaharul si mai mixam timp de 3 minute. Punem ouale, cate unul pe rand si mixam timp de 1 minut dupa fiecare adaugare. La final adaugam amidonul, extractul de vanilie si zeama de lamaie si omogenizam usor.
 
Turnam compozitia in aceeasi tava. Punem din loc in loc cate o capsuna si apasam usor. Coacem prajitura timp de 1 ora.
 
Cat timp se coace prajitura putem sa preparam crema. Spalam bine capsunele si le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba timp de 5-10 minute pana cand se inmoaie bine si scade zeama. Le pasam usor cu o furculita apoi si lasam crema la racit.
Asamblarea este extrem de simpla. Pe un platou punem mai intai blatul de vanilie apoi crema de capsune, blatul de branza, iar la final ornam cu frisca batuta spuma cu o lingurita zahar vanilat si capsune.

Acum ca e gata prajiturica am s-o trimit repede, repede Corneliei pentru provocarea Dulce Romanie de luna aceasta.
 
Nu este o prajitura mare, in caz ca o pregatiti pentru mai multe persoane va trebui sa dublati cantitatile si sa folosit o tava mai mare de 26-28 cm. 
 
Aceasta prajitura se taie cel mai bine a doua zi. Este tare buna si aromata. Enjoy!
Prajitura de vanilie cu branza si capsune_3


22 Comments

« Pavlova cu capsune si mascarpone – un an de blog!
Enjoy Dessert! si Bunatati din natura va invita la concurs »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    May 26, 2013 at 8:46 pm

    Minunată! Bănuiesc că ție nu-ți lipsesc niciodată lactatele din frigider ;). Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:05 am

      Alina, ai dreptate! Eu si ala micu suntem dependenti de ele :) Pup

      Reply
  2. Alexandrina says

    May 27, 2013 at 3:10 am

    Delicioasa! Imi place tare mult cum arata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:06 am

      Multumesc mult Alexandrina! :*

      Reply
  3. Maria says

    May 27, 2013 at 7:18 am

    un desert sublim!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:07 am

      Maria, multumesc pentru vizita si pentru apreciere!

      Reply
  4. Laura says

    May 27, 2013 at 7:38 am

    Ce bine arata ! Un deliciu care abea asteata sa fie savurat :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:08 am

      Laura, ma bucur ca-ti place! :*

      Reply
  5. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    May 27, 2013 at 8:43 am

    Ce bun!!! Imi place combinatia cheesecake capsuni!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:09 am

      Laura, intr-adevar e grozava! Pup

      Reply
  6. Liana@Transylvanian Kitchen says

    May 27, 2013 at 9:20 am

    Bună trebuie să fie! te pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:10 am

      Multumesc mult Liana! Pupici

      Reply
  7. Diana says

    May 27, 2013 at 12:35 pm

    Branza si capsunele!!! Yum :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:11 am

      Diana, vino repede ca te astept 😉 Pup

      Reply
  8. Cristina says

    May 27, 2013 at 2:20 pm

    Arata extraordinar de bine!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:11 am

      multumesc mult Cristina! :*

      Reply
  9. Teobucatar says

    May 27, 2013 at 5:50 pm

    Ma omori cu dulciurilea astea apetisante! Si eu ma chinui cu salatele:(

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:11 am

      Teo, imi pare rau…dar sa stii ca nu ingrasa prajitura asta :)

      Reply
  10. catkitchen says

    May 28, 2013 at 9:03 am

    Atat de simpla , dar atat de delicioasa !!! Trebuie sa profitam de minunatele capsune , nu ? 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 31, 2013 at 8:12 am

      Multumesc mult Magda, a fost tare delicioasa! Profitam cum putem mai bine 😉

      Reply
  11. plaiesu says

    September 3, 2013 at 4:09 am

    Sunt foarte faine retetele tale, dar ar fi mult mai ok daca nu ai mai da cantitatile in cani, linguri etc. doar in US se lucreaza cu unitatile astea de masura si ei le au de cumparat. Pana fac o reteta trebuie sa stau sa echivalez. Ai putea sa treci inaintea retetelor echivalentul.
    Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 4, 2013 at 5:15 am

      Buna Plaiesu, ma bucur ca-ti plac retete mele :) Despre cantitati…da, probabil ar fi mai usor pentru multa lume sa nu mai folosesc cani, insa mereu precizez ca folosesc o cana normala de 250ml, standard. Cat despre lingurite, astea cred ca se folosesc si pe la noi in retete 😛 Oricum multumesc pentru sugestie, am sa incerc sa imbunatatesc acest aspect pe viitor.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316