• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Negresa cu mousse de iaurt si afine

Prajituri

Negresa cu mousse de iaurt si afine

Stiu ca au trecut sarbatorile si nu prea mai are nimeni chef de mancare ‘grea’ si calorioasa si de prajituri parca nici atat 😛
Negresa cu mousse de iaurt si afine asta o fi ea cum o fi, cu multe calorii sau nu…dar va spun drept ca e foarte racoroasa. Mousse-ul de iaurt si afine ii da  un aer mai light, mai fresh…numai bun pentru caldura de acum. Se face usor, se consuma usor…numai chef de munca sa aveti, ca apoi toate vin parca de la sine :)
 Negresa cu mousse de iaurt si afine_2
Blat
reteta de aici
 
Mousse
50 gr ciocolata alba
300 gr iaurt
2 linguri zahar pudra
1 lingura crema de whisky
1 lingurita extract de vanilie
3 foi gelatina
250 gr smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra
100 gr afine
1 lingura zahar
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii. 16-20
 Negresa cu mousse de iaurt si afine_4
Pentru inceput pregatim blatul, care poate fi facut chiar si cu o seara inainte. Daca totusi il faceti in aceeasi zi, sa aveti grija sa fie racit complet in momentul in care asamblati prajitura.
 
Bun, acum ca avem blatul gata putem sa trecem la mousse-ul delicios cu iaurt si afine. Tineti minte ca fiind iaurt in preponderenta o sa fie mult mai light/usor decat orice alta crema 😉
 
Afinele le punem pe foc cu o lingura de zahar. Le fierbem timp de aproximativ 10 minute pana cand se inmoaie bine si devin ca o pasta.
 
Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece. Ciocolata alba o topim pe foc mic impreuna cu 100 gr de iaurt. Luam amestecul de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Amestecam energic cu un tel astfel incat gelatina sa fie bine incorporata si distribuita uniform. Adaugam crema de whisky si extractul de vanilie apoi lasam amestecul la rece.
 
Separat amestecam restul de iaurt cu cele doua linguri de zahar pudra. Frisca o batem bat cu o lingurita zahar pudra.
Cand crema de ciocolata cu iaurt e complet racita incorporam usor restul de iaurt si frisca. Punem crema astfel obtinuta peste blatul de prajitura si nivelam. Cu o lingurita punem din loc in loc din pasta de afine, apoi cu un cutit marmoram cele doua compozitii. Dam la rece peste noapte.
 Negresa cu mousse de iaurt si afine_3
A doua zi prajitura se poate portiona foarte bine. A rezultat o negresa pufoasa, aerata si destul de ciocolatoasa care a contrastat foarte bine cu mousse-ul delicat de iaurt. Vrea cine o bucata, doua…sau…poate trei? :)
 
Enjoy!!
Negresa cu mousse de iaurt si afine_1


28 Comments

« Hristos a inviat!
Biscuiti cu cacao, afine uscate si seminte de pin »

Comments

  1. bia oana says

    May 8, 2013 at 8:19 pm

    moussul ala ce bine arataaaa:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:57 am

      Multumesc frumos :)

      Reply
  2. mandala says

    May 8, 2013 at 10:20 pm

    Delicioasa !!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:57 am

      Mandala, ma bucur ca-ti place!

      Reply
  3. Cristina says

    May 9, 2013 at 3:18 am

    Apetisanta si racoroasa.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:57 am

      Multumesc Cristina!

      Reply
  4. Laura@Transylvanian Kitchen says

    May 9, 2013 at 6:31 am

    Eu vreau muuulte bucati 😛 Si ce pofta-mi e de afine…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:58 am

      Laura, ma bucur ca-ti place. Afine am avut la congelator :)

      Reply
  5. Buburuza Bubu says

    May 9, 2013 at 6:54 am

    O reteta simpla si de efect!Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:58 am

      Buburuza, asa este. Pup

      Reply
  6. Claudia says

    May 9, 2013 at 8:33 am

    Ce buna trebuie sa fie!La cat de bine arata in acesta combinatie de culori nici nu ma mir ca e delicioasa!!!…salutari!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:58 am

      Claudir, iti multumesc frumos. O zi buna!

      Reply
  7. Liana10 says

    May 9, 2013 at 9:35 am

    Vreau si eu!!! pune-mi la pachet, te rog, toata tava…hi,hi 😀 Am trecut-o pe lista 😉
    puup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:58 am

      Liana :))) Tava cu prajitura sau fara? 😛

      Reply
  8. coco says

    May 9, 2013 at 11:43 am

    doar ma uit :)))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:59 am

      :)) asa fac si eu de multe ori :)

      Reply
  9. mirela says

    May 9, 2013 at 11:52 am

    Tare bine arata!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:59 am

      Multumesc Mirela!

      Reply
  10. Delicious Flavours says

    May 10, 2013 at 6:46 am

    Wooow, ma innebunesti cu atatea prajituri (si nu numai) minunate! 😀
    Felicitari din nou!
    Weekend placut :-*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 5:59 am

      Angela, iti multumesc frumos pentru aprecieri. O zi frumoasa! Pup

      Reply
  11. Mihaela says

    May 10, 2013 at 1:01 pm

    ce racoroasa trebuie sa fie !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 6:00 am

      Mihaela, exact…a fost tare buna!

      Reply
  12. Gabriela says

    May 10, 2013 at 2:41 pm

    Arata foarte frumos!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 6:00 am

      Multumesc Gabriela!

      Reply
  13. Rocsy Ciobanu says

    May 12, 2013 at 8:13 am

    Prea apetisanta sa nu iti doresti sa mananci o bucatica!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 16, 2013 at 6:00 am

      Rocsy, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  14. Florinachis Zeus says

    June 19, 2014 at 6:03 pm

    Nu sunt specificate pentru ce dimensiuni ale tavii sunt calculate cantitatile ptr mousse. Asa ca am aproximat (eu am o tava de 42/33 in care am copt negresa dubland cantitatile din blatul tau :) ) pentru mousse si am mers pe 420g iaurt cu vreo 400-450 ml frisca lichida si am adaugat 2 linguri de amidon pentru ca nu mi se parea ca se intareste… A! Nu am precizat: nu am gasit foi de gelatina si am pus gelatina granule… 2 plicuri dizolvate in putina apa calda. Oricum dupa ce am dat amestecul de iaurt cu ciocolata alba si restul de iaurt la congelator 5 minute a fost ok :) iar peste afinele amestecate cu zahar am adaugat 50ml vin roshu… parfum, nu alta! SUPER RETETA! Multumesc frumos!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 20, 2014 at 12:54 pm

      Ma bucur mult ca a iesit totul bine si ca v-ati delectat cu o prajitura buna!

      Reply

Leave a Reply to Claudia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316