• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Creveti cu fritatta de mazare, menta si feta

Retete de mancare

Creveti cu fritatta de mazare, menta si feta

O noua reteta din categoria fructelor de mare. Dupa ce am incercat calamarii a venit si randul crevetilor. Si va spuneam eu atunci ca am o reteta buna, buna cu creveti 😛 Iata ca a trecut ceva vreme de cand v-am promis ca vin cu reteta, dar totusi nu am uitat si cuvantul a fost tinut.
Reteta asta e una usoara de tot, se face foarte repede, se mananca tot repede (asta pentru ca e buna :P) si e tare aromata.
 
Creveti cu fritatta de mazare, menta si branza feta
 
Ingrediente
400 gr creveti
1 lingura ulei
1 lingura suc de lamaie
1/2 lingurita sare
 
Mini fritate
2 cani mazare congelata
200 gr branza feta
1 lingurita menta
4 cepe verzi mici
1/2 legatura marar
2/3 cana faina
1/2 cana lapte gras
2 oua
sare
piper
 
Sos de smantana
200 gr smantana grasa
1 praf de sare
1 lingurita menta tocata marunt
 
Creveti cu fritatta de mazare, menta si branza feta
 
Crevetii, congelati sau nu, se spala bine si apoi se lasa la scurs. Cand s-au scurs bine de apa se incinge o tigaie antiaderenta, se adauga lingura de ulei apoi crevetii si se calesc putin, cateva minute pana cand se inmoaie. Se adauga sarea si sucul de lamaie, se mai lasa un minut pe foc apoi stingem focul si lasam crevetii acoperiti.
 
Nici pentru fritatta treaba nu e foarte complicata. Mazarea congelata o punem in blender impreuna cu laptele. O maruntim dar nu de tot, astfel incat sa mai ramana bucati de mazare sesizabile in compozitie. 
 
Peste crema de mazare adaugam branza feta maruntita, ceapa verde tocata marunt, mararul, menta tocata, faina, ouale si framantam un fel de aluat…o sa iasa ceva asemanator cu aluatul de pancakes, putin mai gros. La final potrivim de gust cu sare si piper.
 
Incingem, din nou, o tigaie antiaderenta, o ungem cu foarte putin ulei. Cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie din loc in loc cate o mini-fritatta. Le coacem 2-3 minute pe o parte, pana se rumenesc frumos, apoi le intoarcem si le mai lasam tot 2-3 minute. Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie intinsa, fara sa le suprapunem.
 
Creveti cu fritatta de mazare, menta si branza feta
 
Pentru sos treaba e si mai simpla. Mai are rost sa spun ca se mixeaza smantana cu sarea si menta pana cand devine usor spumoasa? Nu, nu cred ca mai spun 😀
 
Pentru servire am ales varianta din imagini. Pe fiecare fritatta punem cate o lingurita de smantana iar deasupra punem cate 1-2 creveti. Servim cu mare pofta pentru ca e combinatie tare buna. Mie mi s-a parut ca mazarea merge minunat alaturi de creveti si sosul aromat cu menta.
 
Pofta buna! 
Creveti cu fritatta de mazare, menta si branza feta
 
 


8 Comments

« Tarte cu mascarpone si inghetata de caramel
Prajitura cu iaurt si prune uscate »

Comments

  1. Daniela says

    May 13, 2013 at 7:18 pm

    Creveti as minca non stop, iar frittata am mincat aseara cu sparanghel… Trebuie sa incerc cu mazare, poate reusesc sa pacalesc odrasla sa pape.

    Reply
  2. Mihaela Mihalache says

    May 13, 2013 at 7:43 pm

    ce bunatate ai facut tu aici :) Capat o portie mica? Pupici

    Reply
  3. Cristina says

    May 14, 2013 at 5:36 am

    Crevetii cu fritatta sunt sigur pe gustul meu!!!

    Reply
  4. pansy says

    May 14, 2013 at 7:49 am

    Crevetii sunt si preferatii mei.Varianta ta e de incercat !

    Reply
  5. Laura@Transylvanian Kitchen says

    May 14, 2013 at 1:08 pm

    Ma gandeam si eu la creveti zilele astea, iar reteta ta mi se pare delicioasa

    Reply
  6. Claudia Mic says

    May 14, 2013 at 2:00 pm

    Cat de apetisant arata!

    Reply
  7. Buburuza Bubu says

    May 15, 2013 at 5:35 am

    o idee delicioasa pentru un party cu prietenii!Reteta salvata! Pup

    Reply
  8. Paula Gafitescu says

    May 31, 2013 at 4:59 am

    Ma bucur ca va plac! Multumesc mult pentru vizita si aprecieri! Pupici

    Reply

Leave a Reply to Buburuza Bubu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316