• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti cu cacao, afine uscate si seminte de pin

Biscuiti

Biscuiti cu cacao, afine uscate si seminte de pin

Biscuitii sunt nelipsiti de la noi din casa. De ce?? Pentru ca ne plac, pentru ca se fac usor…pentru ca sunt mult mai sanatosi decat cei cumparati si mai ales pentru ca mereu aud o voce care imi spune ‘mami viau bicuite’ :))) Asadar, vreau nu vreau ( a se traduce am chef sau n-am chef sa-i fac) e musai sa ma pun pe treaba si sa fac o portie de biscuitei. 
Varianta care v-o propun azi este una destul de sanatoasa, cu zahar destul de putin dar cu muuuulte fribre. Pe langa toate acestea se bucura si de un plus de aroma data de afinele uscate (hihi, puse de mine la uscat vara trecuta) si de seminte de pin – dada, ati auzit bine…seminte de pin am pus 😉
 
Biscuiti cu cacao, afine uscate si seminte de pin_3
 
Ingrediente
125 gr caimac (unt)
50 gr zahar brun light
50 gr zahar brun pudra dark
1 ou
150 gr faina
20 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
70 gr fulgi de ovaz
80 gr afine uscate
50 gr seminte de pin
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 20 min. 
 Biscuiti cu cacao, afine uscate si seminte de pin_1
Caimac??? Este spuma de la lapte, dar sa nu va inchipuiti ca o folosesc asa proaspat luata de pe laptele fierbinte. Cum eu nu pot sa mananc laptele cu spuma (nu pot si gata, nu am reusit nicicum) mereu colectez spuma si o pun intr-un recipient inchis ermetic la frigider. In 3-4 zile maxim trebuie folosita, pentru oricat de mult s-ar intari ea tot e mai sensibila decat untul. Si da…ati ghicit o folosesc in diverse preparate in loc de unt, acolo unde se poate binenteles.
 
La reteta asta eu am folosit caimac, dar se poate folosi si unt la fel de bine 😉
Deci…caimacul (untul) moale la temperatura camerei se mixeaza cu cele 2 tipuri de zahar pana cand devin o crema. Crema va fi mai inchisa la culoare (mai aurie-aramie) datorita zaharul brun pudra dark (se gaseste in magazinele naturiste). Adaugam oul si mixam pana la incorporarea completa.
 
Separat amestecam faina cu cacaoa, fulgii de ovaz si praful de copt. Punem ingredientele uscate peste crema de caimac ( unt ) si amestecam, cred ca putem sa renuntam la mixer acum si sa ne folosim de o lingura de lemn. Cand compozitia e omogena incorporam afinele si semintele de pin. 
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava mare de la aragaz cu hartie de copt. Din compozitia rezultata luam cate o lingura buna apoi ii dam o forma rotunda si o aplatizam usor intre palme. Punem fiecarea biscuite in tava la distanta de 2-3cm de celalalt. Coacem biscuitii pentru 15-20 de minute pana cand se intaresc usor. Scoatem tava din cuptor si ii mai lasam la racit in tava pentru 2-3 minute, apoi ii punem pe un gratar.
 
Sunt minunati alaturi de un pahar cald cu lapte, sau o cafea buna 😛
Enjoy!
 Biscuiti cu cacao, afine uscate si seminte de pin_2


17 Comments

« Negresa cu mousse de iaurt si afine
Tarte cu mascarpone si inghetata de caramel »

Comments

  1. Laura@Transylvanian Kitchen says

    May 10, 2013 at 6:15 am

    Foarte bine ti-au iesit biscuitii! As pune si eu afine la uscat anul acesta, dar ma tem ca iar le voi manca pe toate 😀

    Reply
  2. Dorina says

    May 10, 2013 at 6:31 am

    Stie copilul ce stie , asa ca …mami , fa biscuiti :)

    Reply
  3. Kyra says

    May 10, 2013 at 7:11 am

    Buni trebuie sa fie!
    Primiti cu degustarea?
    Doar ce m-am intors din Transilvania (am petrecut sarbatorile la Alba)dar nu m-as da la in laturi de la un drum ca sa iti gust biscuitii.
    😀

    Reply
  4. Cristina says

    May 10, 2013 at 7:18 am

    Dupa miros am venit, stiam sigur ca imi iau portia de dulce de la tine!

    Reply
  5. Adina says

    May 10, 2013 at 7:42 am

    Cred ca sunt mortali!:)

    Reply
  6. Dohotariu-Avram Alina says

    May 10, 2013 at 10:05 am

    Și eu viau un bicuite, Paula!

    Reply
  7. Alina Vicu says

    May 10, 2013 at 10:23 am

    Sunt minunati biscuitii tai!

    Reply
  8. DiaMar bucataria galbena says

    May 10, 2013 at 2:56 pm

    La cum arata,cu siguranta nu te poti opri doar la unul!
    Te pup!

    Reply
  9. Haplea says

    May 10, 2013 at 6:44 pm

    Grozavi acesti biscuiti!

    Reply
  10. Simona says

    May 10, 2013 at 7:37 pm

    De la mine miroase a bun! Nu m-am gandit sa folosesc caimacul.. faina idee.
    Pupici

    Reply
  11. Danutza says

    May 10, 2013 at 7:50 pm

    Ma inscriu si eu la o portie de “rontaiala” :) Foarte buni biscuitii tai 😉 Pup

    Reply
  12. Anca Lasan says

    May 10, 2013 at 9:56 pm

    Si eu as vrea un biscuite , tare apetisanti sunt!!:)

    Reply
  13. mirela says

    May 11, 2013 at 6:59 am

    Faina combinatia!!!

    Reply
  14. Sidy says

    May 11, 2013 at 11:53 am

    Extraordinari de buni trebuie sa fie biscuitii astia !!!!
    Pot sa spun si eu : “….viau bicuite…” ?
    Te tzuc fata draga si sa ai un weekend linistit !

    Reply
  15. Cătău says

    May 12, 2013 at 5:40 am

    ce bine arataaaa!!! dimineata la cafeaaa….iamiii

    Reply
  16. Rocsy Ciobanu says

    May 12, 2013 at 8:14 am

    Si mie imi plac foarte mult biscuitii mai ales cei pregatiti in casa. Pup!

    Reply
  17. Paula Gafitescu says

    May 16, 2013 at 6:01 am

    Va multumesc din suflet pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase! O zi minunata va doresc!

    Reply

Leave a Reply to Cătău Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316