• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Placinta cu cartofi si praz

Tarte/Placinte sarate

Placinta cu cartofi si praz

Placintele sunt mereu printre preferatele mele cand vine vorba de mancare, probabil am mai spus. Oricum ar fi…e cert ca am mai facut o placinta buna-buna, care nu-ti vine sa o imparti cu nimeni :)) Eu totusi am zis ca ar fi bine sa o impart cu voi, si sa va impartasesc si reteta asta delicioasa de placinta cu cartofi si praz pentru ca merita 😉
 Placinta cu cartofi si praz_3
Aluat
250 gr faina
100 gr unt
1/2 lingurita sare
1 ou mare
40-50 ml lapte
 
Umplutura
1 praz
1 lingura ulei de masline
100 gr cascaval
1 legatura marar
2 cartofi medii
100 gr branza de vaci
2 oua
3 linguri smantana
50 gr spanac
sare
piper
1 ou pentru uns
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 35-40 min.
Placinta cu cartofi si praz_1 
 Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete. Framantam cu ajutorul degetelor un aluat cat de cat omogen,. Adaugam si lapte si-l mai framantam putin, doar cat sa se omogenizeze. Dam aluatul la rece pentru cel putin jumatate de ora.
 
Pregatim umplutura. Cartofii ii taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pentru maxim 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Peste cartofi punem branza maruntita, apoi potrivim gustul de sare si piper.
 
Incingem o tigaie, punem uleiul de masline si prazul taiat rondele/fasii subtiri (inclusiv partea verde). Calim putin prazul pana cand se inmoaie, dupa caz se mai poate adauga apa. Oprim focul si peste praz adaugam cascavalul ras, mararul tocat marunt apoi sare si piper dupa gust.
 
Separat amestecam ouale cu smantana si un praf de sare. Spanacul il spalam bine si-l lasam la scurs.
 Placinta cu cartofi si praz_2
 
Pregatim o forma de tarta, o ungem bine cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade.
Impartim aluatul in doua. O bucata o intindem intr-o foaie rotunda, groasa de 2mm si o punem in tava. 
Peste aluat punem prazul, apoi umplutura de cartofi iar la final turnam amestecul de oua si smantana. Deasupra aranjam frumos frunzele de spanac.
 
Intindem si foaia a doua si o punem deasupra placintei. O intepam din loc in loc cu furculita si o ungem cu oul batut bine cu furculita. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute pana cand este frumos rumenita deasupra.
 
A fost delicioasa. O placinta grozav de buna! 
Pofta buna!
 Placinta cu cartofi si praz_4


22 Comments

« Cornulete fragede cu nuca de post
Amandine »

Comments

  1. Dohotariu-Avram Alina says

    April 4, 2013 at 11:22 am

    Arată tare gustos, Paula!

    Reply
  2. Cristina says

    April 4, 2013 at 12:03 pm

    Senzationala placinta. Se noteaza.

    Reply
  3. FLORY says

    April 4, 2013 at 12:33 pm

    Ce bine arata iar combinatia este delicioasa!Pupici

    Reply
  4. Diana says

    April 4, 2013 at 12:44 pm

    Paula draga, o alta placinta minunata! Ce pofta mi s-a facut! Arata de nota 10. Pupici

    Reply
  5. mirela says

    April 4, 2013 at 1:24 pm

    Vai,ce pofta mi-ai facut!!!Arata tare bine!!pup!!

    Reply
  6. Oana says

    April 4, 2013 at 1:44 pm

    Mmm, daca are praz atunci ma inscriu si eu!

    Reply
  7. Alina Vicu says

    April 4, 2013 at 2:24 pm

    Super placinta! Felia aia e pentru mine, nu?
    Pup

    Reply
  8. Any says

    April 4, 2013 at 2:57 pm

    Minunata si ca aspect si ca gust, cu siguranta!

    Reply
  9. Cristina says

    April 4, 2013 at 3:19 pm

    Cat de bine arata!! Daca sunt prima ma si servesc!

    Reply
  10. Daniela says

    April 4, 2013 at 4:44 pm

    Bunuta, bunuta… daca nu mincam zilele astea asa de mult, sigur te trezeai cu mine la usa.

    Reply
  11. Haplea says

    April 4, 2013 at 7:30 pm

    Ce bunatate!!!

    Reply
  12. Simona says

    April 4, 2013 at 7:31 pm

    `ai de capu` meu ce-mi faci tu mie…?! Sa-ti spun ca am cumparat azi praz… :))
    Pup

    Reply
  13. Maria says

    April 4, 2013 at 8:40 pm

    Arata minunat placinta aceasta ! Multumim ca ne-ai impartasit reteta !

    Reply
  14. mandala says

    April 4, 2013 at 9:00 pm

    Delicioasa !

    Reply
  15. The Wandering Oltean says

    April 4, 2013 at 9:07 pm

    Cum s-ar putea sa nu-mi placa, doar prazul este simbolul oltenesc .
    Nu degeaba merg cu un praz în geanta mai tot timpul :)

    Reply
  16. Liana10 says

    April 5, 2013 at 12:16 am

    Tare-i buna, ca am facut si eu cu praz 😉

    Reply
  17. Rita Oarga says

    April 5, 2013 at 8:31 am

    O, ce bunatate de placintuta! Iar am facut greseala sa intru la tine de la serviciu. Hm! Tare as fura felia asta rumena.

    Reply
  18. Dorina says

    April 5, 2013 at 12:16 pm

    Foarte faina placinta ta , nu refuz o felie

    Reply
  19. Valentina Mihaescu says

    April 5, 2013 at 1:29 pm

    Este foarte apetisanta. Arata excelent si mi-ai facut pofta, asa ca voi incerca si eu reteta ta.

    Reply
  20. Natalia says

    April 5, 2013 at 3:51 pm

    Delicioasa!

    Reply
  21. Maya says

    April 5, 2013 at 4:45 pm

    Ador prazul, si orice mîncarica cu praz! Arata fantastic placinta ta!

    Reply
  22. Teobucatar says

    April 5, 2013 at 5:30 pm

    Wow, cum arata!

    Reply

Leave a Reply to Diana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316