• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Batoane Snickers Homemade

Dulciuri diverse

Batoane Snickers Homemade

Mult le-am mai admirat eu cand le-am vazut la Teo, am salivat…am baut un pahar cu apa rece, iar am salivat si pana la urma tot la un pahar cu apa rece am ramas :)) A trecut ceva vreme de atunci, eu nu le-am putut uita…si iata ca ma prezint si eu cu batoane snickers homemade.
 Batoane snikers_2
 
Ingrediente strat ciocolata 1
200 gr ciocolata cu lapte
50 gr unt de arahide
 
Nuga
40 gr unt
100 gr zahar
40 ml lapte
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 linguri miere
20 gr unt de arahide
100 gr marshmallows
140 gr arahide
 
Caramel
175 gr zahar
3 linguri apa
100 gr unt
50 mll frisca lichida
 
Ingrediente strat ciocolata 2
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt de arahide
 Batoane snikers_1
 
Usor de tot merge operatiunea cu snickersul asta. Desi pare complicat – sigur asa o sa va para cand va uitati la lista de ingrediente – nu este deloc, unde s-a pomenit ca e greu sa amesteci niste ingrediente??
 
Eu am folosit o tava de dimensiuni 24/24cm pentru cantitatile date. Si daa…caramelul meu a fost cam moale, si n-a prea vrut el sa stea cuminte, nici macar la poze, insa sa stiti ca in reteta am scris cantitatile petru un caramel mai stabil, si nu asa ‘curgator’ ca al meu.
 
In primul si primul rand tapetam tava cu hartie de copt iar de cuptor uitam de tot de data asta, ca nici vorba sa avem nevoie de el.
 
Topim la bain marie ingredientele pentru primul strat de ciocolata si turnam ciocolata in tava, nivelam si dam la rece pentru jumatate de ora.
 
Pentru nuga – topim marshmallows cu mierea pe foc mic. Intr-o alta cratita punem pe foc untul, zaharul, laptele si vanilia. Le lasam sa fiarba cateva minute, maxim 5. Luam cratita de pe foc si adaugam crema de marshmallow – extrem de lipicioasa de altfel – si amestecam bine. Punem si untul de arahide si omogenizam.
Turnam stratul de nuga peste ciocolata si dam din nou la rece pentru 30 de minute.
 
 
Intr-o tigaie neaderenta punem zaharul si apa si lasam pe foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba marim usor flacara si lasam asa pe foc, neatins, pana cand zaharul incepe sa devina auriu. In acel moment oprim focul si adaugam smantana apoi amestecam bine de tot, cu mare atentie la aburi. Adaugam si untul si omogenizam. Turnam caramelul peste stratul de nuga si din nou dam la rece.
 
Pentru ultimul strat, cel de ciocolata neagra, procedam exact ca si la primul. Topim pe bain marie ciocolata neagra impreuna cu untul de arahide apoi omogenizam. Turnam ciocolata in tava si dam la rece pana a doua zi. Se portioneaza apoi in patrate, dreptunghiuri sau ce forma doriti voi, gustul oricum va fi acelasi – adica foarte bun!! Multumesc mult Teo pentru reteta, a fost grozava!!!
Si sa va mai spun un lucru…chiar si dupa ce am facut-o, tot am mai avut nevoie de un pahar cu apa rece, chiar mai multe :)))
Enjoy!
 Batoane snikers_3
 


51 Comments

« Rulada de pui cu spanac si cascaval
Chiftele de conopida cu branza »

Comments

  1. Disturbingly Delicious says

    March 11, 2013 at 8:59 pm

    Wow!!! Ce buuuuuun!!! Vreau si eu Paula :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 10:30 am

      Diana, vino sa-ti dau :) Pup

      Reply
  2. Bianca says

    March 12, 2013 at 12:33 am

    Tu vrei sa mor???? :)) vai am zis ca nu mai fac nimic dulce si fac cura:) of ce greu imi e. Acum nici nu pot posta ca s- a stricat leptopul, am cateva poze facute cu tel, printre care si biscuitii integrali,gasiti la tine…deci ne descurcam cum putem :) la noapte o sa am cosmaruri….ma duc sa beau apa si ma culc, sper sa uit de ce am vazut acum:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 10:32 am

      Bianca :))) CU siguranta nu vreau asta!! Ma bucur ca ai facut biscuitii mei, si ca-ti place snickerul asta nasol de tot, pe care nu poate sa-l viseze nimeni niciodata :))) Te pup

      Reply
  3. Delicious Flavours says

    March 12, 2013 at 7:04 am

    Arata demential!!! 😀
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 10:32 am

      Multumesc Angi!! pup

      Reply
  4. Gabriela says

    March 12, 2013 at 7:06 am

    Pare usor de facut. Asadar, are unt de arahide in toate cele 3 straturi. Trebuie sa aiba un gust intens de arahide. Foare buna!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 10:32 am

      Gabriela, intr-adevar se face usor insa untul de arahide nu se simte foarte tare pentru ca nu e o cantitate mare. O zi frumoasa!!

      Reply
  5. Anonymous says

    March 12, 2013 at 7:14 am

    Ce bine arata,o ciocolatoasa asa cum ne place noua.pup o zi buna.Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 10:33 am

      Gabriela, si noi suntem topiti dupa ciocolata :) Pupici

      Reply
  6. Liana@Transylvanian Kitchen says

    March 12, 2013 at 7:29 am

    Pfoai, ce bine arată! Mie nu-mi place snickers-ul din magazin dar batoanele astea cred că sunt super bune!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 10:33 am

      Laura, sunt bune de tot, mie mi-au placut la gust mai mult decat snickerul cumparat :)

      Reply
  7. Top Cuisine avec Lavi says

    March 12, 2013 at 7:54 am

    Arata senzational!!!!!!!!! Trebuie sa o incerc si eu!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 15, 2013 at 10:34 am

      Lavi, ma bucur ca-ti place! Te pup!

      Reply
  8. Daciana says

    March 12, 2013 at 8:07 am

    Delicioase! Partea aia cu Nuga m-a dat gata :). Foarte tentant …

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 7:08 am

      Daciana, iti multumesc mult! Te pup

      Reply
  9. Mare Maria says

    March 12, 2013 at 8:26 am

    Arata senzational :)!!!!!Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 8:55 am

      multumesc Maria! :*

      Reply
  10. Adina says

    March 12, 2013 at 8:48 am

    Du-te de aici drace ca mor!:))

    Pot sa tin si eu cura de slabire, macar o luna?:)

    M-a luat si durerea de cap,nu doar de stomac lesinat de pofta!

    Salvez si reteta asta,trebuie s-o fac.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 9:18 am

      Adina :)) Cura de slabire nu pateste nimic dupa o bucatica 😉
      Te pup

      Reply
  11. Daniela says

    March 12, 2013 at 9:16 am

    Caloroase dar delicioase… Yamiii, ce-as minca si eu un batonas la ora asta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 9:18 am

      Daniela, clar sunt calorioase…dar rupem o bucatica mai mica 😉 Pup

      Reply
  12. Ioana says

    March 12, 2013 at 10:12 am

    Iamsiiiii! Eu trec printr-un soi de dorinta acerba si zilnica de ciocolata si cand vad din astea, ma ia cu tremurici. Ntz, ntz, ntz :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:47 am

      Ioana, cam asa sunt si eu zilele astea :)) O zi frumoasa!!

      Reply
  13. Mihaela says

    March 12, 2013 at 11:13 am

    ce bunatate ! iar pozele sunt de nota 10 !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:47 am

      Mihaela, multumesc mult!!

      Reply
  14. mirela says

    March 12, 2013 at 11:56 am

    Delicios,delicios!!!!!pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:48 am

      Mirela, multumesc, multumesc :) Pup

      Reply
  15. Mihaela Mihalache says

    March 12, 2013 at 1:04 pm

    sigur este foarte buna 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:48 am

      Mihaela, intr-adevar este buna de tot!! Pupici

      Reply
  16. Dohotariu-Avram Alina says

    March 12, 2013 at 1:11 pm

    Mie mi se pare puțin complicat de făcut, dar cred că merită efortul.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:48 am

      Alina, nu este complicata. Sunt mai multe ingrediente ce trebuie folosite, dar treaba merge usor :)

      Reply
  17. Timea says

    March 12, 2013 at 3:08 pm

    Of ce bunatate!!! Noroc ca tocmai am mancat cam multe felii de foi cu caramel si nuca :))) altfel muream aici de pofta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:49 am

      Timea :))) ma bucur ca-ti place…dar putem face schimb daca vrei :)

      Reply
  18. Mihai says

    March 12, 2013 at 3:11 pm

    Drooling…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:49 am

      Mihai :)

      Reply
  19. Camy Sweet says

    March 12, 2013 at 4:53 pm

    O daaaaaa sunt grozaveeee si eu le-am facut si cred ca le voi mai face ca sunt taareeee buneeeee!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:49 am

      Camy asa este, sunt grozav de bune!!

      Reply
  20. Rocsy Ciobanu says

    March 12, 2013 at 5:01 pm

    Cred ca au un gust nemaipomenit.Bravo!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:51 am

      Rocsy, multumesc mult. Sunt tare bune 😉 :*

      Reply
  21. Maya says

    March 13, 2013 at 11:33 am

    Asta fantastic! Ma duc sa beau un pahar cu apa rece!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:51 am

      Maya :))) ma bucur ca-ti plac! Te pup

      Reply
  22. maria mihalache says

    March 13, 2013 at 5:13 pm

    Ai salivat tu si ce ai zis………….hai sa salivam si noi,asa-i?………..apetisante!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 10:52 am

      Medi, cam aa m-am gandit 😀 Nu e bine? 😛

      Reply
  23. Cristina says

    March 13, 2013 at 5:26 pm

    Wow, cat de apetisante sunt!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 11:02 am

      Cristina, multumesc! :*

      Reply
  24. chef Gonin says

    March 15, 2013 at 2:48 am

    Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână “Reteta fritters dovleac” şi săptămâna următoare “Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    Reply
  25. Gurmandino says

    March 15, 2013 at 1:20 pm

    Arata demential si sunt convinsa ca sunt extraordinar de bune!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 11:02 am

      Multumesc mult!! Sunt bune bune 😉

      Reply
  26. Cătău says

    March 16, 2013 at 6:46 am

    iamiiii ce bunatateee!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2013 at 11:03 am

      Catau, ma bucur ca-ti plac! Pup

      Reply

Leave a Reply to Maya Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316