• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Cascaval de casa

Ovo-lacto-vegetarian Aperitive

Cascaval de casa

Haideti sa facem o pauza de la dulciuri si sa incepem saptamana cu un cascaval de casa bun de tot. 
Cascaval de casa am inceput sa fac cam de un an de zile, si de atunci sincer va spun ca nu prea am mai cumparat din comert. Mereu am la mine in frigider cascaval facut de ‘manutele’ mele :) Si stiti ce ma mult ma bucura treaba asta? Nu stiu daca stiti, dar va spun eu….chiar foarte mult ma bucur ca exista o reteta de casa si pentru cascaval, ca stiu exact ce pun in el si ca in proportie de 90% este facut din produse lactate de casa (dar nu facute de mine :D) imbinate de mine de data aceasta intr-un tot unitar.
 
Cascaval de casa
Ingrediente
700gr  branza de vaci proaspata
700 ml lapte gras
1 lingurite bicarbonat
2 lingurite sare
50 gr branza de oi
100 gr unt gras
 
Cascaval de casa
Reteta e chiar simpla, trebuie urmati cativa pasi, invartit de cateva ori in oala si gata! Pentru inceput punem laptele la fiert. Branza de vaci o maruntim si o punem intr-un vas incapator. Cand laptele da in clocot il turnam peste branza si lasam asa timp de 15 minute.
 
Dupa 15 minute scurgem branza de vaci de laptele – de fapt va fi zerul acum – o punem intrun tifon/prosop bine spalat si o lasam la scurs pentru minim 2 ore, peste noapte ar fi ideal dar nu obligatoriu.
 
Maruntim (din nou) branza scursa de zer, adaugam branza sarata si sarea si amestecam bine. Optional branza de vaci se poate trece prin masina de tocat carne, dar eu am omis pasul asta din comoditate uuups dar si pentru ca nu ma deranjeaza sa mai simt bucatele de branza prin cascaval. 
 
Untul il punem la topit intr-o tigaie cu fundul gros. Cand e aproape topit punem toata branza si incepem sa amestecam ( continuu sau nu, depinde cum stati cu rabdarea ) pana cand branza este topita. Acum este momentul sa adaugam bicarbonatul si sa amestecam totul cu o desavarsita iuteala – veti vedea ca la pasul asta cascavalul se va umfla usor, si pe langa asta va deveni mai omogen. Punem cascavalul intr-o cutie de plastic, captusita cu folie alimentara, sau intr-o forma de silicon. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore.
 
Sa va spun cat e de bun pe o felie de paine prajita, alaturi de o cana mare (evident) de lapte? Nu va spun, mai bine va las pe voi sa descoperiti.
 
Pofta buna!

Cascaval de casa


46 Comments

« Tort cu mousse de ciocolata
Tort cu cocos si mango curd – Mango curd & Coconut Cake »

Comments

  1. Laura says

    February 25, 2013 at 8:44 pm

    Ce bine arata si reteta este super :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:09 pm

      laura ma bucur ca-ti place reteta mea! Pup

      Reply
  2. Dohotariu-Avram Alina says

    February 25, 2013 at 8:55 pm

    Eu te cred că e bun, mai ales că e făcut cu mânuțele tale.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:09 pm

      Multumesc de incredere Alina 😉 Oricum cel facut in casa e cel mai bun 😉

      Reply
  3. Gabriela says

    February 25, 2013 at 9:18 pm

    Bravo, Paula! Foarte bun! Mai ca as incerca si eu!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:10 pm

      Multumesc Gabi! Nu e greu, eu zic sa incerci!

      Reply
  4. Maria says

    February 25, 2013 at 10:29 pm

    Ce bine arata cascavalul de casa ! Mi-am notat reteta, multumim pentru idee :) Noapte buna !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:10 pm

      Maria, ma bucur ca-ti place. te astept cu impresii! Pup

      Reply
  5. Liana10 says

    February 26, 2013 at 1:15 am

    Pare bun de tot!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:11 pm

      Liana, este tare bun…noua ne place mult! Pup

      Reply
  6. Cristina says

    February 26, 2013 at 3:21 am

    Arata fantastic. Vara-mea de la tara face si de la ea mai primesc si eu insa stiu ca ea pune ceva cheag .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:13 pm

      Cristiina ma bucur ca-ti place! Da, se poate face si cu cheag…dar eu n-am :)

      Reply
  7. Alina Vicu says

    February 26, 2013 at 5:38 am

    Yummy! Am facut o singura data si nu mi-a iesit :) Data viitoare voi incerca reteta ta 😉 Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:13 pm

      Alina, si eu am avut cateva incercari nereusite…dar am ajuns la o varianta numai buna de facut 😉 Pup

      Reply
  8. Anonymous says

    February 26, 2013 at 6:04 am

    am o intrebare rugaminte, unde locuiesc eu nu se gaseste de cumparat lapte gras, de fapt prin prelucrare apare la vanzare ca e gras dar nu e.
    pot sa utilizez smanatana grasa sau ai tu alta sugestie?
    multumesc
    cozia

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 26, 2013 at 3:14 pm

      Buna Cozia. Sincer nu am incercat sa fac vreodata cu lapte degresat sau cu smantana. Laptele pe care il folosesc eu are in jur de 4% grasime, deci nu e foarte gras. Nu stiu cat are cel cumparat de tine. Incearca eventual sa combini laptele cu smantana, pui 500 ml lapte si 200 ml smantana. Spor! :)

      Reply
  9. Mihaela Mihalache says

    February 26, 2013 at 6:55 am

    sincer, pana acum nu am facut cascaval in casa, dar sigur m-ai convins ca trebuie sa incerc :) Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:14 pm

      Miahela, chiar trebuie sa incerci …macar o data sa vezi daca iti place :) Te pup

      Reply
  10. Ancuta Draghici says

    February 26, 2013 at 7:33 am

    Uite asa imi dai de lucru :). Neaparat trebuie sa-l incerc. Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:15 pm

      Ancuta…eu ma gandeam ca te plictisesti 😛 Pup

      Reply
  11. Liliana Toma says

    February 26, 2013 at 10:49 am

    bun..foarte bun…si eu fac acasa cascaval….te pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:15 pm

      Liliana, asa este :) Pupici

      Reply
  12. Irina (Bucataria Irinei) says

    February 26, 2013 at 11:46 am

    Ce bine arata… Este foarte bun si stii exact ce contine cand il faci acasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:15 pm

      Irina, intr-adevar…e mult mai natural 😉 Pup

      Reply
  13. Anonymous says

    February 26, 2013 at 12:24 pm

    Ce faci tu cu manutele tale e cel mai bun, vrednicuto.pup Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:15 pm

      Gabriela iti multumesc mult, te pup!!

      Reply
  14. Disturbingly Delicious says

    February 26, 2013 at 12:41 pm

    La cat imi place mie branza, nu mi-a trecut prin cap sa o fac acasa. Minunata ideea ta, Paula. Cred ca o sa incerc si eu. Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:16 pm

      Diana, sa o incerci…sigur o sa-ti placa daca esti fan branzica :) Pup

      Reply
  15. Lia says

    February 26, 2013 at 1:48 pm

    Mie mi-ar placea sa manac un cascaval din ala ,cum se facea pe vremuri cu cheg natural .
    Din pacate cred ca numai la stana mai gasim asa ceva .
    Pana atunci insa , trebuie sa incer reteta ta ,ca prea bine arata .:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:17 pm

      Lia, si mie mi-ar placea…dar asa cumn zici e mai greu de procurat :) te pup

      Reply
  16. Rocsy Ciobanu says

    February 26, 2013 at 5:54 pm

    Cred ca este grozav si in plus sanatos.Te felicit!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:17 pm

      Rocsy, multumesc mult! Pupici

      Reply
  17. Laura says

    February 26, 2013 at 6:12 pm

    Super! Si eu vreau sa invat sa fac cascaval 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:17 pm

      laura, chiar nu e greu…sigur o sa te descurci! Pup

      Reply
  18. diamond says

    February 26, 2013 at 6:25 pm

    arata minunat! :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:18 pm

      Diamond, multumesc mult! Pup

      Reply
  19. The Wandering Oltean says

    February 26, 2013 at 7:50 pm

    Super cașcavalul asta de casa!
    O bucurie sa mănânci și sa nu ai griji cu privire la ce o mai fi prin cașcavalul cumpărat :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:18 pm

      Oltean, bine zici tu…tocmai de aceea il fac foarte des acasa.

      Reply
  20. adnia says

    February 26, 2013 at 7:57 pm

    nu stiu cand, dar e clar ca trebuie sa-l fac si eu, ca e o bunatate!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:18 pm

      Adnia, ma bucur mult ca-ti place! Pup

      Reply
  21. Mihaela Velicu says

    February 27, 2013 at 9:23 am

    Arata minunat!
    Nu am mai facut de mult, dar am trecut pe lista:).
    Te pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:20 pm

      Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pupici

      Reply
  22. Retete Savuroase says

    February 27, 2013 at 5:21 pm

    Nu am facut dar trebuie sa incerc neaparat. Cascaval cumpar mai rar pentru ca e prea gras si nici nu-mi mai inspira incredere.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 4, 2013 at 12:20 pm

      Da, chiar trebuie sa incerci…nu e foarte dietetic, dar mancat cu masura nu poate face rau :)

      Reply
  23. Oana D. says

    March 28, 2013 at 5:19 am

    Asa ceva (reteta) chiar merita pus deoparte si facut in casa!

    Reply
  24. mihaela says

    April 9, 2013 at 5:30 am

    Paula ce bunatate ai facut aici!
    am sa-l fac neaparat pentru juniorul meu.o zi minunata!!!

    Reply

Leave a Reply to Alina Vicu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316