• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Placinta cu peste si brocolli

Aperitive Retete de mancare

Placinta cu peste si brocolli

Aceasta placinta am facut-o de sarbatori, mai exact pentru masa de revelion, si a fost un deliciu. Stiu ca nu va fi cu suparare ca o postez asa tarziu, dar la cat e de buna merita facuta cu prima ocazie…peste sa fie, ca restul se rezolva  usor 😉

Placinta cu peste si brocolli

Aluat
150 gr unt
400 gr faina
50 ml lapte rece
1 lingurita sare
1 praf zahar
2 galbenusuri

Umplutura
600 gr peste file fara oase
200 ml smantana
1 legatura marar
2 catei usturoi
1 morcov mare
150 gr brocolli
100 gr cascaval
sare
piper
2 albusuri

Timp de preparare: 45 min. Timp de coacere: 1 ora Nr. portii: 8

Placinta cu peste si brocolli

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se face o adancitura in mijloc si se pune untul rece taiat cubulete, sarea, zaharul si galbenusurile. Se amesteca cu palmele pana cand obtinem un aluat nisipos. Treptat adaugam laptele pana cand ajungem la consistenta dorita…adica un aluat elastic si nelipicios. Il impartim in doua parti egale, le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece pentru o ora. 

Intre timp putem sa preparam umplutura. Pestele il fierbem in apa cu sare pentru 5 minute, pana se inmoaie usor. Il scurgem si il stergem cu servetele absorbante. 

Trecem la legume…morcovul il curatam si-l taiem bastonase, apoi il punem la fiert in apa cu sare. De ce bastonase? Pentru a fierbe mai usor..dar nu e musai sa fie foarte subtiri :)
 Cand morcovul este aproape fiert adaugam si brocolli si mai fierbem 5 minute. Scurgem legumele si le lasam la racit.

Pestele il taiem marunt, la fel procedam si cu legumele, usturoiul si mararul. Cascavalul il razuim si-l adaugam peste legume. Punem si smantana si amestecam bine.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in umplutura noastra. La sfarsit potrivim la gust de sare si piper. Dupa plac se pot adauga si altfel de condimente :)

Luam 2 forme mici de chec, sau una mai mare si le/o ungem bine cu unt. Eu am folosit 2 forme de lungime 15cm.

Scoatem o bucata de aluat din frigider. O impartim in doua si intindem o foaie dreptunghiulara mai mare decat forma, care va constitui baza placintei. Intindeti-o suficient astfel incat sa ajunga si pe marginile vasului. Cu aceasta foaie tapetam o forma de chec iar peste ea punem jumatate din umplutura. Intindem si cealalta jumatate de aluat din prima parte (sper ca sunt suficient de clara 😛 –  este vorba de jumatatea primei parti scoase din frigider), taiem un dreptunghi cu care o sa acoperim placinta, iar cu restul de aluat ne jucam putin si facem impletituri sau diferite forme ce le putem pune pe aluat. Aluatul nu trebuie intins foarte subtire, aproximativ 0.5cm grosime.

Procedam la fel si cu cealata bucata de aluat. Pentru a unge placinta am folosit un galbenus de ou diluat cu o lingura de lapte.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Introducem placintele la cuptor si le coacem timp de aproximativ o ora, dupa 20 de minute micsoram focul la 170 de grade.

Placinta cu peste si brocolli

Sunt gata cand sunt rumenite frumos la suprafata. Cand le servim??Nu putem chiar imediat…nu cred ca papilele noastre gustative ar suporta o asemenea fierbinteala, dar cu siguranta daca asteptam cateva minute (bune) o vom putea servi fara frica 😉

Pofta buna!

Placinta cu peste si brocolli


29 Comments

« Budinca de mere cu stafide si sos caramel
Prajitura cu cafea »

Comments

  1. Cristina says

    January 16, 2013 at 8:29 pm

    Daca sunt prima, poate primesc o feliuta…

    Reply
  2. Liana10 says

    January 16, 2013 at 8:48 pm

    Minunata placinta! Imi plac toate aluaturile facute in casa, le prefer detasat in fata celor din comert. Si cu peste, da, am zis ca mananc doar peste anul acesta 😉

    Reply
  3. GelaDumi says

    January 16, 2013 at 9:13 pm

    Imi place tare de tot, eu sunt moarta dupa aperitive de genul acesta.

    Reply
  4. Any says

    January 16, 2013 at 9:52 pm

    Daca-i la fel de buna pe cat de bine arata atunci e perfecta!

    Reply
  5. Dohotariu-Avram Alina says

    January 16, 2013 at 9:57 pm

    Nu ne supărăm, e binevenită oricând plăcinta ta.

    Reply
  6. mirela says

    January 17, 2013 at 6:20 am

    Sigur a fost foarte buna!!!

    Reply
  7. Monya says

    January 17, 2013 at 7:52 am

    cred ca e delicioasa !!!! vreau si eu 😛

    Reply
  8. Alex says

    January 17, 2013 at 7:58 am

    Oh, boy! Lovely ♥

    Reply
  9. Mirela Goleanu says

    January 17, 2013 at 8:02 am

    Gustos si colorat ! :)

    Reply
  10. Top Cuisine avec Lavi says

    January 17, 2013 at 8:43 am

    Placinta asta arata senzational!

    Reply
  11. Disturbingly Delicious says

    January 17, 2013 at 11:09 am

    Imi place placintzica ta vesela. Mmmmm…ce foame mi se facu ! Pupici

    Reply
  12. Rocsy Ciobanu says

    January 17, 2013 at 11:30 am

    Desi nu mananc nici peste, nici brocoli pot sa zic ca placinta ta are un aspect minunat.Felicitari!

    Reply
  13. Kyra says

    January 17, 2013 at 12:17 pm

    Un aperitiv sanatos, gustos si ASPECTUOS!
    Ai pus rotitele in miscare si ai pus de ceva design. 😀
    Lasind deoparte “poza”, placinta e nemaipomenita.
    Mmmm!

    Reply
  14. Maya says

    January 17, 2013 at 2:19 pm

    Superba placinta! Arata de milioane, iar prezentarea, ca de obicei. Impecabila!

    Reply
  15. Teobucatar says

    January 17, 2013 at 2:59 pm

    Superbe culori!Dau placintei un aspect apetisant!

    Reply
  16. Adina says

    January 17, 2013 at 3:28 pm

    Vai draga,ce model ai facut tu pe placintica asta…ce sa spun,minunat!:)
    Te puppppp !

    Reply
  17. Simona says

    January 17, 2013 at 5:36 pm

    Chiar daca este expirata, tot cer cateva feliute!! :)

    Reply
  18. maria mihalache says

    January 17, 2013 at 6:04 pm

    Cu siguranta este pe gustul meu.

    Reply
  19. Irina (Bucataria Irinei) says

    January 17, 2013 at 6:28 pm

    Vreau si eu o bucata…. Cred ca miar prinde bine pachetelul la servici. Minunat arata!

    Reply
  20. Emily says

    January 17, 2013 at 6:34 pm

    superba placinta! Ador aceasta combinatie ♥
    Te pup!

    Reply
  21. diamond says

    January 17, 2013 at 8:52 pm

    un aperitiv de zile mari! :*

    Reply
  22. The Wandering Oltean says

    January 17, 2013 at 9:26 pm

    Frumoasa si gustoasa :)

    Reply
  23. Simona says

    January 18, 2013 at 9:44 am

    Ce bine arata,,,si sanatoasa si gustoasa!!!

    Reply
  24. Alina Vicu says

    January 18, 2013 at 10:23 am

    Simpla si delicioasa! Pune o felie si pentru mine, te rog.

    Reply
  25. Gabriela says

    January 18, 2013 at 3:02 pm

    “Plina de sanatate” placinta ta! Si ce frumos ai acoperit-o!

    Reply
  26. Rita Oarga says

    January 18, 2013 at 6:16 pm

    Mie nu-mi place pestele, drept urmare gatesc foarte rar. Dar pozele tale arata atat de bine ca sigur nu m-as opune nici un pic sa mananc pe saturate din placinta asta. Trebuie sa fac o incercare neaparat. Poate-mi conving familia sa accepte incet-incet pestele.
    Sa ai un weekend frumos!

    Reply
  27. daniela64 says

    January 18, 2013 at 8:00 pm

    Hai sempre delle ottime idee, questa è perfetta per l’aperitivo. Buon week end Daniela.

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    January 24, 2013 at 6:31 am

    Ma bucur ca va place placinta mea. Este o placinta ce merge si la persoanele care nu agreaza f mult pestele, mai ales ca e plina de legume care mai ascund din aroma/gustul pestelui 😀
    Va doresc o zi minunata!

    Reply
  29. catkitchen says

    February 4, 2013 at 8:04 pm

    Cam multe retete am de studiat la tine !! Draga mea , tu mai si dormi din cand in cand ? :)
    PS.Fug sa mai studiez cate ceva ca am cam lipsit de pe blogurile voastre dragi in ultima perioada !!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316