• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de bezea cu mascarpone si cocos

Torturi Dulce Romanie

Tort de bezea cu mascarpone si cocos

Azi va aduc un tort de bezea delicios, tort facut tot pentru Dulce Romanie gazduit de Monica de la the Foodie Family. Este un tort super super delicios, unul din cele mai bune torturi de pana acum. Fiecare inghititura se topeste in gura, si te face sa mai vrei una. Nu glumesc deloc, as fi mancat fara oprire din el. Singura parte proasta (sau buna) e ca trebuie consumat repede in prima zi, pentru ca bezeaua se inmoaie de la crema.
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_4
Bezea
3 albusuri mari
150 gr zahar alb
30 gr fulgi de cocos
 
Crema
250 gr mascarpone
150 gr ciocolata alba + 50 ml smantana grasa
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
fructe de padure
cocos
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_1
Timp de preparare: 30min  Timp de coacere: 1 ora.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul este complet topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura. La final vom obtine o bezea densa si lucioasa. Pregatim 3 tavi de copt cu diametrul de 16-18 cm. Decupam 3 cercuri din hartie de copt, si tapetam tavile cu hartia astfel pregatita . Umplem baza fiecarei tavi cu aproximativ 1/4 din cantitatea de bezea. Ultimul sfert de bezea ramas il facem bastonase si le punem in alta tava. Presaram cocos peste fiecare cerc de bezea, si peste bastonase si introducem tavile la cuptor (eu le-am inghesuit cumva sa incapa toate) la 140 de grade pentru 1 ora. 
 
Oprim cuptorul si lasam bezeaua acolo inca o ora, cu usa intredeschisa. 
Pregatim crema. Punem ciocolata alba la topit impreuna cu 50 ml smantana. Cand compozitia e omogena, lasam deoparte la racit.
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_3
Mascarpone, la temperatura camerei, il mixam putin pana devine pufos apoi adaugam treptat ciocolata alba, iar la urma esenta de vanilie. Dam crema la rece.
 
Frisca o batem tare cu o lingurita de zahar vanilat, apoi o incorporam usor in crema de mascarpone. 
Impartim crema intre cele 3 blaturi, lasand o treime si pentru ultimul blat, de deasupra. Peste crema (de la toate nivelele) punem fructe de padure dupa preferinta si presaram cocos. Enjoy!
Tort de bezea cu mascarpone si cocos_2


38 Comments

« Retete pentru Craciun si Revelion
Pulpa de porc in crusta aromata pentru Sunday Lunch »

Comments

  1. stefy says

    December 22, 2012 at 2:09 pm

    imi plac bezelele si clar tortul asta e pe gustul meu!!!

    Reply
  2. Flori says

    December 22, 2012 at 4:27 pm

    Ce deliciu ai pregatit aici!!!
    Iti doresc sa ai un Craciun de poveste, precum tortuletul tau! :) te pup!

    Reply
  3. Carol says

    December 22, 2012 at 5:08 pm

    Mi-ai facut o pofta…… Esti incredibil de talentata.
    Sarabtori cu linsite, sanatate si bucurii.

    Reply
  4. Nicol says

    December 22, 2012 at 7:06 pm

    Delicios! Ce bine ca trebuie consumat intr-o singura zi, asa ai o scuza pentru faptul ca nu te poti opri din mancat!!!

    Reply
  5. Simona says

    December 22, 2012 at 7:11 pm

    O combinatie absolut minunata!!!

    Reply
  6. Dohotariu-Avram Alina says

    December 22, 2012 at 8:51 pm

    Mmmm, delicios. Și eu aș vrea să fac:).

    Reply
  7. Gabriela says

    December 22, 2012 at 9:33 pm

    O bunatate de tort! Trebuie sa incerc si eu ceva cu bezea.

    Reply
  8. DiaMar bucataria galbena says

    December 22, 2012 at 10:22 pm

    Eu vreau crema cu mascarpone,tare-mi place!Pup!

    Reply
  9. Ramona Alina says

    December 22, 2012 at 11:23 pm

    Super yummy<3

    Reply
  10. diamond says

    December 23, 2012 at 12:40 am

    foarte bun, bun rau 😛

    Reply
  11. Liana10 says

    December 23, 2012 at 1:07 am

    Se poate sa-l lasi pe a doua zi?? Deloc! 😉

    Reply
  12. Cristina says

    December 23, 2012 at 4:59 am

    Super tortul. Si eu sunt fan bezea.

    Reply
  13. Rita Oarga says

    December 23, 2012 at 7:45 am

    O minunatie de tort! Iti doresc Craciun fericit alaturi de cei dragi, cu multe zambete, dragoste si intelegere. Te imbratisez cu mare drag.

    Reply
  14. Daniela says

    December 23, 2012 at 9:53 am

    Superba sectiunea… Vreau si eu…
    Draga mea, iti doresc un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace, alaturi de cei dragi !

    Reply
  15. Daciana says

    December 23, 2012 at 10:39 am

    Tare tare frumos tortuletul tau :). Craciun Fericit Paula.

    Reply
  16. mirela says

    December 23, 2012 at 10:56 am

    Vai,vaiiiiii,ce bunatate!!!!!!Draga mea iti doresc un CRACIUN FERICIT!!!

    Reply
  17. Disturbingly Delicious says

    December 23, 2012 at 12:20 pm

    Imi place tortul asta al tau, Paula. Cred ca e bun bun.Parca as vrea si eu o felie 😉

    Reply
  18. adnia says

    December 23, 2012 at 6:11 pm

    Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!

    Reply
  19. adnia says

    December 23, 2012 at 6:14 pm

    Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!

    Reply
  20. Cristina says

    December 23, 2012 at 8:47 pm

    Delicios!!! Craciun fericit draga mea!

    Reply
  21. Paradis says

    December 24, 2012 at 4:45 am

    Wow ❤.Minunat! deja am pofta de ceva dulce :).Sarbatori Fericite!

    Reply
  22. Haplea says

    December 24, 2012 at 8:19 am

    Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    Reply
  23. Haplea says

    December 24, 2012 at 9:10 am

    Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    Reply
  24. Mihaela says

    December 24, 2012 at 1:44 pm

    Exceptional ! Cremos, asa cum imi place mie !

    Reply
  25. FLORY says

    December 24, 2012 at 4:18 pm

    Craciun fericit alaturi de cei dragi si sa-ti aduca mosul tot ce ti-ai dorit! <3

    Reply
  26. Danutza says

    December 24, 2012 at 7:24 pm

    Va doresc multa liniste sufleteasca, multa veselie si multe bucurii, cadouri frumoase, oameni dragi alaturi, bucate alese pe masa si multa iubire!

    Craciun fericit!!!

    Reply
  27. Mirela Goleanu says

    December 25, 2012 at 8:42 am

    Craciun fericit ! Super tort ! :)

    Reply
  28. Rocsy Ciobanu says

    December 25, 2012 at 6:56 pm

    Craciun fericit draga mea.Pup!

    Reply
  29. Buburuza Bubu says

    December 25, 2012 at 9:01 pm

    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Prospero ańo y felicidad
    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Prospero ańo y felicidad
    Srabatori Fericite!

    Reply
  30. Simona says

    December 26, 2012 at 7:43 am

    Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!

    Reply
  31. The Wandering Oltean says

    December 26, 2012 at 8:12 pm

    Exceptional!

    Sarbatori fericite si un An Nou cu bucurii!

    Reply
  32. Nicoleta - Agenda di Nico says

    December 26, 2012 at 10:51 pm

    Arata minunat…trebuie sa fie extraordinar de bun ! Sarbatori fericite si la multi ani!

    Reply
  33. Cătău says

    December 27, 2012 at 7:28 am

    Oaaaaauuuu…cred ca a fost tare delicios, arata minunattttt

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    December 28, 2012 at 1:28 pm

    Va multumesc din suflet pentru urarile frumoase!! Sper ca ati avut un Craciun minunat alaturi de cei dragi!!! Va pup cu drag

    Reply
  35. Dorina says

    December 28, 2012 at 7:21 pm

    Foarte fain .
    Sarbatori fericite!

    Reply
  36. fantezie in bucatarie says

    December 29, 2012 at 9:05 am

    acest tort este un deliciu ce ti se topeste in gura!!!like,like!!Un an nou plin de impliniri iti doresc!!

    Reply
  37. Anonymous says

    May 21, 2013 at 2:42 pm

    Am incercat de 2 ori si de fiecare data la sfarsit cand am inceput sa inglobez frisca in crema s-a branzit :( Care-i secretul, ce nu fac bine?
    Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 21, 2013 at 7:12 pm

      Nu stiu exact care a fost problema, insa stiu sigur ca ambele creme trebuie sa fie reci si incorporarea sa se faca usor, cu o spatula…cu miscari de jos in sus. Nu trebuie mixat absolut deloc, totul trebuie amestecat usor. Sper ca a 3-a oara sa fie cu noroc :) O seara frumoasa!

      Reply

Leave a Reply to Mirela Goleanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316