• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Pulpa de porc in crusta aromata pentru Sunday Lunch

Retete de mancare

Pulpa de porc in crusta aromata pentru Sunday Lunch

Bine v-am regasit dragilor! Sper ca ati avut un Craciun fericit, plin de evenimente frumoase alaturi de cei dragi…si ca ati adunat forte proaspete pentru a intampina noul an.

Pulpa de porc in crusta aromata

In urma cu ceva vreme am primit invitatia Dianei de la Disturbingly Delicious sa gazduiesc pranzul din duminica de 30 a lunii. Am fost foarte bucuroasa, din mai multe motive. Primul este ca mi-e tare draga Diana, si ii admir mult blogul ei extrem de delicios, iar invitatia ei mi-a ajung direct la suflet. Pe langa acest fapt, ma bucur ca pot sa gazduiesc ultimul pranz de duminica din acest an…un an incarcat, tumultuos, care se apropie cu pasi repezi de final. 

Pranzul de duminica?
Duminica incercam pe cat posibil sa luam pranzul toti in familie. De obicei eu ma trezesc dimineata, nu prea am de ales – cel mic are grija de acest lucru – si incep sa pregatesc mancarea planificata cu o zi inainte. Totul se intampla repede, nu am mult timp la dispozitie…pentru ca duminica pe langa faptul ca ne adunam toti la masa, incercam sa nu lipsim de la slujba. 

Cand ne intoarcem de la biserica, mancarea este deja pregatita iar masa o aranjam cu totii. Uneori incepem cu un aperitiv, iar pentru aceasta duminica am pregatit ceva mai special: empanadas cu praz si carne de porc. 

Empanadas cu praz si carne de porc

Urmeaza supa, si desi la mine pe blog ea lipseste cu desavarsire, sa stiti ca nu trece o zi la noi in casa fara supa. Pentru felul principal am ales o friptura de porc in crusta aromata cu piure de mazare, care este si reteta de baza din aceasta postare. Iar la desert am culminat cu un brownie ciocolatos cu crema de menta. A fost un adevarat rasfat, dar cam asa se intampla in fiecare duminica pentru ca este momentul in care putem sa ne asezam linistiti la masa, si sa ne bucuram din plin de bucatele preparate. Rareori ne abatem de la acest ritual, doar cand suntem ‘fortati’ sa ne parasim caminul pentru altfel de evenimente. 

Brownies cu menta

Acum, va prezint reteta aleasa de mine care merge de minune si la ocazii speciale.

Ingrediente
1 pulpa de porc (700 gr)
1 portocala
3 catei usturoi
cateva fire patrunjel
2 linguri dulceata de portocale
sare, piper

500 gr mazare
50 gr smantana grasa
lapte dupa preferinta
sare
nuscoara rasa.

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora 30 min.

Pulpa de porc in crusta aromata

Portocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja.
 Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu coaja rasa de la portocala.
Condimentam carnea cu sare si piper dupa preferinta, o ungem cu gemul de portocale apoi o tavalim prin coaja de portocala si patrunjel. Asezam carnea intr-un vas termorezistent in care turnam apoi si sucul de portocala. Acoperim cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul este incins introducem carnea (acoperita). Dupa o ora luam capacul (sau folia) si mai lasam carnea inca jumatate de ora pentru a se rumeni.

Pulpa de porc in crusta aromata

Pentru garnitura am pregatit un piure de mazare facut simplu. Fierbem mazarea (a mea era congelata) pentru 15 minute. O pasam cu blenderul si adaugam treptat smantana si lapte dupa preferinta. La sfarsit condimentam cu sare si putina nuscoara rasa.

A fost un pranz delicios, cu o multitudine de arome si ma bucur mult ca l-am putut pregati pentru proiectul ‘Sunday Lunch’ initiat de Diana. Sa aveti o duminica placuta! 

Pulpa de porc in crusta aromata


18 Comments

« Tort de bezea cu mascarpone si cocos
Cake pops si un an nou fericit!! »

Comments

  1. Cătău says

    December 30, 2012 at 11:58 am

    superrrrrr, arata criminallll

    Reply
  2. DiaMar bucataria galbena says

    December 30, 2012 at 1:18 pm

    Te-am selectat pentru blogul anului.Intra la mine sa vezi despre ce este vorba.Pupici!

    Reply
  3. mirela says

    December 30, 2012 at 2:10 pm

    Foarte bine arata!!!!

    Reply
  4. Cristina says

    December 30, 2012 at 3:41 pm

    La multi ani!!! Sa iti aduca 2013 tot ce iti doresti!

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    December 30, 2012 at 4:17 pm

    Minunat!!!

    Reply
  6. coco says

    December 30, 2012 at 5:45 pm

    bun tare !!!!!!!!

    Reply
  7. Any says

    December 30, 2012 at 6:07 pm

    Numai bunatati, dar n-aveam dubii! Arata excelent totul, felicitari!
    La multi ani si un an nou fericit!

    Reply
  8. Dohotariu-Avram Alina says

    December 30, 2012 at 6:31 pm

    La mulți ani, Paula.

    Reply
  9. Rita Oarga says

    December 30, 2012 at 7:02 pm

    Felicitari pentru participarea la pranzul de duminica alaturi de Diana si prietenii ei. Pur si simplu am ramas cu gura cascata la ce minuni ai prezentat tu aici. Pozele sunt incantatoare, iar reteta imi face cu ochiul :). Iti doresc un an nou minunat, cu multa sanatate, impliniri si fericire alaturi de familia ta. Te imbratisez cu drag.

    Reply
  10. liana says

    December 30, 2012 at 7:39 pm

    Faina combinatia de carne cu dulceata de portocale, as manca :). Iti doresc un an nou minunat!

    Reply
  11. catkitchen says

    December 30, 2012 at 7:48 pm

    Un preparat delicios ptr pranzul de duminica !! 😉
    Un AN NOU plin de bucurii si multa sanatate !!!
    Te imbratisez !!

    Reply
  12. daniela64 says

    December 30, 2012 at 8:19 pm

    Ottima l’arista di maiale preparata a questo modo. Un abbraccio, buon 2013 Daniela.

    Reply
  13. Adriana says

    December 31, 2012 at 8:14 am

    Ce bine arată toate!
    LA MULŢI ANI! Multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!

    Reply
  14. Alina Vicu says

    December 31, 2012 at 12:04 pm

    Minunat arata!
    La Multi Ani! Pup

    Reply
  15. Anonymous says

    January 3, 2013 at 2:24 pm

    La multi ani,si Dumnezeu sa-ti dea sanatate si inspiratie ca sa ne mai incanti multi ani de acum inainte cu retetele tale.M-as bucura daca ai posta si celelate delicii din meniul de Duminica.Te sarut

    Reply
  16. Paula Gafitescu says

    January 3, 2013 at 3:02 pm

    Dragilor, va multumesc mult pentru aprecieri si urari. Sa aveti un an nou fericit si implinit!

    Reply
  17. Paula Gafitescu says

    January 3, 2013 at 3:04 pm

    Anonim, iti multumesc frumos pentru urarile minunate! Un an nou fericit si plin de bucurii sa ai! Am sa postez si celelalte retete in curand pe blog.

    Reply
  18. The Wandering Oltean says

    January 7, 2013 at 8:01 pm

    Asa pranz… mai DA!

    Reply

Leave a Reply to Alina Vicu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316