• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake

Torturi Cheesecake Dulce Romanie

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake

Stiu ca la prima vedere numele suna extrem de incarcat si ultra mega-calorios. Nu am de gand sa spun ca nu ingrasa :P, dar nici nu este o combinatie de speriat. Totul depinde de cum jonglam cu ingredientele, si cat zahar si grasime vrem sa adaugam in plus. Iar in final o sa rezulte un tort minunat, ce merita savurat la maxim cu fiecare inghititura.

Este un tort spectaculos, cu siguranta musafirii vorfi impresionati, asta in caz ca va hotarati sa-l impartiti cu cineva, dar va spun eu ca merita sa faceti asta, o sa va trezitti cu o gramada de laude.

Ce mai trebuie sa va spun la inceput este ca desi pare o lista lunga si complicata de ingrediente, nu este un tort greu de facut. Daca avem pregatite toate ingredientele din timp, treaba o sa mearga struna si intr-o ora este gata. Bun, sa trecem la treaba!

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake _3

Crusta
350 gr biscuiti integrali
150 gr unt
3 linguri cacao
2 linguri zahar
2 linguri lapte
1 lingurita scortisoara

Caramel
200 gr zahar
4 lg apa
1 lingurita sare
70 gr unt
70 ml smantana grasa
50 gr alune
50 gr arahide

Ciocolata strat 1
80 gr ciocolata neagra > 70% cacao
1 lingura ulei
1 lingura lapte

Crema branza
300 gr branza de vaci
100 gr smantana
100 gr ciocolata alba de buna calitate
150 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
4 gr gelatina granule

Ciocolata strat 2
100 gr ciocolata neagra > 70% cacao
2 linguri lapte
1 lingura ulei

Decor
100 ml smantana pt frisca
1/2 lingurita zahar
bomboane toffifee

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake _2

Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn., Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare, punem lingura de lemn deoparte pentru ca in faza aceasta nu mai avem nevoie de ea, si-l lasam pe foc pana cand vedem ca-si schimba culoarea. Cand devine auriu-aramiu (dar nu foarte) il luam de pe foc si adaugam sarea, apoi smantana si amestecam energic ca sa nu se intareasca caramelul. Untul il taiem cubulete si-l punem in caramel, iar la final adaugam si alunele sarate si alunele de padure putin maruntite – dar putin de tot. Lasam deoparte caramelul la racorit.

Trecem repede la crusta. Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Rasturnam biscuitii maruntiti intr-un bol mai mare, adaugam zaharul, cacaoa si lingurita de scortisoara si amestecam cu o lingura pentru o distribuire uniforma a ingredientelor. Untul topit il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Adaugam si cele doua linguri de laptele. Dupa preferinta se poate adauga mai mult, pentru a putea ‘modela’ crusta mai usor.

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake _5

Tapetam fundul unei tavi detasabile – 21cm diametru – cu hartie de copt. Punem compozitia de biscutii, o distribuim uniform pe fundul tavii si pe pereti pana sus. Presam bine biscuitii cu fundul unui pahar, apoi o dam la rece pentru 10 minute (eu am pus direct in congelator pentru o racire mai rapida si mai intensa). Dupa 10 minute scoatem tava din congelator si turnam caramelul peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece, la frigider.

Pregatim primul strat de ciocolata. Rupem ciocolata bucatele, adaugam lingura de ulei si de lapte, si le topim la bain-marie sau la microunde. Eu am ales varianta mai usoara, microundele. Turnam ciocolata peste caramel si introducem din nou tava la frigider.

Pentru crema de branza, incepem cu ciocolata alba, care am o topim la bain-marie de data aceasta, fiind mai sensibila si sa nu riscam sa o ardem/prajim. Lasam ciocolata topita deoparte si punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece, 4-5 sa fi fost la numar.

Mixam branza cu smantana in blender pana devin o pasta fina. In loc de branza si smantana puteti folosi si crema de branza gata cumparata din magazin, dar eu am vrut sa fie mai ‘bio’ si am folosit produse luate din piata, dar sa stiti ca am obtinut o minunata crema de branza, fina si pufoasa (in final). Scoatem crema de branza din blender sau din cutie si trecem la mixer. Adaugam treptat ciocolata topita. Dam mixerul la viteza mai mica si incorporam si gelatina hidratata.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita de zahar vanilat, apoi o incorporam cu miscari de sus in jos in crema de branza. Turnam crema de branza peste glazura de ciocolata si dam tortul la congelator de aceasta data.

Preparam glazura 2 identic cu prima glazura, eu tot la microunde ca sa respect partea cu identic, si o lasam la racorit 15-20 minute. Cand crema de branza este suficient de intarita, turnam glazura de ciocolata, nivelam frumos si din nou introducem tortul la frigider. Cred ca v-ati dat seama cat de esentiale sunt frigiderul si congelatorul pentru prepararea acestui tort, la final o sa ajungem sa le multumim lor pentru reusita

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake _1

Ce a mai ramas de facut? De cumparata o cutie mica de bomboane tofifee :))), in caz ca n-ati primit-o cadou de la cineva 😛 si….de mixat bat smantana pentru frisca cu putin zahar vanilat.

Cand e intarita bine glazura de ciocolata ornam cu moate de frisca, iar in varful fiecarui mot punem cate o bomboana toffifee, iar efectul vizual va fi maxim!!

Cred ca v-am ametit cu procesul de preparare…dar repet nu e complicat, mai anevoioasa e partea cu scosul de la/bagatul la rece. Atata tot!!

Enjoy!

Sursa: Taste.com.au

LATER EDIT (si asta pentru ca nu stiam care e tema de luna aceasta ) Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie octombrie 2012, gazduita luna aceasta de Mihai Lambru. Acest proiect a fost inceput de Mihaela – care ma uimeste mereu cu talentul ei – iar acum a  ajuns la editie aniversara.

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake _4


82 Comments

« Biscuiti integrali de casa – Wholemeal biscuits
Clatite cu urda si crema de whisky »

Comments

  1. Alina C. says

    October 8, 2012 at 6:52 am

    Wow!Arata senzational si cred ca e divin ca si gust!

    Reply
  2. Rita Oarga says

    October 8, 2012 at 7:04 am

    Arata senzational! Imi place foarte mult scortisoara si ma bucur ca ai folosit-o la blat. Iar caramelul, mmm, iubirea mea de-o viata. Felicitari si sa ai o saptamana frumoasa.

    Reply
  3. Buburuza Bubu says

    October 8, 2012 at 7:19 am

    Oooo Daaaaa!Ce bunatate…..arata foarte foarte delicios!!! hugs

    Reply
  4. Kyra says

    October 8, 2012 at 7:42 am

    :) Migalos dar atit de gustos ca merita sa iti pierzi vremea in bucatarie. Draga mea, e o opera de arta. Felicitari! Iar caramelul din compozitie e bestial.

    Reply
  5. truedelights says

    October 8, 2012 at 7:44 am

    Cat de imbietor arata! Tare mult mi-ar placea sa ma delectez cu o portie :))
    O saptamana reusita!

    Reply
  6. Carol says

    October 8, 2012 at 7:48 am

    Arata demential. Nu am mai intrat de mult pe blogul tau dar m-ai surprins fffffff placut cu schimabrile. Felicitari.
    Nu mi-ar strica o felicuta cat de mica din tortul tau.
    Pup si spor in toate.

    Reply
  7. Adina says

    October 8, 2012 at 8:08 am

    M-ai omorat deja de luni!:)
    Ce sa mai zic de frumusetea asta!
    SUPER!

    Reply
  8. mirela says

    October 8, 2012 at 8:41 am

    Superb,,,,,,,ce mai,si gustos rau,,,,as papa o feliuta,,,puppp!!!

    Reply
  9. Ioana says

    October 8, 2012 at 8:43 am

    Miam, miam, miaaaaaam! M-am ingrasat putin numai imaginandu-mi gustul! :)

    Reply
  10. Gabriela says

    October 8, 2012 at 9:01 am

    Vai de mine, ce ai facut aici! Caramel, ciocolata, crema de branza si alune, m-ai termunat! Foarte bun!!!

    Reply
  11. DiaMar bucataria galbena says

    October 8, 2012 at 9:36 am

    O bucatica miiiica tot as aservi si eu.Arata super bine.Pupici!

    Reply
  12. Delicious Flavours says

    October 8, 2012 at 10:03 am

    Nici nu stiu ce cuvant sa folosesc 😛
    Este mai mult decat spectaculos! Felicitari!

    Reply
  13. FLORY says

    October 8, 2012 at 11:42 am

    !Arata splendid,felicitari!Trebuie sa-ncerc si eu minunatia asta!Pupici

    Reply
  14. Daniela says

    October 8, 2012 at 12:52 pm

    Mama, ce bunaciune ciocolatoasa… Doar uitindu-ma la poze si inghitind in sec, am acumulat doua kg la cele pe care cu greu le port… Daca as avea o feliuta adevarata in fata ochilor, sigur n-as rezista sa ma uit la ea… Pupici !!!

    Reply
  15. Alex says

    October 8, 2012 at 12:59 pm

    Am murit de pofta langa ecran…si ce arome imbietoare… cel mai spectaculos tort …vreau si eu unul la fel, pe sambata daca se poate ???

    Reply
  16. Dorina says

    October 8, 2012 at 1:39 pm

    O Doamne . m-ai omorat !

    Reply
  17. Just me says

    October 8, 2012 at 1:46 pm

    Omg!!! Minunat! Cred ca e foarte gustos!!

    Reply
  18. Anonymous says

    October 8, 2012 at 3:19 pm

    buna,am avut placerea ca o prietena sa imi arate aceast tort minunat si vreau sa il incerc si eu.O sa imi fie cam greu sa gasese toffefie aici unde sunt dar….ma descurc eu.As avea doar o nedumerire,caramelul il lasi la racit de tot sau doar putin?Si alta intrebare smantana din caramel e cea acra?Multumesc.

    Reply
  19. Nicol says

    October 8, 2012 at 3:34 pm

    Senzational e putin spus… cred ca nu mai accesez blog-ul tau o perioada… ma ingras numai privind! O saptamana frumoasa!

    Reply
  20. Mihaela Mihalache says

    October 8, 2012 at 4:09 pm

    Cat imi doresc sa ajunga si la mine o feliuta :)
    Felicitari :-*

    Reply
  21. Laura Nechita says

    October 8, 2012 at 6:46 pm

    Paula, ai facut o deliciosenie! un desert excelent pentru care te felicit :) te pup cu drag

    Reply
  22. Haplea says

    October 8, 2012 at 7:34 pm

    Wow cat de bine arata in sectiune!Feliciari pentru aceasta super prezentare!

    Reply
  23. Angelica says

    October 9, 2012 at 3:29 am

    EXCEPTIONAL!!!!!
    Din toate punctele de vedere EXCEPTIONAL!
    Felicitari Paula draga,un tort de nota 11+!

    Reply
  24. Alina Vicu says

    October 9, 2012 at 8:30 am

    Wow! Arata fabulos! Ma ia cu lesin cand ma gandesc la cat de delicios este!
    Hugs

    Reply
  25. Sara & Miki says

    October 9, 2012 at 10:07 am

    Un tort foarte elegant, felicitari! Pup!

    Reply
  26. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:09 pm

    Va multumesc frumos pentru apecieri si pentru cuvntele frumoase. Ma bucur mult ca va place tortul meu si..pupicei la toata lumea!!!

    Reply
  27. Paula Gafitescu says

    October 9, 2012 at 12:12 pm

    Anonim, ma bucur mult ca-ti place tortul meu. Toffifee a doar pentru decor, cu siguranta merge si fara, poi inlocui cu alune. Caramelul l-am lasat putin la racorit, apoi l-am turnat peste blat si directia frigider – acolo s-a racit el de tot. Smantana folosita e pentru gatit, dar e bine sa fie proaspata. Sper ca am fost de folos, si astept impresii!

    Reply
  28. Andreea says

    October 9, 2012 at 7:44 pm

    Arata ge-ni-al! Imi place prezentarea si sunt convinsa ca e delicios. Abia astept sa am ocazia sa-l “testez”. 😛

    Reply
  29. Adela Zilahi says

    October 9, 2012 at 7:44 pm

    E super-mega-ultra delicioasa!! Arata minunat!! Pupici!

    Reply
  30. Claudia Mic says

    October 9, 2012 at 9:36 pm

    Chiar nu are rost sa te laud si eu, dar atat pot sa iti zic: ai ales cu multa intelepciune numele blogului si cu fiecare reteta (in mod special deserturile) poti concura cu orice cofetar “inrait”. Bravo!

    Reply
  31. Cristina says

    October 10, 2012 at 6:05 am

    Yammy ce deliciu!!! Deja salivez, o sa ma gandesc la el toata ziua…Pup!

    Reply
  32. Miha says

    October 10, 2012 at 7:45 am

    Nebunie de tort…nebunie de arome…

    Reply
  33. The Wandering Oltean says

    October 10, 2012 at 4:32 pm

    Asta da tort! Big like!

    Reply
  34. gaby_d says

    October 10, 2012 at 7:53 pm

    nu se poate! nu cred ca exista asa ceva! :))))))
    minunat!!!

    Reply
  35. Paula Gafitescu says

    October 11, 2012 at 5:34 am

    Andreea draga, ma bucur tare mult ca-ti place! Chiar merita testat 😉 Pupici

    Reply
  36. Paula Gafitescu says

    October 11, 2012 at 5:38 am

    Adela, draga multumesc tare frumos! Pup!

    Reply
  37. Paula Gafitescu says

    October 11, 2012 at 5:39 am

    Claudia, cuvintele tale ma fac sa rosesc, multumesc frumos!! Mai am multe de invatat, dar ma bucur mult ca iti place munca mea. Te pup!

    Reply
  38. Paula Gafitescu says

    October 11, 2012 at 5:40 am

    Cristina, ma bucur mult ca-ti place! Pupici

    Reply
  39. Paula Gafitescu says

    October 11, 2012 at 5:40 am

    Miha draga, multumesc frumos! Pup

    Reply
  40. Paula Gafitescu says

    October 11, 2012 at 5:40 am

    Oltean, multumesc frumos!

    Reply
  41. Paula Gafitescu says

    October 11, 2012 at 5:40 am

    Gaby, nici eu nu credeam pana nu l-am facut :))) Pup cu drag!

    Reply
  42. Liana10 says

    October 13, 2012 at 8:49 pm

    wauuu, cu Toffifeeeeee, preferatele mele!!! maine imi cumpar si eu!! si trec pe lista tortul, m-a innebunit felia aia!! felicitari!!!

    Reply
  43. Cristina says

    October 14, 2012 at 4:45 am

    Waaaw ce tort spectaculor! Abia acum te-am descoperit dar ma bucur. :)

    Reply
  44. Rocsy Ciobanu says

    October 14, 2012 at 10:59 am

    Sincer nu prea am cuvinte sa zic prea multe pentru ca e prea minunat.Te felicit!

    Reply
  45. Paula Gafitescu says

    October 15, 2012 at 6:01 am

    Liana draga, ma bucur mult ca-ti place! Mie mi-a venit ideea cu toffifee dupa ce am primit cadou o cutie 😛 Pupici!

    Reply
  46. Paula Gafitescu says

    October 15, 2012 at 6:01 am

    Cristina, ma bucur mult ca-ti place, si ma bucur ca te-am descoperit si eu pe tine!

    Reply
  47. Paula Gafitescu says

    October 15, 2012 at 6:02 am

    Rocsi draga, multumesc frumos! Pup

    Reply
  48. Any says

    October 15, 2012 at 8:41 am

    Vai vai vai cat de bine arata! Superb!

    Reply
  49. Cătău says

    October 16, 2012 at 4:03 pm

    oauuuuuu ce bine arataaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  50. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:39 pm

    Any, ma bucur mult ca-ti place!

    Reply
  51. Paula Gafitescu says

    October 16, 2012 at 7:39 pm

    Catau, multumesc frumos!

    Reply
  52. mandala says

    October 17, 2012 at 2:56 am

    Ai niste retete delicioase si niste fotogafii superbe!!!

    Reply
  53. Andreea Dianu says

    October 19, 2012 at 2:10 pm

    Minunat arata, fix pe gustul meu <3

    Te pup!

    Reply
  54. iuliana says

    October 20, 2012 at 1:41 pm

    Arata demential…ciocolata…caramel…oauu..sunt preferatele mele.Daca nu as fi la dieta m-as apuca sa-l fac acum!Tin sa te felicit pentru retetele minunate pe care le postezi,sunt o adevarata arta !

    Reply
  55. dian@ says

    October 22, 2012 at 6:54 am

    superrr tortul!!!arata nemaipomenit si e si foarte delicios!!!! nota 20!

    Reply
  56. Anonymous says

    February 1, 2013 at 9:54 am

    Ce facem cu cele 2 linguri de lapte pentru crusta??? Tu le prezinti doar la ingrediente pentru crusta dar l prepararea ei nu zici nimik, presupun ca se pun si ele, nu??!!
    P.S. Din asta reiese ca toti ce au com nu au facut reteta ;)))), ca altfel observau :P.

    Reply
  57. Paula Gafitescu says

    February 1, 2013 at 1:35 pm

    Anonim, imi pare rau ca nu e fooooarte evident ce se face cu laptele din lista ingredientelor pentru crusta. Datorita acestui fapt, iti spun eu ca se adauga in acelasi moment cu untul, sau dupa…sau cum preferi, ideea e sa fie maruntiti biscuitii. Am corectat si in reteta.
    Cat despre cei care au comentat, sa stii ca au fost si care au facut reteta, dar nu s-au legat de greselile omenesti pe care le poate face oricine :)
    O zi frumoasa!

    Reply
  58. Arina says

    February 4, 2013 at 2:27 pm

    Arata demential! Trebuie sa-l fac si eu, apoi revin cu impresii.

    Reply
  59. Anonymous says

    March 15, 2013 at 10:59 pm

    Chiar acum am terminat de facut aceasta minunatie.Este intradevar foarte bun.Felicitari pentru reteta.O trec la favorite.

    Reply
  60. Ileana says

    April 9, 2013 at 4:57 pm

    Este demential tortul si asa cum spun eu …. nu e prea greu de facut, asa ca l-am facut …. a fost savurat si cerut chiar un bis !

    ps.am vazut laptele dar mi-am dat seama ce trebuie facut cu el ….deci simplu .

    O zi buna !

    Reply
  61. Stefania says

    October 3, 2013 at 4:46 pm

    Arata delicios!! Am sa-l fac si eu sa vad cum iese si apoi am sa scriu pe blog.
    In orice caz aveti niste retete extraordinare. Felicitari

    Reply
  62. Anonymous says

    November 3, 2013 at 5:45 pm

    buna,
    am facut si eu aceasta reteta sau cel putin am incercat sa o fac,insa nu prea mi-a iesit. caramelul nu mi s-a intarit,crema de branza la fel a ramas prea moale desi a stat toata noaptea la frigider tortul. in plus a fost greu de taiat datorita crustei de biscuiti tare,a ultimului strat de ciocolata si a cremei moale. gustul in schimb a fost f bun,pacat ca in farfurie felia nu arata nici pe departe ca la tine…….:(

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 3, 2013 at 7:59 pm

      Buna. Imi pare chiar rau ca nu a iesit tortul cum ar fi trebuit.
      Despre caramel nu stiu ce sa zic, chiar ar fi trebuit sa iasa destul de tare. Incearca sa folosesti un unt gras si o smantana mai grasa (de tara, sau chiar smantana pentru frisca) pentru a se intari mai bine.
      La crema e bine sa folosesti ingrediente de calitate, in special ciocolata alba pentru a se putea intari mai frumos. Sau incearca sa pui 5-6 gr de gelatina data viitoare. Crema de branza nu trebuie sa fie lichida, si smantana pentru frisca trebuie batuta bat.
      Pentru a putea taia tortul frumos e necesar sa folosesti un cutit introdus in apa fierbinte si apoi sters bine cu un servetel. Poate iese mai bine data viitoare. Mult spor!

      Reply
  63. Anonymous says

    May 19, 2014 at 12:01 pm

    Oare as putea sa fac crusta si din biscuiti oreo?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 21, 2014 at 9:41 am

      Sigur ca se poate face din biscuiti oreo insa atunci va trebui sa reduci cantitatea de unt. Eventual il adaugi treptat si te opresti cand compozitia are consistenta dorita.

      Reply
  64. Clara Epure says

    July 5, 2014 at 5:05 pm

    Intr-adevar foarte frumos si bun, mai putin caramelul … nu mi se pare o idee buna sa adaugi o lingurita de sare (se simte gustul), poate cel mult un praf de sare …. iar la crema de branza eu am adaugat un pic mai mult zahar pudra vanilat (150 gr)
    In rest, complimente
    aici este cel facut de mine
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=846626875367320&set=pcb.846626898700651&type=1&theater

    Reply
  65. Mirela Amariei says

    March 24, 2015 at 1:26 pm

    Buna. Ce dimeniune are tava? Nu am vazut sa fie mentionat undeva, poate mi-a scpat mie. Multumesc!

    Reply
  66. Madalina says

    April 16, 2015 at 9:22 am

    Un tort fff bun. Am avut emotii inainte sa il fac, aveam impresia ca e prea complicat pentru mine. Dar instructiunile au fost de mare ajutor si a iesit delicios. Acum am cereri sa il fac si la alte zile de nastere :-D. Multu de reteta!

    Reply
  67. Les Adriana says

    January 27, 2016 at 5:42 pm

    Pot sa folosesc caramel cumparat? Este exact ca si cel din Mc Donalds de pe inghetata. Ma gandesc ca daca il amestec cu alunele va fi tot asa.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 27, 2016 at 8:04 pm

      Sincer nu stiu exact cum e caramelul de pe inghetata de la McDonalds, dar daca nu este lichid, ci are o consistenta mai vascoasa, atunci se poate folosi.

      Reply
  68. Livia says

    July 10, 2016 at 9:03 am

    Draga mea Paula, am produs cheesecake-ul in cinstea absolvirii universitatii fiicei mele. Mai am sa il ornez si deseara va pleca negustat de mine, dar voi primi feedback maine. Sunt convinsa ca va fi un entuziasm general. Sper sa apuc sa-i trag o poza.

    Am avut o mica dificultate la caramel pt ca eu n-am mai preparat cu apa. Initial s-a zaharisit, dar apoi s-a dezlegat cu untul si smantana. Posibil ca l-am tinut putin cam mult, dar ramanea alb :), nu capata culoarea galben. Important este ca am obtinut consistenta buna, si totul s-a terminat cu bine.
    Imbratisari! <3

    Reply
  69. manu says

    February 11, 2017 at 1:33 pm

    buna ziua
    la o tava de 26 cm ce cantitati ar trebui sa folosesc ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 12, 2017 at 2:15 pm

      Buna, cred ca ar mai trebui adaugate inca 1/2 din ingredientele enumerate. Zi frumoasa!

      Reply
  70. manu says

    February 14, 2017 at 4:57 am

    multumesc ,pentru raspuns

    Reply
  71. manu says

    February 14, 2017 at 4:59 am

    eu aici nu gasesc brinza de vaci dar cred ca mascarpone ar fi ok ,ce spui?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 15, 2017 at 8:16 pm

      Da, cred ca e ok si mascarpone :)

      Reply
  72. Georgiana says

    April 4, 2017 at 7:12 am

    Tortul arata senzational. Eu insa am o tava de 28 cm. Cam care ar fi raportul de marire a cantitatilor? Multumesc. Abia astept sa il fac, mai ales ca il pregatesc pentru Pasti,

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2017 at 7:38 pm

      Buna Georgiana. Daca faci intr-o tava de 28cm diametru, atunci trebuie sa dublezi cantitatile.
      Sa-mi dai de stire cum a iesit :)

      Reply
      • Georgiana says

        April 18, 2017 at 12:22 pm

        Buna. Revin cu rezultatele dupa ce am facut tortul. In ce priveste cantitatile, pentru o tava de 28 de cm dublarea celor din reteta este mult prea mult. Eu le-am dublat si blatul de biscuiti iese prea gros, nu ca in pozele tale. La fel si celelalte componente. Cred ca cel mai bun raport este (1+3/4) fata de cantitatile date de tine, asa cum imi reiesise la primele calcule aplicand formule matematice 😀 (defect profesional). O alta problema am avut-o cu caramelul si apa din el. Am incercat prima data cu apa pusa dupa ce s-a ars zaharul si am vazut ca era gresit conform retetei si am luat-o de la capat. Dar in varianta apa odata cu zaharul nu s-a caramelizat cum trebuie, ci la un moment dat s-a cristalizat totul fara sa se mai arda propriu-zis zaharul, ramanand foarte deschis la culoare si neingrosandu-se la final complet. Mentionez ca am folosit smantana de gatit cu 32% grasime si unt cu 82%. Si cantitatea de sare din el mi s-a parut un pic cam multa, eu trebuind sa pun doua lingurite, dar probabil ca aici este o chestie de gust.
        Per total a fost un succes pentru cei ce nu au stiut reteta (cei ce l-au mancat), dar mi-am propus sa il fac din nou cu prima ocazie cu corectiile pe care eu le-am observat.

        Reply
        • Paula Gafitescu says

          April 23, 2017 at 5:13 pm

          Buna Georgiana. Probabil cantitatile au fost prea mari, dar ma bucur ca ai descoperit formula corecta.
          In ce priveste caramelul, sa stii ca iese foarte bine daca pui apa la inceput cu zaharul. Il lasi sa treaca de faza cu cristalizarea si se va transforma intr-un caramel frumos, aramiu. Eu am facut varianta asta de zeci de ori si mereu a iesit bine. Lasa-l pe foc pana ajunge la culoarea potrivita.
          Sarea, da…se poate pune mai putina :)
          Ma bucur ca rezultatul a fost ok, si astept impresii de la urmatoarea data cand il incerci. Seara frumoasa!

          Reply

Trackbacks

  1. Tort Toffifee cu alune, caramel si ciocolata - Livit says:
    August 28, 2018 at 10:04 am

    […] SURSA retetei: blogul Enjoy Dessert […]

    Reply
  2. Tort Toffifee-cheesecake cu alune, caramel si ciocolata - Livit says:
    September 1, 2018 at 2:59 am

    […] SURSA retetei: blogul Enjoy Dessert […]

    Reply

Leave a Reply to Alina C. Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316