• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Souffle de conopida – Cauliflower souffle

Ovo-lacto-vegetarian

Souffle de conopida – Cauliflower souffle

Conopida, o alta leguma vedeta a toamnei care isi face loc printre retelele mele. Souffle-ul de conopida este mereu pe placul tuturor in casa, se face usor, se consuma repede si cu multa pofta. Si pentru ca am achizitionat de curand un set de vase dragute de ceramica, am zis ca neaparat trebuie incercate cu o reteta buna de souffle.


Ingrediente
1 conopida de 1kg
4 oua
200 ml smantana
3 lg faina
200 ml lapte
100 gr cascaval
50 gr telemea de casa
sare dupa gust
nucsoara rasa

Conopida se spala si se desface in buchetele mai mici, se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Cand e gata fiarta, o scurgem si o lasam la racorit.

Ungem bine cu unt 4 vase de ceramica, mai micute, sau unul mai mare. Tapetam baza cu pesmet.
Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu o furculita, adaugam smantana si telemeaua razuita si amestecam bine. Punem cele 3 linguri de faina si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. La final punem si laptele, si buchetelele de conopida.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in cealalta compozitie, amestecand de jos in sus. Adaugam sare si nuscoara rasa dupa gust. Turnam compozitia in vasele pregatite, iar deasupra razuim cascaval.

Cuptorul il preincalzim la 180 de grade celsius, iar cand este incins introducem souflle-ul la cuptor si-l lasam acolo pentru 35-40 de minute. Ideea este sa fie rumen si frumos pe deasupra.

Simplu si bun, acestea sunt cuvintele pentru souffle-ul de conopida. Este satios, iar eu il consum cu placere alaturi de legume proaspete.

Sa aveti pofta!

 


21 Comments

« Prajitura cu prune, nuci si aroma de lamaie
Biscuiti integrali de casa – Wholemeal biscuits »

Comments

  1. Dorina says

    October 2, 2012 at 10:55 am

    Ador conopida , dar o gatesc rar pentru ca nu e apreciata si de restul familiei. Fain soufle-ul , as servi cu pofta portie .

    Reply
  2. Kyra says

    October 2, 2012 at 11:39 am

    O bunatate!
    Si mie imi place taare conopida.
    Si pentru ca imi plac retetele tale si vreau sa fiu la curent cu tot ce pregatesti, te-am adaugat la lista de bloguri pe care le urmaresc.
    Deci, sint cu ochii pe tine. 😀 Pup

    Reply
  3. Daniela says

    October 2, 2012 at 11:53 am

    Buna papita ta, dar m-am indragostit de micutele vase cu capac… Pupici !

    Reply
  4. Simona says

    October 2, 2012 at 12:05 pm

    Mmm… cum arata… Mor de pofta!! Super bunatate, super prezentare!

    Reply
  5. coco says

    October 2, 2012 at 12:07 pm

    tare buna este conopida , si eu fac rar , dar imi place !

    Reply
  6. Gabriela says

    October 2, 2012 at 12:57 pm

    Ce frumos arata asa rumenita! Si mie imi place conopida sub toate formele. Interesant ca se adauga nucsoara, am intalnit si eu adesea in retete cu legume si branza. Dragute vase!

    Reply
  7. FLORY says

    October 2, 2012 at 3:08 pm

    Servesc imediat o portie,arata grozav!Pupici

    Reply
  8. mirela says

    October 2, 2012 at 4:11 pm

    mamaaaaaa,ce pofta mi-ai facut,,,,,,yamiii!!!!!puppp!!

    Reply
  9. alinutzika says

    October 2, 2012 at 6:35 pm

    arata ff bine!pup

    Reply
  10. Rita Oarga says

    October 2, 2012 at 10:29 pm

    Maaama, ce pofta-mi faci! Ai facut poze foarte frumoase si apetisante. Felicitari!

    Reply
  11. Top Cuisine avec Lavi says

    October 3, 2012 at 5:36 am

    Un deliciu culinar!!!!!! Arata senzational!

    Reply
  12. Buburuza Bubu says

    October 3, 2012 at 9:07 am

    Mmmmm cat de bine arata!!!Nu sunt eu mare fan conopida dar cu siguranta am sa incerc reteta ta!!! Hugs

    Reply
  13. Cristina says

    October 3, 2012 at 11:20 am

    super bun si arata minunat!

    Reply
  14. Mihaela Mihalache says

    October 3, 2012 at 12:40 pm

    La o asa prezentare, mancarea este și mai bună!!!
    Pupici

    Reply
  15. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 7:22 am

    Dorina, poate reusesti sa-i faci s-o manance, in souffle-ul asta poate fi ascunsa bine daca pui cantitate mai mica de conopida :) Pup

    Reply
  16. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 9:06 am

    Kyra, ma bucur mult ca-ti place blogul meu, sentimentul e reciproc. Si eu te am in lista mea!! Pup

    Reply
  17. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 9:07 am

    Daniela, si mie im plac tare mult…asa micute si dragute :) Pupici

    Reply
  18. The Wandering Oltean says

    October 4, 2012 at 5:02 pm

    Foarte prezentabila. La mine in casa toata lumea adora conopida (mai putin eu :)) asa ca ar fi de succes asa ceva

    Reply
  19. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 7:02 pm

    Simo draga, ma bucur mult cati place, te astept la o portie!!Pup

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    October 4, 2012 at 7:03 pm

    Coco, nici eu nu fac asa des precum as vrea, dar incercsa profit de ea pe cat posibil!

    Reply
  21. mandala says

    October 17, 2012 at 3:00 am

    Ma bucur ca am reusit sa postez, ieri nu am putut, imi plac toate retetele pe care le-ai postat!!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316