• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu piersici si crema de branza

Tarte/Placinte dulci Dulce Romanie

Tarta cu piersici si crema de branza

Nu se putea sa lipsesc de la provocarea Dulce Romanie a lunii septembrie 2012 gazduita de Nicol. Ingredientul ales a fost piersica, fruct ce-mi place tare mult dar pe care nu prea il folosesc in deserturi, pentru ca imi place sa-l consum asa, in starea lui naturala. Gandindu-ma ce as putea face cu el, care sa fie si usor, si deicios (evident) dar si rapid, am ales o tarta, iar cu aceasta ocazie am si inaugurat tava mea speciala pentru tarte.
Tarta cu piersici si crema de branza

Ingrediente baza 
100 gr alune sarate
50 gr zahar
100 gr faina
50 gr unt
1 ou
1 praf de sare

Umplutura
100 ml smantana pentru frisca
150 crema de branza
1 lingura suc lamaie
3 linguri cu varf zahar pudra
1/2 lingurita zahar vanilat
piersici, struguri

Tarta cu piersici si crema de branza_2

Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca este prea tare. Lasam la rece pentru cel putin o ora.

Preinzalzim cuptorul la 180 de grade si ungem cu unt o forma de tarta. Scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata intindem o foaie rotunda mai mare decat diametrul tavii. Punem cu grija foaia in tava, taiem surplusul de pe margini si nivelam usor suprafata. Acoperim cu hartie de copt si boabe de fasole. Dam la cuptor. Dupa 25 de minute scoatem hartia de copt si boabele de fasole si mai dam la cuptor pentru 5 minute.
Scoatem tarta din forma si o lasam la racit pe un gratar.

Trecem la umplutura repejor 😛
Crema de branza o mixam cateva minute, vreo doua-trei, cu zaharul, adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. Frisca o batem bat cu zaharul vanilat si o incorporam usor in crema de branza. Cu aceasta crema umplem interiorul tartei si omogenizam. Deasupra punem felii subtiri de piersica si boabe de struguri.

Dam la frigider pana a doua zi, timp necesar ca sa se inmoaie putin baza tartei. Poze cu sectiunea n-am, pentru ca s-a evaporat instantaneu in momentul servirii, si totul era pe graba deoarece ne pregateam de plecare. Da, ati ghicit sau nu -P ca tarta a fost facuta inainte de concediu. Oricum, eu va invit la o portie virtuala!

Enjoy!

Tarta cu piersici si crema de branza_1


21 Comments

« Rulada de cascaval
Cupcakes cu pere si cocos – Coconut Pear Cupcakes »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    September 17, 2012 at 8:58 pm

    O feliuta si pentru mine,te rog.Este minunata.Pup!

    Reply
  2. N. says

    September 18, 2012 at 4:42 am

    E minunata, ca de altfel tot ce vad pe blogul tau!
    Ma bucur ca ti-a placut propunerea mea pentru Provocare si astept sa vad ca mai pregatesti!
    Pupici

    Reply
  3. mirela says

    September 18, 2012 at 5:13 am

    Arata super!!!!pupp!!

    Reply
  4. Alina Rhapsody says

    September 18, 2012 at 5:23 am

    E delicioasa si arata perfect! Pregateste si pentru mine o portie 😛
    Pup!

    Reply
  5. coco says

    September 18, 2012 at 7:11 am

    cred ca e mirifica….

    Reply
  6. Corina Ureche says

    September 18, 2012 at 9:30 am

    waw, ma crezi ca mama e experta in asa ceva? Ne facea tarta cu branza si fructe si este printre singurele deserturi cu branza pe care le mananc si imi plac. O sa fac si eu curand.
    A ta arata fff bine :*

    Reply
  7. Delicious Flavours says

    September 18, 2012 at 10:18 am

    Cat de frumos ai ornat, felicitari! :*

    Reply
  8. johanna says

    September 18, 2012 at 10:21 am

    cat de bine arata

    Reply
  9. Ramona Alina says

    September 18, 2012 at 11:26 am

    Simplã si arãtoasã!!! servesc cu drag o portie de la tine:)

    Reply
  10. Irina (Bucataria Irinei) says

    September 18, 2012 at 11:56 am

    Minunata! Arata minunat! Gustul cred ca este divin!

    Reply
  11. Laura Nechita says

    September 18, 2012 at 2:00 pm

    O frumusete! deliciosenie 😛
    te-am pupacit!

    Reply
  12. Simona says

    September 18, 2012 at 6:34 pm

    Oleleuuu ce minunatieeee!!! Super arata!

    Reply
  13. Mihaela Mihalache says

    September 19, 2012 at 11:37 am

    Chiar acum pap o piersică, dar aș fi preferat să fi fost într-o tarta ca a ta! Pupici

    Reply
  14. catkitchen says

    September 19, 2012 at 12:07 pm

    O minune de tarta , parca e pictata !!! Bravooo !!

    Reply
  15. Daniela says

    September 19, 2012 at 1:58 pm

    Sigur nu mai e nici o firimitura… of, of, am ajuns tirziu, dar de admirat tot admir, ca e prea frumoasa… Pupici !

    Reply
  16. Cristina says

    September 19, 2012 at 3:22 pm

    Superba!!!! Arata fff bine!

    Reply
  17. Sara & Miki says

    September 20, 2012 at 10:16 am

    Tare frumos arata… pup!

    Reply
  18. Poliana says

    September 21, 2012 at 5:46 am

    Diamar, iti ofer cu mare drag! Pup

    Nicol, ma bucur ca-ti place! Alta reteta nu stiu daca o sa mai am timp sa fac, nu zic nu dar nici da 😛 Pupici

    Mirela, multumesc! :*

    Alina, ma bucur ca-ti place. Eu pregatesc, numai sa vii dupa ea 😉 Pup

    Coco, multumesc!

    Corina, ma bucur mult ca-ti place. Eu iubesc branzica in deserturi, plus ca aici nici nu se simte ff tare. Pup

    Angela, multumesc frumos! :*

    Reply
  19. Poliana says

    September 21, 2012 at 5:47 am

    Johanna, multumesc! :*

    Ramona, ma bucur tare mult ca-ti place! :*

    Irina, a fost tare buna! Pup

    Laura :)) multumesc, pupici!

    Reply
  20. Poliana says

    September 21, 2012 at 5:49 am

    Simona, ma bucur mult ca-ti place! Pup

    Mihaela, atunci facem asa…tu adu-mi mie piersica, si eu iti dau tarta, e bun? 😉

    Magda, multumesc frumos!! Pup

    Daniela, e bine si mai tarziu si multumesc pentru cuvintele frumoase! Pup

    Cristina, multumesc! :*

    Sara&Miki, multumesc! :*

    Reply
  21. Adela Zilahi says

    September 24, 2012 at 6:33 pm

    O super tarta!!!Imi place la maxim!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316