• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Peanut Caramel Brownies

Prajituri

Peanut Caramel Brownies

Imi plac brownies la maxim, si nu vreau sa va spun cate retete am incercat pana am ajuns la cea pe care eu o consider ca mericrocant…
Si ca fac o combinatie cu adevarat mortala, am adaugat si niste arahide sarate si prajite pe ici pe colo, si deasupra am presarat rauri de caramel…dar gata, sa trecem la reteta, ca ma intind cu vorba, si cu laudele, si poate n-o sa va vina sa ma credeti ca e cu adevarat buna :)

Peanut Caramel Brownies

180 gr ciocolata neagra, cel putin 70% cacao

135 gr unt
4 oua mari
115 gr faina
20 gr cacao
1/2 lingurita sare
1/2 praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
150 gr zahar
50 gr arahide sarate (dar nu foarte) si prajite
50 gr caramel

Peanut Caramel Brownies

Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea…dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi la gust o sa fie minunat), si poate nu prea atractiv, dar daca o lasati in pace 3 ore bune, o sa fie numai buna de taiat, iar aspectul si gustul vor fi fara comentarii. Mai jos in poza o puteti vedea cum a aratat la taierea din prima faza la o tura precedenta de brownies, restul pozelor sunt facute dupa ce s-a scurs timpul anevoios, dar necesar, de asteptare.

Peanut Caramel Brownies_3

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt.

Ciocolata si untul le topim la bain marie, sau microunde…insa aveti grija sa nu se arda. Adaugam zaharul si amestecam energic.

Ouale le adaugam in compozitie cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat cernem faina cu cacaoa, sarea si praful de copt si le adaugam in compozitie. La final adaugam esenta de vanilie si arahidele maruntite putin cu cutitul si omogenizam.

Turnam compozitia in tava si – mai avem ceva de facut, doar nu era sa uitam de caramel – turnam in rauri caramelul peste compozitia ciocolatoasa, nu va speriati ca nu o sa-l strice cu nimic, o sa creasca la fel de frumos, iar din loc in loc va veti intalni cu o parte mai cremoasa si carameloasa…divin, nu gluma .

Lasam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat 25 de minute, si am obtinut o textura pufoasa, nu foarte densa, dar deloc uscata…putin inspre umeda. Daca va place brownie-ul cu textura umeda, atunci nu-l lasati mai mult de 20 de minute la cuptor.

Vedeti ce usor se face, efortul e insesizabil, acum urmeaza doar asteptarea…dureros de dulce!
Noi am servit prajiturica asta cu Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare, a fost un deliciu!!

Enjoy!

Peanut Caramel Brownies_1

Reteta e adaptata dupa JoyOfBaking


30 Comments

« Prajitura marmorata cu prune si crema de branza
Spirale cu nuca si cacao »

Comments

  1. coco says

    September 5, 2012 at 7:14 am

    wawwwwwwwwww….vreauuuu…

    Reply
  2. Irina (Bucataria Irinei) says

    September 5, 2012 at 10:39 am

    Arata minunat! Vreau si eu macar o bucata!

    Reply
  3. Delicious Flavours says

    September 5, 2012 at 10:41 am

    Si eu sunt topita dupa brownies, iar cu asteptatul iti dau dreptate, intr-adevar este cea mai grea parte :))
    Pupici

    Reply
  4. Adina says

    September 5, 2012 at 12:27 pm

    O salvez si pe asta!:)

    Reply
  5. Simona says

    September 5, 2012 at 2:14 pm

    Bine ca nu vede al meu, ca directia bucatarie ma astepta! :)) Super deliciu negresa ta :)
    Pupici

    Reply
  6. DiaMar bucataria galbena says

    September 5, 2012 at 4:23 pm

    Hop si eu,doar avem ciocolata la desert.Pup!

    Reply
  7. Haplea says

    September 5, 2012 at 4:25 pm

    Si noua ne plac brownies!!!!Delicioase!

    Reply
  8. Top Cuisine avec Lavi says

    September 5, 2012 at 6:02 pm

    Ce bunatate ai facut aici! Arata excelent!

    Reply
  9. Gabriela says

    September 5, 2012 at 8:59 pm

    Arahide si caramel, trebuie sa fie tare buna prajitura ta! Trebuie incercata!

    Reply
  10. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:35 am

    Coco…cum facem in cazul asta? 😛

    Reply
  11. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:36 am

    Irina, ma bucur mult ca-ti place! Pupici

    Reply
  12. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:36 am

    Angela, cine stie…cunoaste! 😛 Pupicei

    Reply
  13. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:37 am

    Adina, ma bcuur ca-ti place! Pup

    Reply
  14. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:38 am

    Simona :)) La cat de usor se face, ar fi pacat sa nu-i face un asa deliciu! Pupici

    Reply
  15. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:38 am

    Mihaela :)) Asa este! Pupici

    Reply
  16. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:40 am

    Haplea, multumesc!

    Reply
  17. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:41 am

    Lavi, ma bucur mult ca-ti plac!

    Reply
  18. Poliana says

    September 6, 2012 at 6:42 am

    Gabriela, e tare buna si usor de facut…merita!!

    Reply
  19. Rocsy Ciobanu says

    September 8, 2012 at 6:16 pm

    Imi place la nebunie.Yamiii!

    Reply
  20. Poliana says

    September 16, 2012 at 1:18 pm

    Rocsi, multumesc!

    Reply
  21. Mihaela Mihalache says

    September 19, 2012 at 11:31 am

    wow… Sunt innebunită după negrese :)

    Reply
  22. Sisters'Kitchen says

    September 21, 2012 at 8:32 am

    Lovely!

    Reply
  23. Anonymous says

    September 23, 2012 at 8:16 pm

    daca ai scris 115 grame de faina , da-mi voie sa nu te cred ?!!!

    Reply
  24. Poliana says

    September 23, 2012 at 8:26 pm

    Anonim, eu exact atata am pus, poti sa ma crezi sau nu. O zi buna!

    Reply
  25. Poliana says

    September 24, 2012 at 5:38 am

    Mihaela, multumesc! >:D<

    Reply
  26. Poliana says

    September 24, 2012 at 5:38 am

    Sister’s Kitchen, multumesc!

    Reply
  27. Craita says

    September 27, 2012 at 6:28 pm

    Ai un blog superb, ma bucur ca l-am descoperit!!!

    Reply
  28. Anonymous says

    September 28, 2012 at 7:11 pm

    De unde iau caramelul ? TREBUIE s-o fac !!Anda

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 8:10 pm

    Craita, multumesc frumos!

    Reply
  30. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 8:11 pm

    Anda, caramelul poti sa-l iei de aici: http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/07/inghetata-de-cirese-amare-si-caramel.html
    Eu dupa reteta aia l-am facut. Spor la treaba si sa ma anunti cum a iesit 😉

    Reply

Leave a Reply to Sisters'Kitchen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316