• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi

Aluat sarat Aperitive

Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi

Azi vin cu o painica delicioasa cu umplutura de branza, care e perfecta pentru pachetelul de la scoala sau de la serviciu, inlocuind cu succes sandwich-ul. Umplutura nu e batuta in cuie, se poate pune cam tot ce va face voua placere. Eu am renuntat la carne de data aceasta si am mers doar pe mana lactatelor, preferatele mele . Am folosit cas pentru ca asa ceva am avut in casa, insa poate fi si branza/cascaval/telemea etc.

Ca sa va spun un secret…imi place painea dar…doar dimineata 😛 Micul meu dejun e musai sa aiba o felie de paine cu ceva (combinatii sunt destule) si o cana cu lapte. Daca imi lipsesc lucrurile astea doua, parca ceva nu e bine. Cu asta se intelege si ca eu nu consum cereale cu lapte…nu-mi plac si gata!!! Ok, si ca sa revenim la subiect va spun ca am facut painica asta impletita cu care m-am delectat cateva dimineti bune.

Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi_1
Aluat
500 gr faina
1 lingura zahar
2 linguri ulei
o lingurita sare
13 gr drojdie proaspata
280-300 ml apa calduta

Umplutura
300 gr cas de oaie
1 gogosar
1/2 leg marar combinat cu patrunjel
1 lingurita oregano
sare si piper dupa gust

Aluatul il puteti face manual sau la masina de paine. Eu am ales sa-l fac manual ca sa ajustez compozitia dupa cum ‘simt’ eu ca e bine. Voi sa-l faceti cum va este mai comod si mai la indemana;)

Faina o cernem intr-un castron mare. Apa o punem la incalzit, apoi adaugam zaharul si drojdia sfaramata si lasam 10 minute la odihnit. In mijlocul fainii facem o adancitura si adaugam apa cu drojdia, incepem sa framantam. Cadn aluatul a ajuns intr-o stare omogena adaugam si sarea, mai framantam 2-3 minute, apoi punem uleiul si framantam pana la incorporarea completa.

Am scris 280-300 ml de apa, pentru ca asta variaza in functie de tipul de faina. Eu am folosit 300 pentru ca faina a absorbit mai multa apa, si mie imi place sa fac aluaturile mai moi. Ideea este ca trebuie sa obtineti un aluat elastic, moale dar nelipicios. In functie de asta mai puteti voi adapta cantitatile de faina sau apa.

Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi

Dupa ce am terminat partea cu framantatul, lasam aluatul la dospit pentru o ora, intr-un loc caldut, ferit de curentii de aer. Eu incalzesc putin cuptorul, 5 minute la 40 de grade, si pun acolo aluatul la dospit.

Pentru umplutura nu trebuie decat sa taiem gogosarul cubulete, mararul si patrunjelul il tocam marunt, apoi amestecam cu casul razuit pe razatoarea cu gauri mari, cu o lingurita de oregano, si cu sare si piper dupa gust. Atata tot!

Dupa ce aluatul a dospit il impartim in doua bucati egale – eu am facut doua painici mai mici, puteti sa faceti si una mare. Luam o bucata de aluat, ii dam o forma dreptunghiulara, si o impartim in 3 parti egale facand o adancitura fina in aluat cu ajutorul cutitului…atentie, nu trebuie taiata!!! In partea din mijloc punem umplutura, apoi celelalte parti le impartim in fasii subtiri de aproximativ 2-3 cm. Incepem sa aducem cate o fasie de aluat peste umplutura, continuam cu alta fasie din partea cealalta, si tot asa alternam pana terminam toate fasiile.
Rezultatul trebuie sa fie cam ca in imagine.

Procedam la fel si cu cealalta bucata, punem cela doua paini intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si le mai lasam jumatate de ora la dospit.
Incalzim cuptorul la 200 de grade, introducem painile la in cuptor si le lasam la copt pentru 25-30 de minute. Daca vedeti ca se rumenesc prea tare, mai reduceti focul la sfarsit.

Cam asta a fost povestea painii impletite. Sa aveti pofta!

Paine impletita cu branza, gogosar si verdeturi

 


29 Comments

« Alcoholic Chocolate Pudding – Budinca de Ciocolata Alcoolizata
Prajitura cu prune, nuci si aroma de lamaie »

Comments

  1. Fuat Gencal says

    September 26, 2012 at 11:24 am

    Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    September 26, 2012 at 12:43 pm

    Senzationala!

    Reply
  3. coco says

    September 26, 2012 at 1:30 pm

    chiar m-ai dat pe spate , sigur vreau !!!

    Reply
  4. Adina says

    September 26, 2012 at 2:27 pm

    Bunaciune curata!:)

    Reply
  5. mirela says

    September 26, 2012 at 2:35 pm

    nici eu nu mananc cereale cu lapte,,,nu-mi plac.
    painica de asta am facut si ,dar de muuulta vreme,,,,,mersi ca mi-ai amintit de ea,,,trebuie sa iau retetele sa vad ce am mai facut si ne-a placut.
    arata super!!!!!

    Reply
  6. mirela says

    September 26, 2012 at 2:48 pm

    Poliana,am o mare rugaminte,,,,,te rog frumos daca vrei sa-i scrii lui Gabriela(kitchen open 24h/day)din partea mea, ca nu pot sa-i scriu mesaje din cauza literelor care apar la sfarsitul mesajelor si oricat de corecte le scriu tot nu-mi trimite mesajul,poate o sa vrea sa le elimine.
    Multumesc din suflet.puppp!!

    Reply
  7. FLORY says

    September 26, 2012 at 3:21 pm

    Arata super si cred ca e un deliciu!Pupici

    Reply
  8. Rita Oarga says

    September 26, 2012 at 4:08 pm

    Foarte dragute painicile astea. Numai bune de dus la serviciu. Ii bagi in boala pe toti!

    Reply
  9. Sara & Miki says

    September 26, 2012 at 5:32 pm

    Ce-mi place… asa bine arata… Pup!

    Reply
  10. Daniela says

    September 26, 2012 at 6:59 pm

    Ce albe si frumoase sint… Fug sa iau o sticla cu vin alb si vin la tine in vizita… Pupici !

    Reply
  11. Cristina says

    September 27, 2012 at 6:34 am

    cat de bine arata!!!!

    Reply
  12. Gabriela says

    September 27, 2012 at 7:25 am

    Frumoasa si gustoasa painica ta! Imi plac aluaturile impletite!
    Poli, multumesc frumos ca mi-ai spus despre setarea aceea de la comentarii. Habar n-aveam ca este activata! Nici mie nu-mi place sa recunosc literele acelea! Am rezolvat.

    Reply
  13. Dorina says

    September 27, 2012 at 12:19 pm

    Faina idee , am sa fac si eu pentru pachetelul micutei mele

    Reply
  14. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 5:58 am

    Fuat, teşekkürler!

    Reply
  15. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 5:59 am

    Rocsi, ma bucur ca-ti place!! Pup

    Reply
  16. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 5:59 am

    Coco :)) cred ca ma bucur si pentru asta :)

    Reply
  17. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 5:59 am

    Adina, multumesc :*

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:00 am

    Mirela, ma bucur ca-ti place. Asa si eu, mereu incercand sa fac c3eva nou uit de cele vechi care mi-au placut :) Pupici
    Am transmis mesajul Gabrielei 😉

    Reply
  19. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:00 am

    Flory, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  20. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:02 am

    Rita, cam asa este :)) Ma bucur ca-ti plac! :*

    Reply
  21. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:03 am

    Sara, multumesc! Pupici

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:03 am

    Daniela, abia astept sa vii. Cu sau fara sticla 😉 Pup

    Reply
  23. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:03 am

    Cristina, multumesc :*

    Reply
  24. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:04 am

    Gani, n-ai de ce…nici eu nu stiam ca o aveam , pana ce am mai umblat eu pe la setari :) O zi frumoasa!! pUP

    Reply
  25. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 6:04 am

    Dorina, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  26. DiaMar bucataria galbena says

    September 28, 2012 at 1:14 pm

    Fac deseori paine din aceasta cu diferite umpluturi.Este grozava.
    Pupici!

    Reply
  27. Claudia Mic says

    September 28, 2012 at 11:18 pm

    Paula draga, painica ta e grozava, ar merge cu succes si ca aperitiv.

    Reply
  28. Paula Gafitescu says

    October 1, 2012 at 8:28 am

    Diamar, asa este…de curand am descoperit-o si eu :)

    Reply
  29. Paula Gafitescu says

    October 1, 2012 at 8:28 am

    Claudia, ma bucur ca-ti place. Da, merge cam la orice :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316