• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Individual chicken pies

Tarte/Placinte sarate Retete de mancare

Individual chicken pies

Aceste placinte sunt un adevarat deliciu, toti ai casei am fost incantati si am savurat intens fiecare inghititura. Este o nou reteta frantuzeasca inspirata din cartea ‘Pastry’ a lui Michel Roux, carte de care eu sunt super multumita. Nu am respectat eu reteta de acolo dar am retinut partea cu puiul si legumele care s-au combinat pentru a da nastere unei placinte super bune, fara nicio exagerare.
Aluatul e facut tot dupa o tehnica de acolo, si daaa…stiu ca am mai promis ca o sa v-o arat, dar inca n-am facut-o…rusine sa-mi fie 😛 Dar n-au intrat zilele in sac ( cel putin sper ) si o vina si momentul ala cand o sa vin cu tema facuta ca sa va prezint aluatul frantuzesc – classic puff pastry cum se numeste el  – folosit pentru reteta asta, si nu numai.


Ingrediente
400 gr classic puff pastry
600 gr piept de pui
2 morcovi
2 ardei grasi
2 cepe medii
150 gr brocolli proaspat
2 rosii
1/2 pahar vin
50 gr unt
sare piper dupa gust
1/2 lingurita oregano
1 lingura faina

Pentru uns
1 ou – 2 linguri smantana

Am folosit aluatul frantuzesc ramas de la somonul in crusta,ceea ce mi-a ramas dintr-o portie de aluat facut in casa, dar se poate folosi si foietaj gata cumparat, sau facut in casa dupa tehnica pe care o stie fiecare.

Punem la fiert morcovii si brocolli in apa cu sare, fierbem pentru 15 minute, le scurgem, fara sa aruncam apa in care au fiert, si le lasam deoparte.

Cepele le curatam si tocam marunt. Ardeiul il spalam si-l taiem cubulete. Rosiile, dragele de ele le taiem cuburi de asemenea.

Untul il topim intr-o tigaie mai mare, adaugam ceapa si ardeiul si le lasam la calit 2-3 minute. Punem si rosiile, si mai lasam pe foc inca 2-3 minute. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l adaugam in tigaie, lasam amestecul pe foc 5 minute, dupa care adaugam vinul si mai lasam 15 minute la fiert.

Morcovul il taiem marunt, desfacem buchetele mici de brocolli si le punem in tigaie, adaugam 1/4 pahar de apa in care au fiert, o lingura de faina, o jumatate de lingurita de oregano si mai lasam 5 minute pe foc pana se leaga compozitia.

Partea cea mai grea a trecut, urmeaza partea distractiva…ca doar nu se termina reteta asa banal.

Ungem 4 forme termorezistente cu unt, ale mele au avut 14cm diametru. Aluatul frantuzesc il intindem intr-o foaie subtire de 0.5mm. Decupam cercuri de diametru mai mare decat formele, le punem in forma astfel incat sa ne ajunga si pe margini. Repartizam in mod egal compozitia de pui cu legume. Deasupra punem un capacel de aluat, apasam bine pe margini ca sa-l inchidem ca pentru o placinta, si ungem cu amestecul facut din ou si smantana. Mie mi-a mai ramas putin aluat si m-am jucat facand mici modele pe care le-am pus deasupra placintelor.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana cand vedem ca sunt bronzate frumos de deasupra. Le scoatam pe un gratar, si musai sa asteptam 10 minute sa se raceasca, pentru ca placinta asta frige rau, nu gluma…dar sa nu intrebat de unde stiu.

Stiu ca pare putin complicata treaba asta, dar nu e o reteta care sa o faci in orice zi, ci este una de zile mari, iar daca vreti sa va impresionati musafirii, e o alegerea potrivita. Daca inca nu sunteti convinsi atunci va invit la masa!

Pofta buna!


34 Comments

« Cupcakes cu pere si cocos – Coconut Pear Cupcakes
Alcoholic Chocolate Pudding – Budinca de Ciocolata Alcoolizata »

Comments

  1. Fuat Gencal says

    September 23, 2012 at 7:55 pm

    Ellerinize sağlık, Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar..

    Reply
  2. catkitchen says

    September 23, 2012 at 8:22 pm

    Ce frumos arata !!!! Si eu am vrut sa fac ieri o placinta cu carne de pui , insa nu am mai apucat !! :(

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    September 23, 2012 at 9:17 pm

    Nemaipomenit arata.Te pup!

    Reply
  4. Top Cuisine avec Lavi says

    September 24, 2012 at 4:54 am

    Ce bine arata! O sa fur si eu reteta!

    Reply
  5. mirela says

    September 24, 2012 at 6:07 am

    Arata tare bine,iar gustul,,,,,delicios!!!

    Reply
  6. Daniela says

    September 24, 2012 at 6:54 am

    Ce frumoasa e papita si micutele vase… Eu vin cu broccoli ca am proaspeti in gradina, doar daca promiti ca mai faci o portie si pentru o musafiri care se autoinvita la masa… Pupici !!!

    Reply
  7. Cristina says

    September 24, 2012 at 8:28 am

    Yammy, ce pofta mi-ai facut!!!

    Reply
  8. Ancuta says

    September 24, 2012 at 9:58 am

    Vaaaiiiii, ce pofta mi-ai facut cu reteta asta. Dar eu vreau si reteta de aluat frantuzesc 😀

    Reply
  9. Mare Maria says

    September 24, 2012 at 10:02 am

    Felicitari! Este minunata placinta:)!

    Reply
  10. Delicious Flavours says

    September 24, 2012 at 10:55 am

    Foarte apetisant, dar cu asa o prezentare frumoasa cum sa nu fie… :)
    Pupici

    Reply
  11. Alice says

    September 24, 2012 at 11:28 am

    wow! cat de frumos!!!

    Reply
  12. Alina Rhapsody says

    September 24, 2012 at 11:46 am

    Arata perfect! Deja simt aromele care se imbina de minune =P~

    Reply
  13. Mihaela Mihalache says

    September 24, 2012 at 12:59 pm

    arata divin, imi place mult! Pupici

    Reply
  14. Fancy Cake says

    September 24, 2012 at 7:45 pm

    Cat de faine sunt!

    Reply
  15. Angelica says

    September 25, 2012 at 10:10 pm

    Vreau si io !Arata asa de fain:-)
    Tare mult bunatati ai postat.
    Te pup cu drag;-)

    Reply
  16. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:05 pm

    Fuat, teşekkürler!

    Reply
  17. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:20 pm

    Magda, faci in alta zi 😉 Pup

    Reply
  18. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:20 pm

    Diamar, ma bucur tare mult ca-ti place! Pupici

    Reply
  19. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:21 pm

    lavi, chiar ma bucur ca vrei s-o ‘furi’ :) Pup!

    Reply
  20. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:41 pm

    Mirela, ma bucur mult ca-ti place! Pupicei

    Reply
  21. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:44 pm

    Ce fain!! Promit sa fac, mai ales daca aduci brocolli proaspat din gradina ta! Pup

    Reply
  22. Rocsy Ciobanu says

    September 26, 2012 at 12:45 pm

    MMmmm acum as savura si eu..Bravo!

    Reply
  23. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:49 pm

    Cristina, ma bucur :P…sau sa nu ma bucur? :) Pup

    Reply
  24. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:49 pm

    Ancuta, tu vrei sa ma pui la treaba, nu? 😛 Dar promit sa o fac 😉 Pup

    Reply
  25. Poliana says

    September 26, 2012 at 12:53 pm

    Maria, multumesc! :*

    Reply
  26. Poliana says

    September 26, 2012 at 1:10 pm

    Angela, ma bucur mult ca-ti plACE! Pup

    Reply
  27. Poliana says

    September 26, 2012 at 1:10 pm

    Alice, multumesc! :*

    Reply
  28. Poliana says

    September 26, 2012 at 1:11 pm

    Alina, ma bucur ca-ti plac 😉 Pup

    Reply
  29. Poliana says

    September 26, 2012 at 1:11 pm

    Medi, ma bucur ca-ti plac! Pup

    Reply
  30. Poliana says

    September 26, 2012 at 1:12 pm

    Elena, multumesc!!

    Reply
  31. Poliana says

    September 26, 2012 at 1:12 pm

    Angelica ma bucur mult ca-ti plac. Te pup!

    Reply
  32. Poliana says

    September 26, 2012 at 1:13 pm

    Rocsi…si eu, dar nu mai am 😛 Pupici

    Reply
  33. Calin says

    September 27, 2012 at 5:23 pm

    Arata mult mai bine decat echivalentul ei servita la Irish Pub. Felicitari.

    Reply
  34. Paula Gafitescu says

    September 28, 2012 at 5:55 am

    Calin, multumesc!! Ma bucur ca aud asa ceva 😉

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316