• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mousse de iaurt si struguri – La multi ani pui drag!

Torturi

Tort cu mousse de iaurt si struguri – La multi ani pui drag!

Nici nu stiu bine cum sa incep postarea de azi. E greu sa-ti alegi cuvintele cand ai avea atatea de spus, cand atatea ganduri pline de emotie te incearca in astfel de momente. Puiul meu drag (strumful meu) a implinit ieri 2 anisori!! Maaaama ce de ani!!!! Nu sunt multi, dar sunt ani plini de semnificatie, plini de schimbari, de evolutii surprinzatoare si de momente de neuitat. Eu nici nu-mi dau seama cum a trecut timpul, cum a zburat pe langa noi, si m-am trezit langa mine cu un flacau demn de toata dragostea mea!

Avand in vedere marea ocaziune am trecut la tort, care nu a iesit delooooc cum as fi vrut eu. Initial voiam sa fac un tort masinuta, dar mi se parea cam complicat si putin timp la dispozitie aveam, apoi am trecut la arici, dar am zis ca nu e asa aspectuos…iar in final am zis ca fac un tort fluture. Buuuun, acum ca am rezolvat cu ideea, am trecut la model, am inceput eu sa desenez cam ce si cum as vrea sa arate..dupa care am trecut la fapte. Cand a fost gata umplut tortul si eram aproape de faza de cioplire 😀 am constatat ca de fapt nu am un suport suficient de mare pe care sa pun tortul meu fluture. Am scotocit eu prin toata casa, dar fara folos…iar timpul curgea in defavoarea mea – mai erau doua ore pana sa vina musafirii, iar casa mea era intoarsa pe dos :D. Asa ca, cu toata parerea mea de rau, a trebuit sa renunt la forma de fluture si l-am lasat rotund iar deasupra lui am trantit un model de fluture lesinat :)))) Oricum Florinel a fost incantat, iar mami promite ca la anul va fi putin mai organizata decat a fost acum.
Tort-cu-mousse-de-iaurt-si-struguri_112
Zambetul lui a fost de-ajuns pentru multumirea mea!

Tort-cu-mousse-de-iaurt-si-struguri_0080

Sa nu radeti de neindemanarea mea :))))

Blat
8 oua
8 linguri zahar
5 linguri nuca
4 linguri cacao
2 linguri amidon
3 linguri ulei
1 +1/2 plicuri praf de copt

Mousse de iaurt cu crema de whisky si struguri
300 gr branza de vaci + 100 ml smantana
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri crema de whisky
300 ml iaurt
200 ml smantana pt frisca + 1 lingurita zahar vanilat
15 gr gelatina
150 gr zahar pudra
200 gr boabe de struguri
200gr dulceata de struguri

Decor
200 grame ciocolata alba + 200 ml smantana pt frisca
200 ml smantana pt frisca + 1 lingurita zahar vanilat
struguri
colorant alimentar galben si verde

Tort cu mousse de iaurt si struguri_2

Tortul acesta l-am facut pe parcursul a doua zile, nu pentru ca am avut chiar atat de mult de lucru la el, ci pentru ca era necesar sa astept ca unele ‘componente’ ale lui sa ajunga la o temperatura optima pentru utilizare.

Prima data am facut blatul:
– ouale (la temperatura camerei) se separa;
– albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana cand obtinerm o bezea de toata frumusetea;
– galbenusurile le frecam cu uleiul si le incorporam usor in albusuri;
– nuca o amestecam cu amidonul si cacaoa, apoi le incorporam pe toate usor in compozitia cu oua, amestecam inceeet cu o spatula pana la omogenizarea completa;
– punem 2/3 din compozitie intr-o tava unsa si tapetata cu diametrul de 28 cm, si dam la cuptor pentru 25 de minute;
– restul de 1/3 din compozitie eu l-am copt separat pentru inca un nivel de tort timp de 20 de minute, asta ca sa-mi fac viata mai usoara la partea de taiat a blatului.

Puteti sa coaceti toata compozitia odata, si apoi sa o taiati in 3 parti (dar eu m-am speriat de treaba asta), sau puteti sa coaceti fiecare strat pe rand (dar mie mi s-a parut ca ia cam mult timp)…sau alegeti calea de mijloc ca si mine :))

Urmatorul pas este crema pentru decor:
– 200 ml smantana pentru frisca punem pe foc mic;
– cand frisca este incalzita suficient de bine adaugam ciocolata alba si amestecam pana cand ciocolata este topita complet;
– dam la rece pana a doua zi;
– a dous zi batem bat cei 200 ml de frisca ramasi cu o lingurita de zahar vanilat;
– crema din ziua precedenta o mixam bine pana se intareste si se deschide la culoare, adaugam si un intaritor de frisca daca e cazul, apoi adaugam frisca batuta separat amestecand usor cu miscari de sus in jos;
– in 2 linguri de crema punem putin colorant verde, la fel procedam si cu colorantul galben;

A doua zi am trecut la umplutura, asamblare si ornare, si pentru asta trebuie sa procedam in felul urmator:
– punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece, eu am folosit foi de gelatina;
– iaurtul il incalzim bine la foc mic, avand grija sa nu fiarba;
– dupa 10 minute de hidratat scoatem gelatina din apa si o adaugam in iaurtul fierbinte apoi amestecam bine de tot, lasam la racit;
– mixam branza de vaci cu smantana pana devine o crema, pentru asta am folosit blenderul;
– adaugam zaharul pudra – nu faceti ca mine si puneti zahar normal ca o sa va ia ceva timp pana se topeste complet 😛 – si mixam 2-3 minute;
– adaugam esenta de vanilie si crema de whisky apoi omogenizam;
– punem iartul peste crema de branza si mixam bine, dam la rece;
– frisca o batem bat cu o lingurita de zahar vanilat apoi o incorporam usor in crema de branza si iaurt;

Pentru asamblare taiem blatul cel mare in doua parti egale. In tava in care am copt tortul punem o foaie de blat, intindem dulceata de struguri si jumatate din mousse-ul de iaurt, punem o alta foaie de blat peste care adaugam mousse-ul ramas amestecat usor cu boabele de struguri. Acoperim cu blatul copt separat si dam la rece pentru cel putin o ora pentru a se intari mousse-ul.

Scoatem tortul din frigider si-l ornam cu crema de frisca si ciocolata, dupa preferinta si inspiratie. Eu n-am avut prea multa :)) si nici timp la dispozitie, dar macar a fost apreciata incercarea mea de a face un fluturas.

Tort cu mousse de iaurt si struguri_3
Nici pozele in care am surpins tortul in totalitate nu sunt grozave, motivul este acelasi…musafirii bateau la usa, iar eu nici nu apucasem sa aranjez masa pentru ei…bad, bad :D. Deci daca vreti sa veniti in vizita la mine, va trebui sa stiti din start ca o sa va pun la treaba :))

Tortul?? Delicios, am ales o combinatie noua pentru mine, dar rezultatul nu m-a dezamagit, si nici pe musafiri, si cu asta cred ca mi-am mai spalat din pacate…

La multi ani pui drag!
Enjoy!!

Tort cu mousse de iaurt si struguri_1


25 Comments

« Placinta cu branza de oi si marar
Cheesecake cu levantica / Lavender cheesecake »

Comments

  1. Adela Zilahi says

    August 29, 2012 at 7:31 pm

    OOoo suntetit tare dragalasi si scumpi! Sa cresti mare puiut mic, esti superbb! Iar mami, sa sti ca tortul este superb si cred ca delicios, asadar nu conteaza cum l-ai ornat daca ai avut cel mai frumos zambet! Sunteti o familie frumoasa!! Pupici!

    Reply
  2. Simona says

    August 29, 2012 at 8:07 pm

    La Multi Ani baietelului tau mare si frumos!!
    Tortul este superb… iar gustul cred ca-i minunat!! Imi place si mie combinatia, deci trebuie sa-l incerc!
    Pup

    Reply
  3. Mitinita says

    August 29, 2012 at 8:42 pm

    La multi ani puiului tau!sa va aduca multe bucurii si sa aiba parte de noroc in viata.Ai acolo o sectiune demna de vitrina cofetariilor.

    Reply
  4. DiaMar bucataria galbena says

    August 29, 2012 at 9:00 pm

    La multi ani puiutului tau drag.Sa creasca mare si sa fie sanatos.Pupici!

    Reply
  5. diamond says

    August 29, 2012 at 10:13 pm

    La multi ani sa-ti traiasca baietu! mamico, iti dai in petic cu torturile astea 😀

    Reply
  6. Ramona Alina says

    August 30, 2012 at 12:31 am

    La multi ani! mã servesc si eu din ortuletu vostru delicios:)

    Reply
  7. Delicious Flavours says

    August 30, 2012 at 5:40 am

    La Multi Ani fericiti si sanatosi puiului tau frumos!
    Sectiunea este perfecta, felicitari! Pupici

    Reply
  8. Top Cuisine avec Lavi says

    August 30, 2012 at 5:43 am

    Sa-ti traiasca puiul! Tortuletul arata minunat!

    Reply
  9. Cristina says

    August 30, 2012 at 6:21 am

    La multi ani puiului mic si scump! Sa fie sanatos si sa aiba noroc!

    Reply
  10. Laura Nechita says

    August 30, 2012 at 6:25 am

    Paula, transmit din nou urari de bine, de sanatate si de bucurii, puiului vostru si voua! te inteleg perfect cand spui ca nu sunt multi ani, dar sunt plini de transformari, de etape superbe, de fascinatia unui pitic care face viata superba.
    Cat despre tort….ce sa spun…??
    vezi?
    vezi?
    vezi cum salivez??? cred ca asta spune totul :))
    va imbratisez pe toti cu mult,mult,mult drag !

    Reply
  11. Nicol says

    August 30, 2012 at 6:45 am

    La multi ani puiutului! E un frumusel si tare scumpic, tare frumoasa familie ai!

    Reply
  12. coco says

    August 30, 2012 at 7:40 am

    la multi si frumosi ani :)
    profitati cat mai mult…trec asa repedeee…nu stii cand…puiul meu face 27 in decembrie …sunt bulversata de cate ori ma gandesc la asta !

    Reply
  13. Gabriela says

    August 30, 2012 at 9:20 am

    Ce baietel scump! La multi ani si numai bine va doresc! Tortul trebuie sa fie foarte gustos! Cum sa rad de fluturasul tau? Pune-ma pe mine sa desenez unul, sa vezi atunci ras!!! Al tau chiar seamana. Cred ca nici cu creionul nu as putea sa desenez unul! De retinut reteta.

    Reply
  14. strumfa bucatareste says

    August 30, 2012 at 9:37 am

    La multi ani baietelului, tortul arata bine si gustul cred ca e cu mult peste avand in vedere ingredientele.

    Reply
  15. FLORY says

    August 30, 2012 at 11:08 am

    La multi ani sanatosi strumfului,e un scump!Imi place mult reteta tortului,cred ca a fost foarte bun!Pupici

    Reply
  16. Corina Ureche says

    August 30, 2012 at 2:45 pm

    La multi ani strumficiului!!!!

    Reply
  17. Adnia says

    August 30, 2012 at 5:49 pm

    la multi ani printisorului…sa creasca mare si voinic, iar voi sa va bucurati mereu alaturi de el!

    Reply
  18. Ancuta says

    August 31, 2012 at 5:59 am

    La multi ani puiutului! Sa creasca sanatos si ascultator!
    Iar tortul: excelent! Imi place foarte mult sectiunea si oricum tot ce face mami este cel mai bun, pentru ca pune si suflet.

    Pupici si un weekend frumos!

    Reply
  19. Timea says

    August 31, 2012 at 6:24 am

    Arata minunat! La multi ani puiului!

    Reply
  20. Poliana says

    August 31, 2012 at 11:03 am

    Va multumesc din suflet pentru toate urarile frumoase!!! ma bucur ca va place si tortul meu improvizat :p si va pup pe toate cu drag!!!

    Reply
  21. The Wandering Oltean says

    September 4, 2012 at 3:57 pm

    La Multi Ani!!!
    Sa fie sanatos si sa creasca mare si voinic!

    Reply
  22. Poliana says

    September 16, 2012 at 1:23 pm

    Oltean, multumesc frumos, sa fie cum spui! 😉

    Reply
  23. liana says

    December 5, 2012 at 7:04 am

    La multi ani baietelului tau, e tare scump!

    Reply
  24. Maria says

    April 5, 2013 at 2:27 pm

    La multi ani baietelului tau ! Sa creasca mare, sanatos si sa va aduca multe bucurii in viata !

    Reply
  25. Anonymous says

    October 17, 2013 at 2:23 pm

    super super

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316