• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Somon in crusta cu sos de ardei

Retete de mancare

Somon in crusta cu sos de ardei

Va place pestele? Somonul…mai exact, va place? Dar ce ziceti de somon cu spanac…suna bine? Inca nu? Atunci imaginativa un somon suculent, aromat cu frunze de spanac si busuioc, invaluit intr-o crusta de aluat frantuzesc πŸ˜€ Nici acum nu suna bine? Β :))
Uitati-va la poze, cititi reteta (sau invers) si apoi imi spuneti parerea voastra, s-a facut?


Ingrediente
300 gr puff pastry (aluat frantuzesc)
2 trunchiuri de somon
200 gr spanac
2 catei de usturoi
cateva fire de patrunjel
cateva fire de busuioc
sare
piper

Ingrediente sos
2 ardei copti galbeni
50 gr unt
300 ml lapte
sare, piper

Nu a fost o reteta usor de facut, dar stiti de ce? Pentru ca m-am straduit sa fac aluatul frantuzesc acasa. Nu voi vorbi acum despre el pentru ca s-ar lungi foooarte mult postarea dar imi voi face timp de el cu alta ocazie. Asta cu siguranta, pentru ca e mult mai sanatos decat cel din comert!

Bun, considerand ca avem aluatul frantuzesc gata facut – home made sau cumparat (aka foietaj) – putem sa trecem la treaba.

Somonul il curatam de piele. Punem 2 litri de apa pe foc, adaugam sare iar in momentul in care da sa fiarba, adaugam pestele si-l lasam la fiert pentru 5 minute. Oprim focul si lasam somonul in apa pana cand ajunge la temperatura camerei, apoi il dam la rece pentru o ora.

Intre timp ne ocupam de spanac. Eu am folosit congelat (imi ramasese putin in congelator) dar daca aveti proaspat trebuie sa-l opariti 5 minute, scurgeti bine de apa si apoi il tocati marunt.
Peste spanac punem usturoiul pisat, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Adaugam sare si piper dupa gust.

Scoatem somonul din apa, il punem pe servetele absorbante, apoi il condimentam dupa gust.
Aluatul il taiem in doua fasii mai mari decat lungimea pestelui. Pe fiecare bucata de aluat intindem amestecul de verdeturi. Punem bucata de peste peste spanac, si o infasuram in aluat astfel incat sa fie bine acoperita de spanac pe toate partile. Procedam la fel si cu cealalta bucata.

Incingem cuptorul la 200 de grade celsius, introducem rulourile la cuptor, puse in prealabil intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Β Le coacem pentru 10 minute dupa care micsoram flacara la 180 de grade si le mai coacem pentru 25 de minute.


Cat timp pestele sta la cuptor ne putem apuca de sos, foarte bun de altfel. E prima data cand il fac dar am ramas placut surprinsa, si asta pentru ca eu aveam tendinta de a evita ardeiul in mancare.

Punem untul la topit intr-o tigaie, taiem ardeiul julien, dupa ce i-am tras o spalatura buna, si-l lasam la calit 4-5 minute. Adaugam si laptele si lasam totul la fiert pentru cca 20 de minute. Cand ardeiul e bine patruns oprim focul. Ca sa formam sosul punem compozitia in blender si-l lasam pe dumnealui sa se ocupe de treaba asta.

Sper ca n-ati uitat de peste, nu?
Cand vedem ca are o crusta aurie oprim focul si scoatem tava din cuptor. Il lasam putin sa se odihneasca, dupa care putem sa ne delectam cu mancarica asta demna de sarbatoare, stropita din abundenta cu sos de ardei. Merge de minune in combinatia asta, trust me πŸ˜‰

Pofta buna!


26 Comments

« Bomboane rafaello
Biscuiti cu merisoare si fulgi de migdale »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    August 16, 2012 at 9:39 pm

    Arata de nota 10!Delicios!!!

    Reply
  2. DiaMar bucataria galbena says

    August 16, 2012 at 10:12 pm

    Imi place foarte mult.Te pup!

    Reply
  3. Mihaela - mykyduta says

    August 17, 2012 at 4:33 am

    Minunata reteta, superbe pozele…. FELICITARI!!!!!
    Pupici si o zi buna!!!!

    Reply
  4. Danutza says

    August 17, 2012 at 4:40 pm

    Mmmmm, delicios!! Si arata super pregatit asa πŸ˜‰

    Reply
  5. Sara & Miki says

    August 17, 2012 at 7:14 pm

    Un regal… minunat! Pup!

    Reply
  6. Adnia says

    August 18, 2012 at 11:22 am

    da, da, da…iubesc somonul, iar daca e si gatit asa, sunt deja in rai!

    Reply
  7. Corina Ureche says

    August 18, 2012 at 3:08 pm

    Reteta asta trebuie musai s o incerc. Arata de nota 20, sa stii. si und emai pui ca noua ne place la nebunie somonul!! pupici

    Reply
  8. Simona says

    August 18, 2012 at 8:30 pm

    Am vazut pozele.. am salivat… apoi m-am intors la reteta!! Super delicioasa trebuie sa fie…
    Pupici

    Reply
  9. Haplea says

    August 19, 2012 at 7:28 am

    Noi suntem fani somon, deci un mare LIKE pt reteta!

    Reply
  10. The Wandering Oltean says

    August 20, 2012 at 3:49 am

    Fara spanac am mai facut-o si noi.. Bag seama ca asa cum ai facut-o tu e si mai buna :)

    Reply
  11. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:15 am

    Mihaela, multumesc frumos!! Pup

    Reply
  12. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:16 am

    Mihaela-Diamar, ma bucur ca-ti place! Pupici

    Reply
  13. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:16 am

    Buburuza, multumesc…dar mai au niste imperfectiuni pe ici pe colo :)) Pup

    Reply
  14. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:16 am

    Danutza, ma bucur ca-ti place! Pup

    Reply
  15. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:16 am

    Sara&Miki, multumesc! Pupici

    Reply
  16. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:17 am

    Adnia, ma bucur! Si mie imi place mult! Pup

    Reply
  17. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:18 am

    Corina, tare mult ma bucur ca-ti place, e musai sa fie gatita! pup

    Reply
  18. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:18 am

    Simona, ma bucur mult ca-ti place!! Pupicei

    Reply
  19. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:18 am

    Haplea, multumesc frumos!! E tare bun asa!

    Reply
  20. Poliana says

    August 20, 2012 at 6:19 am

    Oltean, combinatii se pot face nenumarate πŸ˜‰ Somonul e baza!

    Reply
  21. Top Cuisine avec Lavi says

    August 20, 2012 at 8:08 am

    am niste somon in congelator, ma tenteaza reteta ta! arata foarte bine!

    Reply
  22. Poliana says

    August 21, 2012 at 6:01 am

    Lavi, ma bucur ca-ti place. Eu zic ca merita facuta!!

    Reply
  23. catkitchen says

    August 23, 2012 at 6:26 pm

    Mai , cand intru la tine , nici nu stiu la ce reteta sa ma opresc prima data , esti tare harnica !!!!
    PS. Ador somonul !! πŸ˜‰

    Reply
  24. Poliana says

    August 24, 2012 at 6:46 am

    Magda :)) nu sunt chiar asa harnica precum as vrea. Atatea retete imi fac cu ochiul si as vrea sa le pun in aplicare, incat mi se pare ca fac prea putin :)) Pupici

    Reply
  25. Daria says

    September 30, 2014 at 5:30 pm

    Este extraordinar de bun azi l-am incercat, fetitele mele au infulecat, desi de obicei la peste starmba din nas. Mersi mult am sa mai urmaresc si alte retete.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:34 pm

      Daria, ma bucur mult ca ai incercat reteta si cu aceasta ocazie mi-ai adus aminte si mie cat e de buna πŸ˜‰ In weekend ma ocup si eu de ea :)

      Reply

Leave a Reply to The Wandering Oltean Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316