• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Cupcakes cu mure – Blackberry cupcakes

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu mure – Blackberry cupcakes

Murele imi plac foarte mult, dintre fructele de padure, alaturi de capsune, ocupa loc de frunte. Daca stau sa ma gandesc nu stiu exact ce fructe nu-mi plac mie, poate ar fi cateva dupa care nu ma dau in vant, dar n-as refuza o portie daca mi s-ar oferi.
Azi am ales o reteta draguta de cupcakes cu MUREE!!! Mi-a placut foarte mult cum murele au colorat blatul, si au iesit nu negre, ci putin mov.

Si daca tot e weekend, cert este ca meritam sa ne rasfatam cu ceva duuuulce, rapid de facut, aratos.

Blackberry cupcakes_2

Ingrediente pentru 16 cupcakes (mari) sau 22 mai mici (cum am facut eu)
100 gr unt
300 gr faina
2 oua mari
150 gr zahar
350 ml mure
1 lingurita es vanilie
1/2 praf de copt
1/2 lingurita sare
100 ml lapte

Topping
200 gr crema de branza
60 gr zahar
1 lg zahar vanilat
200 ml frisca lichida
1 plic intaritor (daca e necesar)

Sos mure
100 gr mure
1 lingura zahar

Blackberry cupcakes_1

 

Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp de la frigider, cu cel putin o ora inainte, asa ca sa putem lucra frumos cu ele si sa nu avem surprize neplacute!

Mixam untul cu zaharul. Cat?? Eu mai mult de 10 minute nu zabovesc la treaba asta. Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt. Separat amestecam ouale, adica le batem putin cu telul, impreuna cu laptele.
Turnam jumatate din compozitia cu oua si lapte peste unt, apoi jumatate din compozitia de faina si mixam la viteza mica pana la omogenizare. Procedam la fel si cu cantitatile ramase.

Murele le spalam si le pisam putin cu furculita, asa incat sa iasa zeama din ele. Eu n-am vrut sa murdaresc blenderul pentru treaba asta. Adaugam esenta de vanilie si murele zdrobite in compozitie si amestecam usor cu o spatula.

Ok, acum ca am terminat treaba mai grea, pregatim hartiute pentru cupcakes. Eu am facut 22 de bucati din ingredientele de mai sus, pentru ca am vrut portii mai mici ca sa pot multumi mai multa lume. Daca nu aveti probleme de genul asta, puteti sa faceti si 16 bucati, ce vor iesi mai mari e drept.

Cuptorul in incalzim la 180 de grade. Umplem formele de cupcakes cu compozitie pana la jumatate (daca faceti 22 bucatele, daca faceti standard, le umpleti 3 sferturi) si le introduceti la cuptor pentru 18-20 de minute.

Vor creste frumos, iar blatul va fi nici foarte uscat, nici foarte umed. Mie mi-a placut foarte mult atat culoarea data de mure, dar si textura lor.

Cat timp lasam prajiturele sa se raceasca ne apucam de topping.
Crema de branza o mixam cu zaharul pentru 3 minute, adaugam frisca treptat si mixam incontinuu. Adaugam si zaharul vanilat. Daca crema nu se intareste suficient, putem sa adaugam un plic intaritor de frisca. Dam crema la rece.

Pentru sirop, spalam murele si le punem pe foc impreuna cu lingura de zahar. Lasam sa fiarba pentru cateva minute dupa care il strecuram si lasam la racit. Dada, eu de data aceasta nu am vrut sa simt/vad seminte de mure in sos, ci l-am vrut mai fin 😛

Cand s-au racit si prajiturele si siropul putem sa ne apucam de ornat. Punem crema pe fiecare cupcakes, ii dam forma dorita iar deasupra ‘stropim’ cu putin sos.

Rapide, nu? Si bune??? Daca nu ma credeti, va trebui sa le incercati si sa-mi dati repede de veste!

Enjoy!

 

Blackberry cupcakes_3


22 Comments

« Placinta cu dovlecel si morcovi
Lemon Blueberry Cake »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    August 11, 2012 at 10:35 pm

    Mmmm ce bine arata!!!Nu refuz o portie! :)

    Reply
  2. Laura Nechita says

    August 12, 2012 at 1:31 pm

    Sigur ca da…ne plac, ni s-a facut pofta si acum salivam…ca nu avem nimic dulce prin casa sa ne linistim pofta 😛
    Arata …minunat, atat de delicate si frumoase si atat de delicioase.
    Te-am pupacit !

    Reply
  3. Alice says

    August 12, 2012 at 1:34 pm

    mai ai??? ca n-am mai papat nik bun si dulce de o luna!! :(((((((((((

    Reply
  4. DiaMar bucataria galbena says

    August 12, 2012 at 4:21 pm

    Pana una alta servesc de la tine.Pup!

    Reply
  5. Sara & Miki says

    August 12, 2012 at 5:38 pm

    Iti fur si eu una… poate chiar doua. Pupici!

    Reply
  6. Simona says

    August 12, 2012 at 6:28 pm

    Cu siguraanta nu mi-ar ajunge doar una!! Super bunaciune cred ca este!!!
    Pupici

    Reply
  7. Cristina says

    August 12, 2012 at 6:58 pm

    Pur si simplu minunate!

    Reply
  8. Andreea says

    August 13, 2012 at 6:55 am

    Moamaaa cate mure ai pus! Moamaa si ce bune! :) Pup!

    Reply
  9. Adela Zilahi says

    August 13, 2012 at 6:37 pm

    Imi place cum a iesit! O leapsa te asteapta la mine! Pupici!

    Reply
  10. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:23 am

    buburuza, ma bucur ca-ti plac!! Pup

    Reply
  11. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:23 am

    Laura, ma bucur mult ca va place, haideti in vizita daca aveti pofta de ceva dulce, va astept cu drag!! >:D<

    Reply
  12. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:25 am

    Alice, nu mai am cupcakes, dar am altceva dulce, mereu am ceva dulce in casa 😀 – asta nu stiu daca e un lucru bun :)) – asa ca te astept cu drag! Pup

    Reply
  13. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:25 am

    Mihaela :)), asta e bine! :*

    Reply
  14. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:26 am

    Sara&Miki, n-am nimic impotriva, cate doriti! Pupici

    Reply
  15. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:26 am

    Simo, ma bucur mult ca-ti plac!! Pup

    Reply
  16. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:26 am

    Cristina, multumesc frumos! Pup

    Reply
  17. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:27 am

    Andreea daaa :)) nu m-am zgarcit! 😛

    Reply
  18. Poliana says

    August 14, 2012 at 5:28 am

    Adela, multumesc frumos! Ma bucur ca te-ai gandit la mine pentru leapsa! Pup

    Reply
  19. Gabriela says

    August 14, 2012 at 9:26 pm

    Ce dragut arata! Cand te gandesti ca mai sunt si bune …

    Reply
  20. Poliana says

    August 16, 2012 at 5:06 am

    Gabi,, ma bucur ca-ti plac! :*

    Reply
  21. Monica says

    August 21, 2012 at 11:41 am

    cat de bine arata si ce gust bun trebuie sa aiba. mi-am salvat reteta pentru ca trebuie neaparat incercata :)

    Reply
  22. Poliana says

    August 23, 2012 at 7:16 pm

    Monica ma bucur mult ca-ti plac, sa o faci ca e tare usor de realzat 😉

    Reply

Leave a Reply to Cristina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316