• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Bomboane rafaello

Dulciuri diverse

Bomboane rafaello

Cred ca toata lumea stie cum sunt bomboanele rafaello,  probabil multi dintre voi  ati si incercat sa le faceti acasa, deci nu aduc o reteta nemaiauzita 😛 Insa un lucru e sigur, azi vin cu varianta mea, care a iesit asa la a 3-a incercare de genul, si care e cea mai buna dintre toate cate le-am incercat/mancat. Puteti sa o testati daca nu ma credeti 😛
Ce-mi place mie la reteta asta, dar cred ca deja v-ati prins, e ca se face fffff usor 😛 Trebuie doar amestecate toate si gata.

Bomboane rafaello_1

Ingrediente
100 gr unt
100 ml smantana grasa
200 gr zahar
250 gr lapte praf
50 gr napolitane sfaramate
150 gr nuca cocos + 50gr pt decor
alune de padure

Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.
Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si amestecam. Adaugam utul si transformam totul intr-o pasta. Daca e prea tare se mai poate pune smantana.

Formam bilute uniforme pe cat posibil, iar in mijlocul fiecareia punem o aluna de padure. Operatiunea asta a durat cel mai mult, dar nu va descurajati pentru ca e distractiva pana la urma, daca privim partea plina a paharului  – e ca si cum ati modela plastilina.
Tavalim biluta prin nuca de cocos, si dam la rece pentru cel putin 2 ore. Mie mi-au iesit 57 de bucati, din care abia am reusit sa gust una., deci urmeaza curand o noua portie.

Vai ce scurta am fost azi! Dar nu asta conteaza, ci faptul ca va las in compania unor bomboane delicioase: Rafaello!

Pofta buna!

Bomboane rafaello_2


17 Comments

« Lemon Blueberry Cake
Somon in crusta cu sos de ardei »

Comments

  1. Mihaela - mykyduta says

    August 16, 2012 at 4:13 am

    Preferatele mele.
    Ti-am “furat” cateva la prima ora :))
    Pup si o zi minunata!

    Reply
  2. Laura Nechita says

    August 16, 2012 at 12:40 pm

    Pai sigur ca vrem sa gustam…ca doar de asta am aterizat asa rapid 😛
    sunt extraordinar de bune si ingenioasa reteta ta. chiar mi-ai dat o idee buna 😉 te pup
    aaa, sa nu uit, vezi ca am luat un pumn de bomboane 😛

    Reply
  3. Buburuza Bubu says

    August 16, 2012 at 4:09 pm

    Simplu si Delicios!Bravo!!!Hugs

    Reply
  4. Timea says

    August 16, 2012 at 6:10 pm

    Ce frumoase sunt!!!!

    Reply
  5. Poliana says

    August 17, 2012 at 5:41 am

    Mihaela si mie imi plac grozav! Pupici

    Reply
  6. Poliana says

    August 17, 2012 at 5:41 am

    Laura,ma bucur ca te-ai servit, doar pentru voi le-am aranjat asa frumos 😛 Pupici

    Reply
  7. Poliana says

    August 17, 2012 at 5:41 am

    Buburuza, multumesc! Pup

    Reply
  8. Poliana says

    August 17, 2012 at 5:42 am

    Timea, ma bucur ca-ti plac! Dar sa vezi ce gustoase sunt!! 😉 Pup

    Reply
  9. Adina says

    August 21, 2012 at 4:15 pm

    Like !
    Am si eu o reteta de rafaello si o incerc cat de curand!:)

    Reply
  10. Poliana says

    August 22, 2012 at 6:45 am

    Adina, ma bucur ca-ti plac, sunt usor de facut…dar si de mancat, u know!!! 😉

    Reply
  11. Cornelia says

    August 22, 2012 at 6:36 pm

    Ce frumoase sunt! O reteta pe care am notat-o si o sa o fac cu prima ocazie mai speciala. Felicitari pentru retetele frumoase si delicioase!

    Reply
  12. Adela Zilahi says

    August 26, 2012 at 7:30 pm

    Foarte buna reteta! Ador aceste bomboane!!

    Reply
  13. Poliana says

    August 28, 2012 at 5:36 am

    Cornelia, multumesc frumos pwentru cuvintele frumoasa! Ma bucur ca-ti place reteta mea!

    Reply
  14. Poliana says

    August 28, 2012 at 5:36 am

    Adela, multumesc! Pupici

    Reply
  15. speranta says

    December 14, 2012 at 3:37 am

    bune rau.ms.sarbatori fericite.

    Reply
  16. Anonymous says

    May 18, 2013 at 1:37 pm

    Delicious,********** incercate si mancate…..mc

    Reply
  17. Anonymous says

    December 30, 2013 at 5:25 pm

    Suuuper taaare❕❕❕❕��

    Reply

Leave a Reply to Timea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316