• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Turtite de dovlecel

Ovo-lacto-vegetarian Aperitive

Turtite de dovlecel

Inca o mancare gustoasa cu dovlecel, dar care de data aceasta nu e facuta la cuptor. Mi-am luat inima in dinti si am infruntat caldura, atat cea de afara cat si cea din casa (de langa aragaz unde am incins eu focul :D). Nu prea imi place mie sa stau langa aragaz dar am vrut sa fac si ceva prajit, care desi nu e asa sanatos…are un gust, de sa nu mai vorbim.

Pentru turtite avem nevoie de urmatoarele
2 dovlecei medii
2 morcovi
2 cepe verzi
cateva fire de patrunjel si marar
150 gr branza telemea
2 oua mari
7-8 linguri pesmet
2 linguri faina
sare
piper

Totul se face foarte repede, aveti nevoie de robot si razatoare ca sa mearga treaba struna. Daca nu aveti robot, o sa lucrati putin mai mult pentru ca va trebui sa taiati marunt legumele, dar nici asta nu dureaza prea mult.

Morcovul il curatam si-l taiem bucati mari, il aruncam in robot. Ceapa o curatam, o taiem jumatati si o aruncam peste morcov. Pornim robotul si le maruntim bine. Daca nu aveti robot, sau nu vreti sa-l puneti in functiune pentru ca mai apoi sa aveti ce spala, atunci taiati legumele marunt cu cutitul. 

Trecem la dovlecel…il spalam bine, il curatam de coaja si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Patrunjelul si mararul le tocam marunt, apoi dam si branza prin razatoare si le punem toate peste dovlecel.

In castronul cu dovlecelul adaugam morcovul si ceapa maruntite, spargem ouale, punem pesmetul si faina, sare si piper dupa gust si formam o compozitie omogena. Daa, mai simplu de atat nici ca putea fi.

Compozitia va fi putin moale, dar asa si trebuie. Nu va fi nicio problema la coacere deoarece oul si pesmetul sunt puse acolo ca sa-si faca treaba de ‘legare’.

Incingem o tigaie cu ulei, si punem cate o lingura (plina bine) din compozitie in tigaie. Nu am cronometrat exact cat le-am lasat la copt, dar cate 3-4 minute pe fiecare parte cred ca sunt suficiente, avand in vedere ca nu avem de a face cu carne aici 😛

Cand sunt rumenite bine le scoatem pe un platou cu servetele absorbante, si le lasam putin la racorit.

Noi le-am servit cu parmezan ras si cu salata. Voi puteti sa adaugati ce va face placere langa ele. Oricum sunt delicioase, si pot fi mancate asa simplu.
Iar am fost scurta, dar nu am avut prea multe de zis la o asa reteta simpla. Acum imi raman doar cuvintele de lauda (nu la adresa mea :P) pentru ca a iesit o mancarica asa buna, si va las in compania pozelor.

Pofta buna!


20 Comments

« Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate
Blue Berry Cheese Cake »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    July 15, 2012 at 9:06 pm

    Sunt asa de gustoase.Si eu evit prajeala,dar cateodata parca-mi este si mie pofta.Asa rarut nu este nici un bai daca mai calcam stramb.Nu-i asa?
    Te pup!

    Reply
  2. Top Cuisine avec Lavi says

    July 16, 2012 at 6:44 am

    Sunt delicioase! Eu am facut la cuptor si mi-au placut enorm de mult! Te pup!

    Reply
  3. Buburuza Bubu says

    July 16, 2012 at 7:29 am

    Iubesc aceste turtite!!!!hugs

    Reply
  4. Adnia says

    July 16, 2012 at 11:38 am

    vad ca ai facut si tu turtite de dovlecel! nu-i asa ca sunt delicioase?

    Reply
  5. Sidy says

    July 16, 2012 at 12:29 pm

    Ai dreptate ! Cateodata te ia pofta si de ceva prajit, chiar daca nu e sanatos, dar e DE-LI-CIOS !!!
    Am facut si eu turtite din acestea dar fara morcovi…tu mi-ai dat o idee noua. Multumesc !
    Te tzuc !

    Reply
  6. Adela Zilahi says

    July 16, 2012 at 2:08 pm

    Forte bune turtitele tale! Arata grozav de bine!

    Reply
  7. maria mihalache says

    July 16, 2012 at 3:16 pm

    Imi place dovlecelul sub orice forma iar turtilele astea ale tale arata tare apetisant.
    Pup!

    Reply
  8. The Wandering Oltean says

    July 17, 2012 at 3:24 am

    Imi plac foarte mult pregatiti asa :) Excelent

    Reply
  9. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:19 am

    Mihaela, nu, nu este…tocmai atunci cand calcam stramb e mai placut 😛 Pup

    Reply
  10. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:20 am

    Lavi, multumesc, sunt convinsa ca si la cuptor sunt super bune ! Pup

    Reply
  11. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:20 am

    Buburuza, multumesc! :*

    Reply
  12. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:20 am

    Adnia, daaa, sunt super bune, ce sa mai zic!!! Pup

    Reply
  13. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:22 am

    Sidy, ma bucur tare mult ca-ti plac! Eu am obiceiul sa folosesc mereu morcovi cand e vorba de mancari de genul asta/checuri/briose aperitiv. Le da un gust mai bun, mai dulceag…asa cum imi place mie 😛 Pupici

    Reply
  14. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:22 am

    Adela, multumesc frumos si ma bucur tare mult ca-ti plac! Te pup!

    Reply
  15. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:24 am

    Medi, si mie imi place dovlecelul tare mult, ma bucur ca-ti place reteta mea si te pup cu drag!

    Reply
  16. Poliana says

    July 17, 2012 at 6:24 am

    Oltean, multumesc!

    Reply
  17. Mihaela Peptenatu says

    July 18, 2012 at 5:35 pm

    te-am gasit si eu……

    Reply
  18. Rocsy Ciobanu says

    July 21, 2012 at 5:53 pm

    Bune bune!

    Reply
  19. Poliana says

    August 10, 2012 at 6:19 am

    Ela :) :*

    Reply
  20. Poliana says

    August 10, 2012 at 6:20 am

    Rocsi, multumesc! :*

    Reply

Leave a Reply to The Wandering Oltean Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316