• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Raspberry Chocolate Tart

Tarte/Placinte dulci Dulce Romanie

Raspberry Chocolate Tart

De cand a venit vara si au aparut fructele de sezon, am cam omis ciocolata, care pana la urma e dulcele meu preferat, n-are rost sa ne ascundem dupa fel de fel de cuvinte. Cand am postat reteta pentruΒ raspberry cupcakesΒ mi-am dat seama ca a trecut cam mult de cand am facut un desert cu ciocolata. Normal ca trebuia sa remediez situatia, asa ca m-am pus repede pe treaba. Si daca tot am omis ciocolata prea mult, am zis ca ori fac acum ceva super ciocolatos, ori nu fac deloc πŸ˜›
Asa ca a iesit aceasta tarta cu zmeurica si muuulta ciocolata!

Reteta este dintr-o carte minunata Michel Roux – Pastry, unde sunt prezentate cu maiestrie fel de fel de retete din patiseria frantuzeasca. Pozele de acolo iti lasa gura apa, fie ca e vorba de desert, fie ca e vorba de aluaturi sarate. Multe m-au fascinat pe mine, si sincer sper sa reusesc sa fac cat mai multe din ele. Pentru inceput am ales aceasta tarta parfumata.

Este o reteta destul de usoara. Cel mai mult vom avea de lucru la baza, insa umplutura se face cat ai zice ciocolata :))

chocolate_raspberry_tart_1
Ingrediente baza
130 gr faina
50 gr unt
40 gr zahar
semintele de la o pastaie de vanilie
sare
1 ou

Umplutura
200 gr zmeura
1 lingurita menta uscata
200 gr ciocolata neagra
250 ml frisca lichida

chocolate_raspberry_tart_3
Asadar pregatim baza dupa cum urmeaza. Faina, zaharul , sarea le punem intr-un castron mare, in mijloc adaugam untul si oul si incepem sa framantan cu varfurile degetelor. Treaba asta o facem pana cand aluatul devine omogen. Adaugam semintele de la pastaia de vanilie si mai amestercam de cateva ori cu dosul palmei, pana cand semintele sunt distribuite uniform. Dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp…luam repede zmeura, o spalam si o lasam la stors.
Putem sa facem chiar si umplutura, avand in vedere ce calduri sunt afara, sigur nu se intareste πŸ˜€

Punem pe foc smantana pentru frisca, o incalzim pana la puntul de fierbere. In momentul in care vedem ca apar primii bulbuci oprim focul si adaugam ciocolata neagra (de buna calitate :P) rupta bucatele. Eu am folosit ciocolata cu 60% cacao, poate sa aiba procentul de cacao si mai mare, mai mic nu-l recomand.
Amestcam bine pana cand ciocolata e incorporata complet in frisca si dam deoparte.

Pregatim o tava de tort/tarta cu diametrul de 21 cm, o ungem bine cu unt.
Scoatem aluatul din frigider, si ii dam o forma rotunda cu diametrul mai mare decat cel al tavii. Aluatul sa aiba o grosime de 2-3 mm. Asezam frumos aluatul in tava, daca se rupe nu e problema, putem sa aranjam in tava partea ‘defecta’ πŸ˜›

Intepam aluatul cu furculita (asta ca sa stie ca nu cumva sa se umfle la copt), asezam hartie de copt peste el si boabe de fasole. Dam tava la rece pana incalzim cuptorul.

Da, cuptorul…stiu ca nu vreti sa auziti de el, dar pentru dulcegaria asta nu aveti nevoie de el foarte mult. Deci clar nu e cazul de suparare. Cat timp? 20 de minute la 190 de grade, dupa care scoatem hartia de copt si boabele de fasole si mai introducem tava la cuptor pentru inca 5 minute, dar la 180 de grade de data aceasta.

Asta a fost tot cu cuptorul. Lasam sa se racoreasca putin, si pregatim zmeura.
Zmeura o zdrobim putin de tot cu furculita si adaugam lingurita de menta uscata, apoi amestecam. Peste baza de tarta punem zmeura, incercand sa o distribuim cat mai uniform…dupa care turnam raurile de ciocolata.

Lasam la rece pentru cel putin 2 ore, poate si mai mult, iar apoi putem sa ne delectati simturile cu multitudinea de arome ce compun minunatia asta de tarta.
Se vede ca mi-a lipsit ciocolata, nu? Pentru ca in tarta asta se gaseste ciocolata din plin πŸ˜›

Si in acest desert am reusit sa adun laolalta zmeura si vanilia, asa ca il trimit repede-repejor la Cosmin si Daiana, pentru provocarea lunii iulie 2012 Dulce Romanie, gazduita de ei.
Eu sper sa le placa!

chocolate_raspberry_tart_2


47 Comments

« Inghetata de cirese amare si caramel
Briose cu morcov si dovlecel »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    July 8, 2012 at 8:40 pm

    yuuumy cat de delicios arata!Love It…..Zmeura&Ciocolata!!!!

    Reply
  2. Lory says

    July 8, 2012 at 8:49 pm

    Minunata!!!

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    July 8, 2012 at 9:43 pm

    Am facut si eu odata dar fara zmeura,a fost grozav de buna.Dar cu zmeura cu siguranta este si mai buna.Oricum ar fi,mi-ai facut o pofta de zile mari cu ea.Imi place ciocolata super mult.
    Te pup cu drag!

    Reply
  4. Delicious Flavours says

    July 9, 2012 at 8:19 am

    O minunatie de tarta, felicitari!
    Si mie imi este fff dor de torturile cu ciocolata, dar mai astept pana se mai racoreste putin. Cu siguranta voi incerca aceasta reteta :)
    Pupici

    Reply
  5. Adina says

    July 9, 2012 at 8:22 am

    Ce sa spun ,este perfecta pentru vitrina unei cofetarii!:)
    O saptamana usoara !

    Reply
  6. Danutza says

    July 9, 2012 at 8:46 am

    Wow, arata senzational!!!

    Reply
  7. Adnia says

    July 9, 2012 at 9:22 am

    mai are rost sa spun si eu ce bine arata si ce deliciu face?

    Reply
  8. Dorina says

    July 9, 2012 at 2:37 pm

    Suuuper ! Lovitura sub centura pentru shefa ciocolatosilor !

    Reply
  9. Blogs says

    July 9, 2012 at 5:20 pm

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Reply
  10. Simona says

    July 9, 2012 at 6:43 pm

    Vai, cum arata… O sa visez la noapte numai tarta ta… SUPERBA!!!
    Pupici

    Reply
  11. Carol says

    July 9, 2012 at 6:54 pm

    La ce bunataturi faci… eu “demisionez” :) Si pozele tale iti lasa gura apa. Bravo!

    Reply
  12. The Wandering Oltean says

    July 10, 2012 at 4:00 am

    De zile mai ti-a iesit, nu alta. Ma uit la felelia ta.. si sunt speechless :) Strartul de ciocolata arata … wow

    Reply
  13. Top Cuisine avec Lavi says

    July 10, 2012 at 4:57 am

    Cat de bine poate sa arate!
    Dupa ce ma intorc din concediu, e prima pe lista!

    Reply
  14. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:08 am

    Buburuza, multumesc, chiar e o combinatie delicioasa! Pup

    Reply
  15. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:08 am

    Lory, multumesc!! :)

    Reply
  16. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:09 am

    Mihalea, si eu am facut varianta simpla in urma ce ceva vreme, si acum ca a aparut zmeurica repede am executat-o si pe asta. E foarte buna!!!

    Reply
  17. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:12 am

    Angela, ma bucur ca-ti place! πŸ˜‰ Cand imi e pofta de ciocolata, aproape nimic nu-mi poate sta in cale :)) Pup

    Reply
  18. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:13 am

    Adina, multumesc frumos pentru aprecieri ;;) O saptamana usoara si tie!

    Reply
  19. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:14 am

    Danutza, multumesc! ;;)

    Reply
  20. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:15 am

    Adnia :)) cuvintele astea spun totul, multumesc!! :*

    Reply
  21. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:15 am

    Dorina, ma bucura mult faptul ca iti place! Pup

    Reply
  22. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:16 am

    Simona, gata a trecut noaptea. Ia spune, ce ai visat? ;;) Pupici

    Reply
  23. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:17 am

    Carol, nunu…eu nu vreau sa demisionezi! In schimb ma bucura faptul ca-ti place munca mea :) Pup

    Reply
  24. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:18 am

    Oltean, mjultumesc frumos!! Adevarul e ca ne-am delectat pe cinste cu tarta asta. Stratul ala de ciocolata isi merita toti banii! πŸ˜‰

    Reply
  25. Poliana says

    July 10, 2012 at 5:20 am

    Lavi, ma bucur ca-ti place, sa-mi spui si mie cum ti-a iesit!! Pup si concediu placut!

    Reply
  26. Cristina says

    July 11, 2012 at 8:00 am

    OMG!!! Cat pe ce sa ratez minunatia aceasta! nu iti imaginezi ce pofta mi-ai facut!

    Reply
  27. Mimmi says

    July 12, 2012 at 10:09 am

    Oh,arata minunat !
    Ce ma bucur ca am dat peste blogul acesta delicios,in adevarul sens al cuvantului:)
    Spot la treaba si tine-o tot asa !
    Te pup cu drag !

    Reply
  28. madi_marin says

    July 13, 2012 at 10:37 am

    E superba tarta! Ador si ciocolata si zmeura. Am salvat reteta. Trebuie sa o incerc si eu cat de curand. Pup.

    Reply
  29. Rocsy Ciobanu says

    July 14, 2012 at 5:44 pm

    Cu adevarat delicioasa!

    Reply
  30. Poliana says

    July 15, 2012 at 1:12 pm

    Cristina, ma bucur mult ca-ti place! Pupici

    Reply
  31. Poliana says

    July 15, 2012 at 1:13 pm

    Mimmi, multumesc tare mult pentru aprecieri, si ma bucur tare mult ca-ti place blogul meu! Pupici

    Reply
  32. Poliana says

    July 15, 2012 at 1:14 pm

    Rocsi, multumesc frumos! :*

    Reply
  33. Laura Nechita says

    July 16, 2012 at 11:17 am

    Scumpa mea, ai o deliciosenie aici. Cred ca este best of the best. Superb! Te imbratisez cu drag!

    Reply
  34. Poliana says

    July 18, 2012 at 4:59 am

    Laura dragaa, multumesc frumos, ma bucur tare mult ca-ti place! Pupici

    Reply
  35. Angelica says

    August 1, 2012 at 5:40 am

    Oh Doamne ,cum am putut sa trec peste aceasta minunatie???
    Arata perfect,este fara cusur ,ce mai…este absolut grozava!!!
    Felicitarile mele !
    Pup cu drag:-)))

    Reply
  36. Gabriela says

    August 1, 2012 at 1:44 pm

    Tarta ta arata impecabil!

    Reply
  37. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:28 pm

    Angelica, esti o draguta! Sa stii ca nu este o reteta complicata, chiar deloc, simpla, dar de efect! Ma bucur ca-ti place. Pupicei, multi!

    Reply
  38. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:28 pm

    Gabriela, multumesc frumos!

    Reply
  39. buburuzabucatareasa says

    August 3, 2012 at 9:16 pm

    un desert de nota 10 (zece) bravo!!!!

    Reply
  40. Poliana says

    August 5, 2012 at 7:45 pm

    buburuza, multumesc frumos!!!

    Reply
  41. Mihaela says

    September 27, 2012 at 3:29 pm

    Superb si delicios arata tarta asta!

    Reply
  42. Mihaela says

    December 21, 2012 at 11:19 am

    Arata grozav! O trec pe lista. Te anunt cum a iesit.

    Reply
  43. Timea says

    February 19, 2013 at 7:27 pm

    Ce bine arata! Si eu pot face si acum ca am o gramada de fructe in congelator :))

    Reply
  44. Mirela Goleanu says

    February 20, 2013 at 7:18 pm

    Super tarta ! :)

    Reply
  45. dulciuri si nu numai says

    February 21, 2013 at 12:22 am

    Niciodata nu refuz o bucatica de ciocolata.Ma inscriu si eu pe lista doritorilor.

    Reply
  46. Amalia says

    October 9, 2015 at 12:33 pm

    Buna ! Am si eu o intrebare : merge si cu blat facut din biscuiti si in loc de zmeura cu dulceata de zmeura ? Multumesc anticipat!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 9, 2015 at 12:46 pm

      Cu siguranta. Un blat gen cel de cheesecake, iar dulceata de zmeura sa nu fie foarte lichida. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply to Buburuza Bubu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316