• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Cupcakes cu zmeura

Muffins/Cupcakes Dulce Romanie

Cupcakes cu zmeura

Din categoria retetelor usor de facut (dar si de mancat), AZI isi fac aparitia aceste cupcakes cu zmeura delicioase, cu aroma parfumata de vara. Insa nu sunt niste cupcakes banale, facute la intamplare, dimpotriva, ele au insemnatate maxima deoarece participa la marea provocare Dulce Romanie a lunii iulie 2012, gazduita de Cosmin si Daiana de la Simplu si Bun.

Au zmeura? Da!

Au vanilie? Da!
Au branza de capra? Eiii, aici nu pot sa spun da…pentru ca n-am fost pe faza, si la frosting am folosit branza de vaca si nu de capra (desi nu stiu cum ar fi iesit :D)…deci NU! Darrrr, in masura in care timpul imi va permite, voi realiza o alta reteta care sa contina si branza de capra.

raspberry_cupcakes_1

Ingrediente cupcakes
80 gr unt
120 gr zahar
1 lingurita zahar vanilat
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
240 ml lapte
1 lingurita esenta vanilie
2 oua mari

Pentru frosting…
300 crema de branza  + 100g unt (sau varianta bio: 200gr branza de vaci + 200 gr smantana)
80 gr zahar pudra cu vanilie
zmeura

Filling
100 gr zmeura proaspata

DSC_0117

Daca am zis ca este o reteta simpla, atunci sa trecem repede la treaba. Untul trebuie sa fie moale si ouale la temperatura camerei.

Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt cu telul, pentru a distribui uniform praful de copt si sarea.
Punem untul intr-un vas separat si incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza medie aproximativ 1 minut pana devine cremos, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 1 minut, dupa care incorporam cu grija amestecul de faina, adica  miscoram viteza la mixer pana la treapta cea mai mica, asta daca nu vreti sa imprastiati faina in toata casa.
Mixam bine, pana compozitia devine ca un aluat sfaramat.

Ouale le batem putin cu furculita sau telul, si adaugam laptele, apoi esenta de vanilie. Turnam treptat amestecul de oua peste cel cu faina si amestecam ajutandu-ne de mixer, tot la viteza mica. Mixam pana cand obtinem o compozitie omogena.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade, pregatim o tava de briose cu hartiute speciale (e mai simplu asa, dar daca nu aveti, puteti sa ungeti forma de briose cu unt/ulei si sa o tapetati apoi cu faina). Umplem formele 3/4 din capacitatea lor si introducem tava la cuptor pentru 18-20 de minute. Mai mult de 20 minute nu ar trebui lasate pentru ca devin prea uscate.

Le lasam la racit pentru cel putin jumatate de ora. In acest timp putem trece la frosting. 

Daca alegeti sa folositi crema de branza din comert si unt atunci procedati asa:
– untul moale la temperatura camerei il mixati bine cu zaharul pudra pana devine pufos si zaharul s-a topit, se adauga crema de branza si se mai mixeaza putin.

Daca mergeti pe varianta bio, cea pe care am ales-o eu – in caz ca ati observat mici imperfectiuni la crema, sa stiti ca toate acestea se datoreaza folosirii unei branzici de casa , adica eu clar n-am nicio vina :))) – oky, in situatia asta puneti la blender branza si smantana si mixati bine pana crema devine cat de cat fina, apoi adaugati zaharul si mai mixati putin.

Punem crema la frigider (oricare ar fi ea) si trecem repede la umplut prajiturelele.
Zmeura se spala bine, bine..si apoi se scurge tot bine, bine 😀
Cu un cutit cu taisul subtire, facem o gaura in mijlocul fiecarei cupcake, nu foarte mare, de maxim 2 cm latime, si nu foarte adanca, sa nu cumva sa ajungem pana la hartie cu scobitura, iar capacul rezultat il punem deoparte.
In fiecare gaura punem 2 bucati de zmeura, punem inapoi capacul, asa incat sa avem o suprafata nivelata.

 

raspberry_cupcakes_3

Scoatem crema pentru frosting de la rece, luam cate o lingura plina din compozitie si o asezam deasupra prajiturii. Cu ajutorul unei spatule lungi (special facuta pentru creme)…sau cu un cutit cu taisul lung, ii dam forma dorita. Ornam cu zmeurica, cu bucatile cele mai frumoase pe care sper ca le-ati lasat deoparte inainte sa umpleti prajiturelele cu ele 😀

Daca au fost bune?  Eu zic ca da, au fost bune, cu aroma de vanilie si parfum de zmeura!
Enjoy!

raspberry_cupcakes_2

 


20 Comments

« Clafoutis cu visine si banane
Inghetata de cirese amare si caramel »

Comments

  1. Alice Kitchenette says

    July 5, 2012 at 8:23 pm

    Iuiu da ce pufoseni avem azi in meniu, cu siguranta se consuma repede la cat de bine arata…super bine arata!

    Reply
  2. Buburuza Bubu says

    July 5, 2012 at 8:47 pm

    Frumoase si delicioase!hugs

    Reply
  3. DiaMar bucataria galbena says

    July 5, 2012 at 9:29 pm

    Tare-mi fac cu ochiul.Sunt minunate.Pup!

    Reply
  4. Carol says

    July 6, 2012 at 2:27 am

    Vreau si eu una :) Ti-au iesit super.

    Reply
  5. Dorina says

    July 6, 2012 at 6:34 am

    Ce faine sunt si foarte bune . Vreau zmeura !!!

    Reply
  6. Cristina says

    July 6, 2012 at 11:22 am

    Yammy! Iau desertul la tine!

    Reply
  7. Delicious Flavours says

    July 6, 2012 at 4:15 pm

    Pfoooaaaa, ma omori cu desertul acesta!
    Sunt fan cupcakes, iar de zmeura nici nu mai vorbesc :)
    Weekend placut :*

    Reply
  8. Haplea says

    July 6, 2012 at 6:14 pm

    Wow ce bunatate de cupcakes!

    Reply
  9. Poliana says

    July 6, 2012 at 6:57 pm

    Alice, multumesc!!! Ma bucur tare mult ca-ti plac! Pup

    Reply
  10. Poliana says

    July 6, 2012 at 6:58 pm

    Buburuza, multumesc! Pupici

    Reply
  11. Poliana says

    July 6, 2012 at 6:59 pm

    Mihaela, ma bucur ca-ti plac ;;) Pup

    Reply
  12. Poliana says

    July 6, 2012 at 6:59 pm

    Carol, si mai multe daca vrei, multumesc! :*

    Reply
  13. Poliana says

    July 6, 2012 at 7:00 pm

    Dorina, multumesc!!!…ti-as da eu, dar nu mai am :(

    Reply
  14. Poliana says

    July 6, 2012 at 7:03 pm

    Cristina,ma bucur din nou :) Te astept ;;)

    Reply
  15. Poliana says

    July 6, 2012 at 7:04 pm

    Angela, multumesc :))) Si mie imi plac cupcakes, mai ales ca se fac si asa usor 😛 Weekend placut si tie! Pup

    Reply
  16. Poliana says

    July 6, 2012 at 7:04 pm

    Haplea, multumesc frumos! :)

    Reply
  17. Adnia says

    July 6, 2012 at 7:55 pm

    astept sa se mai coca zmeurica in curte…si fac si eu minunatia asta!

    Reply
  18. bumi says

    July 9, 2012 at 8:15 am

    ce mult as fi vrut sa maninc si eu din ele, raman doar cu pofta

    Reply
  19. catkitchen says

    July 10, 2012 at 11:05 am

    Ce frumoase sunt !!!

    Reply
  20. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 26, 2013 at 4:45 pm

    Ce bunatati si ce bine arata!!!

    Reply

Leave a Reply to Laura @ Transylvanian Kitchen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316