• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Chocolate Strawberry Buttercream Cake

Torturi

Chocolate Strawberry Buttercream Cake

Povestea acestui tort este una lunga…a inceput in urma cu cateva luni, cand l-am descoperit pe un blog superb:Β Sweetapolita . De atunci am fost bantuita de imaginea lui, dar si de dorinta de a-l face…dar am asteptat. Am asteptat sa apara capsunele, am asteptat sa apara un eveniment. Capsunele au aparut destul de repede, au fost si evenimente, dar tortul intarzia sa apara :))
Era programat pentru Rusalii, tocmai trecuse ziua copilului, dar si ziua bunicului meu, asa ca imi propusesem sa-l fac pentru ei, pentru sarbatori, pentru toata familia. Dar nu a fost sa fie asa….tortul s-a tot incapatanat sa apara. De fapt problema a fost untul pe care l-am uitat din greseala in frigider :)) iar noi plecasem cu toate celelalte ustensile/ingrediente necesare afara din localitate la bunici. Acum o sa ziceti: si acolo la bunici nu exista unt??? Exista unt, dar dintr-ala facut din apa si grasimi vegetale. Nu era ingredientul de care avea nevoie acest tort. Standardele acestui tort erau prea inalte, asa ca am amanat facerea lui….pana acum…

Chocolate Strawberry Buttercream Cake_2

Am avut emotii, mari…oare imi va iesi asa cum trebuie, daca nu creste blatul, daca nu iese crema, daca nu…nici nu stiti cate mi-au trecut prin cap. Nu mai facusem pana acum swiss merengue buttercream, mi se parea ceva extrem de greu, si ca riscul de a strica totul era mai mare decat mi l-as putea imagina.

Am inceput cu blaturile, zic eu partea cea mai usoara din tort. Acum da, pot sa ma dau mare si tare ca blatul a iesit asa cum mi-am dorit, dar inainte de a-l scoate din cuptor, aveam inima cat un purice :))))
Am pregatit toate ingredientele pentru blat cu aprox 2 ore inainte de a-l face. le-am asezat frumos pe masa, le-am si pozat, dar nu stiu de ce am omis sa pun poza cu ele, promit sa revin si sa remediez situatia.

Pentru blat avem nevoie de urmatoarele (lista e cam lunga, dar merita toti banii ) :
240 gr faina alba normala
250 gr zahar
90 gr cacao extra neagra
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite praf de copt
1 lingurita cu varf de sare
100 ml ulei vegetal
280 ml iaurt
250 ml cafea tare si fierbinte πŸ˜›
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie

Chocolate Strawberry Buttercream Cake_1

E bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, acesta e si motivul pentru care le pregatim cu 2 ore inainte, exceptie facand cafeaua pe care o preparam doar inainte de a ne apuca de treaba.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate cu telul. Intr-un bol separat batem usor ouale, adaugam uleiul, iaurtul si esenta de vanilie. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam bine (dar usor) pana se omogenizeaza. La sfarsit turnam si cafeaua fierbinte, care va produce o multitudine de arome la fiecare miscare de tel.

Pregatim 3 tavi cu diametrul de 21 cm, asta daca le aveti. Eu nu am decat una :)), am mai improvizat o tava dintr-o cratita cu acelasi diametru, lucru care mi-a salvat o buna parte din timp. Daca nu aveti decat o tava, le coaceti pe rand la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Dupa 30 verificati, daca scobitoarea iese curata, atunci gata, opriti cuptorul…ca sa nu se usuce prea tare blaturile.

Le scoatem frumos pe un gratar, le admiram…si adulmecam mirosul de ciocolata cu cafea. Le lasam la racit. Eu le-am facut cu o seara inainte, iar dimineata am trecut direct la crema.

Chocolate Strawberry Buttercream Cake_3
Daaa….crema, aici erau temerile mari si emotiile cat casa. Cred ca daca nu mi-ar fi iesit, as fi plans 3 zile si 3 nopti la rand :))) DAARR….am fost scutita de asa o tragedie, rabdarea si munca mi-au fost recompensate si mi-a iesit crema exact cum trebuia.
Inainte de toate pregatim un bol incapator pentru a putea mixa crema, il curatam si degresam bine, Daca aveti un bol metalic este super, daca nu, merge si cu unul de plastic, asa cum am avut eu.Β 
Β 
Strawberry swiss merengue buttercream (mai bine asa decat tradus)
7 albusuri de ou
500 gr unt
330 gr zahar (eu nu l-am facut prea dulce, dar a fost super asa, deloc gretos)
2 lingurite esenta de vanilie
1 varf de sare
2 cani capsune proaspete
Incepem cu capsunele (daaa, preferatele mele). Le punem in blender si le facem piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa-l strecurati, dar eu l-am lasat asa, si nici nu le-am simtit :)
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Intre timp punem o cratita pe foc cu putina apa, astfel incat daca punem bolul cu albusurile pe ea, apa sa fie cu doua degete mai jos de fundul bolului.
Cand apa e aproape de punctul de fiebere, punem bolul cu albusuri pe ea, dam focul mai incet si mixam in continuare.
Incepem sa adaugam zaharul treptat, cate o lingura si mixam bine pana se topeste. Repetam operatiunea pana cand zaharul este topit, iar spuma de albusuri este calda. Luam bolul de la bain marie, si continuam sa mixam pana cand fundul bolului este la o temperatura neutra iar spuma de albusuri e intarita.
Untul il taiem cubulete, si adaugam cate un cub pe rand, mixam bine dupa fiecare pana la incorporarea completa. Abia cand s-a omogenizat bine trecem la urmatorul cubulet de unt.
Spre final s-ar putea sa se taie crema, dar continuati sa mixati cat mai asiduu cu putinta pana devine spumoasa si frumoasa.
Va stergeti fruntea de sudori, adaugati esenta de vanilie si piureul de capsuni, omogenizati….si GATA cu minunatia de crema. O dati putin la rece, sa se odihneasca putin, si ea dar si voi.
Luati cate un blat pe rand, si-l taiati in doua cu un cutit bine ascutit si cu taisul lung. Pregatiti un platou pentru tort. Eu n-am avut suport, desi asa mult imi doresc unul cu picior, dar cred ca din cauza aceasta nici nu-l gasesc nicaieri :)))…Deci, revenim la platou…punem un blat de tort, 2 linguri cu varf de crema, alt blat de tort, alte 2 linguri de crema, si tot asa. Crema ce ramane o folositi sa imbracati tortul, il aranjati frumos, acoperiti toate colturile :)) si-l dati iar la rece.
Pentru glazura:
200 gr ciocolata neagra
80 gr unt
2 linguri lapte
Eu le-am topit toate la microunde (in acelasi bol, of course), in reprize de cate 30 de secunde, apoi am omogenizat si am lasat putin la racit.
Am scos tortul din frigider, am turnat glazura peste el, asa la intamplare…ET VOILA!!!!Β Sper ca va place suportul improvizat!
Β DSC_1
Am fost extrem de incantata de tortul pe care l-am facut, este cel mai frumos tort al meu de pana acum.
Gata cu lauda de sine :))) sau cum s-ar zice, destul despre mine!
Pe voi va servesc cu cea mai frumoasa felie! Si cea mai buna.Β La multi ani Raluca! :*


63 Comments

« Prajitura rapida cu branza si cirese
Inghetata de capsune si ciocolata »

Comments

  1. mirela says

    June 13, 2012 at 7:15 am

    Extraordinar de bine arata,felicitari!!!Crema asta imi tot propun si eu sa o fac,,,dar parca nu ma incumet,vb ta sa nu trebuiasca sa plang,,,,dar ai vine randul,,,,puppp!!!!o zi frumoasa!!

    Reply
  2. ANA says

    June 13, 2012 at 7:41 am

    oare poate rezista cineva in fata acestei minunatii?
    felicitari!

    Reply
  3. DiaMar-bucataria galbena says

    June 13, 2012 at 8:59 am

    Vaaaaai,cum arata!Cand vad ciocolata aceea ma topesc,nu alta.Super bun si frumos.
    Pupici!

    Reply
  4. Alina Rhapsody says

    June 13, 2012 at 9:57 am

    Felicitari! Tortul arata extraordinar! Pup

    Reply
  5. Ioana says

    June 13, 2012 at 10:21 am

    Uau! Arata tare bine! Trebuie sa fie foarte buuun! Vreau si eu o felie. :)

    Reply
  6. Alice says

    June 13, 2012 at 10:34 am

    imi plac torturile/prajiturile rotunde stropite asa “neterminat” cu ciocolata. fac si eu asa. arata intr-un mare fel si foarte rustic :))

    vreau si eu ca arata superb!!!

    sa mai zic…imi place suportul ala fantastic pe care ai tronat praji…
    imi mai place si lingurita aia…

    totul imi place,
    pup

    Reply
  7. alina neagu says

    June 13, 2012 at 12:52 pm

    arata superb si prezentarea la fel, bravo!!!

    Reply
  8. Danutza says

    June 13, 2012 at 2:36 pm

    Wow, super delicios! Si arata mega yummi! Pup!

    Reply
  9. The Wandering Oltean says

    June 13, 2012 at 5:55 pm

    Absolutely stunning… zau!! Felicitari pentru ce ai facut aici!!
    BTW.. din profilul tau bag de seama ca lucram in aceiasi breasla :)

    Reply
  10. Mihaela says

    June 13, 2012 at 7:03 pm

    Este una din combinatiile mele favorite, si ti-a iesit foarte bine. Nu trebuia sa te sperii ca nu iasa :) Mi s-a parut ca ai luat o cale mai complicata cu SMB, ai batut albusurile de doua ori. Si SMB este una din cremele mele favorite, si pot sa pun orice arome vreau :) La cat mai multe torturi!

    Reply
  11. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:33 pm

    Mirela, multumesc frumos! :* Crema nu este chiar asa de greu de facut (zic eu dupa ce mi-a iesit :P) cel putin asa mi se pare acum. Daca o faci, si daca o sa ai rabdare si putin grija, sigur va iesi. Pupici!

    Reply
  12. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:33 pm

    Ana, da…cu greu am rezistat si noi, foarte repede s-a ‘topit’ tortuletul πŸ˜›

    Reply
  13. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:34 pm

    Mihaela (DiaMar) ma bucur taaare mult ca-ti place!!! Te pup!

    Reply
  14. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:35 pm

    Alina, multumesc frumos! Pupici

    Reply
  15. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:36 pm

    Ioana, multumec! :* Da, a fost foarte bun. Spun ‘a fost’ pentru ca nu mai este, dar data viitoare te invit la o felie! Pupici

    Reply
  16. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:38 pm

    Alice, ma bucur tare mult ca-ti place! :* Ti-as da si tie o felie, dar din pacate nu mai este :D, insa una virtuala tot o trimit la tine! Am improvizat eu pe ici pe colo cu decorul, dar ma bucur ca a iesit ceva placut ochiului! :*

    Reply
  17. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:38 pm

    Alina Neagu, multumesc frumos de aprecieri! :*

    Reply
  18. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:39 pm

    Danutza, multumesc, esti tare draguta! Pup!!

    Reply
  19. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:45 pm

    Wandering Oltean (poate-mi spui tu, mai bine cum sa ma adresez :P) ma bucur tare mult ca-ti place ce fac eu aici, mai ales dupa ce am vazut pe blogul tau si am ramas cu gura apa πŸ˜€ nu glumesc, deloc! Dada, suntem din aceasi breasla, si mai avem si o pasiune in comun! πŸ˜‰

    Reply
  20. Poliana says

    June 13, 2012 at 7:48 pm

    Mihaela, ma bucur tare mult ca-ti place. Eu m-am speriat putin ca nu mai facusem pana acum, si ca sa fiu sigura ca iese bine am vrut sa muncesc mai mult :))) Dar pana la urma nu a fost chiar asa greu, albusurile s-au racit repede pentru ca nu s-au putut incalzi prea tare pe bain marie, fiind deja spuma πŸ˜€ Oricum e bine ca a iesit, easy or not πŸ˜› Pupici!

    Reply
  21. Miha says

    June 14, 2012 at 5:51 am

    Foarte frumos! Bravo!

    Reply
  22. langmina says

    June 14, 2012 at 9:25 am

    Foarte multa munca dar si rezultatul pe masura.Arata foarte bine si sunt sigura ca e delicios!

    Reply
  23. Simona says

    June 14, 2012 at 6:05 pm

    Vai ce frumusete de tort ai facut!!! Stiai tu de ce te lauzi… :) Super arata! Felia aia mare este a mea.
    Te pup

    Reply
  24. Anki says

    June 15, 2012 at 10:57 am

    Mamaaaa, cum arata! Super super fain…. waw, si asta e doar inceputul, zic eu… :)

    Reply
  25. Buburuza Bubu says

    June 15, 2012 at 2:15 pm

    Foarte Frumos si cu siguranta DELICIOS! Felicitari!

    Reply
  26. Poliana says

    June 15, 2012 at 8:16 pm

    @Miha
    cmultumesc frumos! Pup!

    Reply
  27. Poliana says

    June 15, 2012 at 8:17 pm

    Langmina, am muncit putin la el, recunosc…dar am fost f bucuroasa ca a iesit asa cum trebuie. Multumesc!

    Reply
  28. Poliana says

    June 15, 2012 at 8:18 pm

    Simona, multumesc frumos, esti tare draguta! Normal ca felia aia este pentru tine! Pupici

    Reply
  29. Poliana says

    June 15, 2012 at 8:21 pm

    @Anki ma bucur tare mult ca-ti place! Mesajul tau suna a incurajare pentru ceea ce urmeaza, asta e foarte bine, chiar am nevoie pentru ca nu e usor sa pasesti intr-un domeniu atat de plin de oameni minunati si talentati! I’ll do my best! Pupici

    Reply
  30. Poliana says

    June 15, 2012 at 8:22 pm

    @Buburuza Bubu
    Multumesc frumos, te invit la o felie sa te convingi! Pup

    Reply
  31. Andreea Dianu says

    June 17, 2012 at 10:27 am

    Foarte bine arata tortuletul. Felicitari pentru resusita!!

    Pupici!

    Reply
  32. Carol says

    June 18, 2012 at 10:00 pm

    EXTRAORDINAR!

    Reply
  33. Mirela Goleanu says

    June 19, 2012 at 5:14 am

    Arata extraordinar de bine ! :) Trebuie incercat !
    p.s. : Ai un blog foarte frumos πŸ˜‰

    Reply
  34. Poliana says

    June 19, 2012 at 7:30 pm

    Andreea ma bucura tare mult ca-ti place, tinand cont de minunatiile pe care le faci tu in bucatarie! Pup

    Reply
  35. Poliana says

    June 19, 2012 at 7:31 pm

    Carol, multumesc, si eu am fost incantata :))) Nu ma laud, ca mai am eecuri in bucatarie :((, dar aici ma bucur ca totul a mers bine!

    Reply
  36. Poliana says

    June 19, 2012 at 7:31 pm

    Mirela, da, chiar trebuie facut. Multumec pentru aprecieri! Pup

    Reply
  37. Cristina says

    June 20, 2012 at 12:18 pm

    M-am uitat putin prin minunatiile tale, dar acesta este clar atractia maxima pentru mine. Sper sa iti imprumut si eu reteta la un moment dat…

    Reply
  38. Laura Nechita says

    June 22, 2012 at 3:51 pm

    Superb blogul! Acest tort este senzational. Il voi incerca si eu pentru ca este prea bun :)))

    Reply
  39. Antonina says

    June 22, 2012 at 10:08 pm

    Imi vine sa-i dau bloggspotului in nas (daca as putea!;). Am scris acu 2 zile coment aici si bestiuta nu mi l-a luat. Imi tot apar niste erori. in fine.. era lung primul coment, asa c-o sa fiu scurta acum;) Imi place SMB de mor. am vazut-o la Mihaela acu ceva vreme,ce-i drept putin altfel, si m-am cam indragostit de tortul ei roz ;). Deci maxim da. Felicitari draga mea! Arata demential!

    Reply
  40. Poliana says

    June 23, 2012 at 9:02 pm

    @Laura Nechita multumesc frumos pentru aprecieri. Tortul a fost intr-adevar un deliciu, ma bucr ca-ti place!!

    Reply
  41. Poliana says

    June 23, 2012 at 9:05 pm

    Antonina, mai face si el pe nazdravanul :)) imi pare rau ca ai intampinat dificultati, daaar…ma bucura mult ca iti place tortuletul meu si iti multumesc foarte mult pentru cuvintele tale, mai ales ca vin de la tine. Sa stii ca eu apreciez foarte mult munca pe care o depui pentru blog, si cu atat mai mult sunt fericita sa aud astfel de cuvinte de la tine! Multumesc! :*

    Reply
  42. gaby_d says

    June 24, 2012 at 4:39 am

    Frumos tort,deosebit! Bravo!
    Duminica frumoasa!

    Reply
  43. Angelica says

    June 28, 2012 at 9:56 pm

    Ce sectiune perfecta!!!
    Arata foarte fain.

    Reply
  44. madi_marin says

    July 13, 2012 at 10:42 am

    E o opera de arta! Cu siguranta a fost si foarte gustos!Am retinut reteta. Bravo!

    Reply
  45. Adina says

    July 23, 2012 at 10:14 am

    SUPERB !!!!!!!!!!!!!

    TORT DE ***** !:)

    Reply
  46. Alex says

    July 31, 2012 at 2:59 pm

    Arata asa de bine ca-mi vine sa ling monitoru’ … super tort !!!

    Reply
  47. Poliana says

    August 3, 2012 at 12:26 pm

    Multumesc fetelor pentru cuvintele frumoase! Va pup

    Reply
  48. SIMINA says

    September 23, 2012 at 9:46 am

    FELICITARI ATAT PENTRU SUPERBA REALIZARE CAT SI PENTRU MODUL IN CARE EXPLICI FIECARE ETAPA. FELICITARI SI LA CAT MAI MULTE RETETE

    Reply
  49. Poliana says

    September 24, 2012 at 5:36 am

    Simina multumesc frumos pentru cuvintele frumoase! Cat mai multe retete sa fie!!! O zi frumoasa!

    Reply
  50. Mare Maria says

    September 24, 2012 at 9:56 am

    Senzational de frumos:)!

    Reply
  51. Paula Gafitescu says

    September 27, 2012 at 5:24 am

    Maira, multumesc mult! >:D<

    Reply
  52. Anonymous says

    October 27, 2012 at 6:24 pm

    o delicatese!felicitari !!!

    Reply
  53. Timea says

    December 6, 2012 at 10:26 am

    Arata absolut minunat!

    Reply
  54. Inna Maria says

    May 6, 2014 at 7:52 pm

    Despre blat as vrea sa te întreb daca-l coc în 3 transe unde/cum păstrez aluatul pentru torturile următoare?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 8, 2014 at 8:57 am

      In vasul in care se afla compozitia, intr-un loc racoros. Nu trebuie pus la frigider dar nici sa stea langa cuptor :)

      Reply
  55. Mirela Serban says

    June 22, 2014 at 5:47 pm

    Am facut si eu astazi acest tort si nu mia iesit crema. Un esec total. Am facut exact ca in reteta. Albusurile se intarisera asa de bine si cand am inceput sa pun untul s a facut mai lichida, am continuat mixarea, am continuat sa pun unt si la un moment dat s a intarit, am mai mixat, dar nu mult. Am adaugat capsunele piureu si esenta de vanilie. am pus la frigider si cand am scos o ca sa o ornez iesite apa din unt si este fffffoarte gretoasa. ce sa zic un esec totaaaal. Nu vreau sa mai aud de crema de unt :(

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 24, 2014 at 7:59 am

      Buna Mirela. Imi pare rau ca nu a iesit crema cum ar fi trebuit. Untul trebuie sa fie unul de calitate cu un procent mare de grasime, peste 80%. Poti sa si reduci cantitatea de unt pentru crema, sau pur si simplu se poate renunta la el daca nu iti place. Intr-adevar este o crema mai delicat de facut si destul de grea pentru stomac. Nici pe mine nu ma incanta foarte mult si tocmai de aceea o fac destul de rar. O zi frumoasa!

      Reply
  56. Andrea says

    April 10, 2015 at 5:53 pm

    Se poate blatul fara cafea? Nu imi place cafeaua!

    Reply
    • Paula says

      April 14, 2015 at 6:45 pm

      Buna Andrea, imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Blatul se poate si fara cafea, doar cu apa calda, insa chiar nu se simte deloc cafeaua in blat. Motivul pentru care se pune este pentru a accentua gustul de ciocolata.

      Reply
  57. Denysa says

    October 8, 2015 at 5:06 pm

    Tortul arata delicios! As vrea sa stiu ce fel de iaurt ai folosit?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 8, 2015 at 6:53 pm

      Denisa, am folosit iaurt de casa insa cred ca merge si un iaurt normal de magazin. Ma bucur ca-ti place tortul :)

      Reply
  58. Cristina says

    February 10, 2016 at 2:12 pm

    Arata minunat!
    ingredientle enumerate la blat sunt totalul pt cele 3 blaturi?
    sau e cantitatea pt 1 blat, pe care il voi face de 3 ori?

    Reply
  59. Alina says

    March 9, 2017 at 11:53 am

    Paula, incerc sa fac tortul acesta, dar nu a crescut blatul f bine. Am o jntrebare: cum se bat ouale, spuma? Merci…

    Reply

Leave a Reply to Alice Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316