• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic, un cheesecake fara coacere care se prepara intr-o maniera simpla si rapida.

Aceasta varianta de cheesecake – fara coacere – mi se pare o varianta care isi pastreaza mai bine culorile si are o textura mai aerata decat varianta coapta. Partea aerata este data de crema care seamana practic cu un mousse, un mousse de branza si frisca. Aromele pe care le adaugam langa, sunt cele care fac diferenta si adauga savoarea dorita.

Nu am vrut sa incarc foarte mult acest cheesecake, asa ca la partea de arome am ales 3 dintre aromele mele preferate: vanilie, zmeura si fistic. Fiscticul l-am adaugat in crusta, pentru a spori savoarea dar si pentru a inlocui o parte din unt cu aceste fructe uscate minunate. Zmeura am ales sa o pun intre blat si crema de branza pentru ca trecerea dintre cele doua straturi sa fie mai aromata, usor acrisoara, usor dulce si mult mai zemoasa. Vanilia si-a facut loc in crema de branza si este ultima aroma care completeaza acest cheesecake minunat.

Cheesecake cu zmeura si fistic

Ingrediente

Blat

200 gr biscuiti integrali

50 gr fistic

80 gr unt

1 lingura zahar

Crema de zmeura

300 gr zmeura

3 linguri zahar

1 lingura suc lamaie

3 linguri apa

Crema de branza

400 gr crema de branza

350 ml smantana pentru frisca

130 gr zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

1 praf sare

5 gr gelatina

30 ml apa

Decor

50 gr ciocolata alba

20 gr fistic macinat

zmeura

Cheesecake cu zmeura si fistic

Preparare

Blat

Pentru acest cheesecake nu am folosit o tava de copt. In schimb m-am ajutat de o farfurie plata (un platou, de fapt) si un inel pentru tort reglabil. Cred ca dimensiunea aleasa pentru cheesecake a fost de 23-24 de cm.

Fisticul (curatat) il punem in robot si il macinam, dar nu foarte fin. Adaugam biscuitii si continuam sa macinam pana cand amestecul devine omogen. Punem lingura de zahar si untul topit (dar racit). Amestecam bine cu o lingura pana cand obtinem o compozitie omogena. Daca aluatul e prea sfaramicios putem sa completam cu 1-2 linguri de lapte.

Punem inelul reglabil pe platou si incercam sa nu ii schimbam pozitia in timp ce punem biscuitii pentru a foma crusta.

Amestecul de biscuiti il punem in interiorul inelului si avem grija sa il distribuim uniform. Apasam biscuitii cu o lingura, cu grija, sa nu deplasam inelul. Dam la rece.

Crema de zmeura.

Zmeura (poate fi si congelata) o punem intr-o cratita impreuna cu apa si o lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase. Adaugam zaharul si mai lasam la fiert pana se apropie de consistenta unei dulcete. Oprim focul si lasam la racit pentru o ora.

Crema de branza

Amestecam branza cu 100 gr zahar pudra intr-un cratita pe foc pana cand se topeste zaharul si amestecul devine caldut.

Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Dupa 5 minute o punem peste crema de branza si amestecam bine. Adaugam extractul de vanilie. Dam crema la rece pana cand se intareste usor, adica are un aspect cremos, dar inca e suficient de lichida incat se se poata amesteca fara sa faca cocoloase.

Smantana lichida o batem spuma impreuna cu cele 30 de grame de zahar pudra ramase. Incorporam frisca cu miscari usoare (de jos in sus) in crema de branza.

Scoatem platoul cu crusta de biscuiti de la frigider. Deasupra punem crema de zmeura si nivelam bine. Peste crema de zmeura punem crema de branza si nivelam din nou. Dam cheesecake-ul la rece pana a doua zi.

Cheesecake cu zmeura si fistic

Decor.

A doua zi scoatem cheesecake-ul de la rece si trecem un cutit cu lama subtire intre crema si inel. Dupa ce am facut un tur complet al inelului cu cutitul, incercam sa inlaturam inelul cu grija.

Topim 50 gr ciocolata alba cu o lingura de ulei la bain marie. Cand ciocolata e topita complet o punem intr-un pos cu varful ascutit si decoram frumos cheesecake-ul. Pentru un efect si mai frumos, presaram fistic macinat si zmeura proaspata. Servim imediat, tentatia este mult prea mare pentru a-i rezista.

Pofta buna!

Cheesecake cu zmeura si fistic


6 Comments

« Verine cu piersici si crumble cu scortisoara
Muffins cu zmeura si ciocolata »

Comments

  1. Olivia says

    November 19, 2019 at 1:25 pm

    Bine ati revenit pe blog,multumesc frumos pentru reteta.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 24, 2019 at 1:34 pm

      Multumesc si eu Olivia! :)

      Reply
  2. Lidia says

    November 26, 2019 at 9:26 am

    Ne-a fost dor de tine…și de rețetele tale superbe. Delicios cheesecake

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 26, 2019 at 8:01 pm

      Multumesc frumos pentru intampinare! :)

      Reply
  3. Daniela says

    October 16, 2021 at 10:22 am

    Cred ca e putin unt la blatul de biscuiți. Mie nu mi s.a “legat” compoziția. Are o înălțime de 3cm dar se sfaramiteaza cand il feliez. In rest, gustul e bestial.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2021 at 1:07 pm

      Daca nu se leaga compozitia din prima (depinde si de tipul de biscuiti) se mai poate adauga lapte, 1-2 linguri in functie de nevoie. Ma bucur ca a avut un gust placut :)

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316