• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Pasca cu smantana si ciocolata

Uncategorised

Pasca cu smantana si ciocolata

Pasca traditionala cu branza si stafide era desertul meu favorit de Paste. Pasca cu smantana si ciocolata este noua mea preferinta in ceea ce priveste deserturile Pascale traditionale. Si nu numai. Aceasta pasca poate fi facuta oricand si consumata ca un desert de senzatie intr-o duminica frumoasa in familie.

Pasca cu smantana si ciocolata este cremoasa, pufoasa, usor aerata. Abunda in ciocolata, oua si smantana. Nu este o reteta de dieta, insa este o reteta ce poate fi facuta si consumata si de cei care au intoleranta la gluten. Asta pentru ca nu contine deloc faina de grau. Blatul este facut din biscuiti Dr Schar, biscuiti fara gluten. Crema contine multa ciocolata, cacao si smantana. Este un desert consistent si se consuma in portii mici, insa este plin de arome si multumeste pe toata lumea, celiaci sau nu.

Fiind o reteta de pasca fara gluten, o inscriu in campania “Gateste romaneste si fara gluten cu Schar” organizata de Ruxandra si Dr. Schar. Detalii despre campanie gasiti aici.

Pasca cu smantana si ciocolata

Ingrediente

Crusta

250 gr biscuiti digestivi Dr Schar

50 gr biscuiti Maria Dr Schar

100 gr unt

2 linguri lapte

2 linguri cacao

Umplutura

5 oua medii

600 ml smantana dulce grasa

200 gr ciocolata neagra

150 gr zahar

2 linguri cacao

200 gr crema de branza

1 lingurita extract vanilie

1 praf sare

Decor

200 ml smantana pentru frisca

50 gr ciocolata neagra

1 lingura zahar vaniliat

alune trase in ciocolata

Pasca cu smantana si ciocolata

Preparare

Crusta.

Punem biscuitii in robot si ii macinam fin. Untul il topim la foc mic si il punem peste biscuitii maruntiti. Adaugam cacaoa si laptele. Amestecam bine.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22-24 cm diametru. Punem biscuitii in tava si ii apasam bine cu fundul unui pahar. Dam tava la cuptor pentru 10 minute.

Dupa 10 miunute scoatem tava din cuptor si micsoram focul la 160 de grade.

Umplutura.

Incalzim 200 ml smantana pana aproape de punctul de fierbere. Optim focul si adaugam ciocolata rupta marunt, Amestecam bine pana la omogenizare.Adaugam crema de branza si amestecam din nou. Punem zaharul, cacaoa, sarea si extractul de vanilie. Amestecam.

Peste crema punem restul de smantana, 400 ml. Separam ouale si galbenusurile le punem peste crema. Amestecam bine de tot. Albusurile le punem in bolul de la mixer. Mixam albusurile pana obtinem o spuma ferma si le incorporam usor peste crema de ciocolata. Ne folosim de o spatula.

Punem crema peste crusta si nivelam. Dam pasca la cuptor pentru 40-45 de minute, pana capata fermitate, dar inca este moale in mijloc. Lasam pasca la racit in cuptor. O dam apoi la rece pentru 2 ore.

Pasca cu smantana si ciocolata

Decor.

Decoram pasca cu crema de ciocolata. Putem face un ganache simplu din smantana si ciocolata. Putem sa decoram cu frisca si alune trase in ciocolata. Pe masa de Paste va fi de senzatie daca stim sa ii adaugam decorurile potrivite. Este o pasca minunata, cremoasa, consistenta, plina de ciocolata. Sa va bucurati de ea!

Pasca cu smantana si ciocolata_6
Pasca cu smantana si ciocolata_1
Pasca cu smantana si ciocolata_4


2 Comments

« Tort de ciocolata fara gluten
Prajitura Boema »

Comments

  1. Alexa says

    April 21, 2017 at 6:53 pm

    Smantana sa fie cea pt gatit la dorna la cutie de carton sau de care?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 23, 2017 at 5:06 pm

      Buna Alexa, eu folosesc smantana grasa de casa. Este buna si smantana care o gasesti la piata, sau smantana de gatit care are peste 30% grasime

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316