• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Entremet cu piersici si fructe de padure

Torturi

Entremet cu piersici si fructe de padure

Un tort este mereu o bucurie. Un tort colorat si aranjat intr-un mod elegant este o bucurie si mai mare. Bucuria de a gati, bucuria de a-l aranja, bucuria de a vedea si bucuria de gusta! Deja suna coplesitor, insa nimic  nu este prea mult cand vine vorba de acest entremet cu piersici si fructe de padure. Un tort cu ingrediente simple, dar combinate intr-un mod elegant si foarte placut atat vizual cat si din punct de vedere al aromelor. Arome ce te duc cu gandul la vara, este drept. Insa vara, este oricand binevenita in mintea si bucataria mea. Iar acest tort este vesel ca o zi frumoasa de vara. Un blat genoise simplu, mousse de piersici, dulceata de fructe de padure, piersici din compot si jeleu de piersici. Un deliciu!

Entremet cu piersici si fructe de padure

Blat genoise

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri faina

20 gr unt topit

1 praf sare

Compot/crema de fructe

200 gr fructe de padure

2 linguri zahar

2 linguri apa

Mousse de piersici

400 gr piersici din compot cu suc

10 gr gelatina + 50 ml apa

200 gr crema de branza

50 gr zahar

250 gr smantana pentru frisca

1 lingura zahar vaniliat

1 lingurita extract de vanilie

Decor

grilaj de ciocolata

piersici glazurate

coacaze rosii

Entremet cu piersici si fructe de padure

Blat genoise. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 18cm diametru si o tava de dimensiuni 15×20 cm.
Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga faina si se incorporeaza usor prin miscari de jos in sus. Adaugam si untul topit si racit si din nou amestecam usor.

Turnam compozitia in cele doua tavi si nivelam. Coacem blaturile timp de 15-16 minute, pana cand se rumenesc usor. Le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.
Scoatem blatul din tava dreptunghiulara si-l taiem in doua bucati de 6/20 cm. Cu aceste bucati vom imbraca marginile tavii rotunde, de 18 cm diametru.

Entremet cu piersici si fructe de padure

Mousse de piersici. Piersicile le facem piure. Punem piureul de piersici intr-o oala, pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand piureul e fierbinte oprim focul, adaugam zaharul si gelatina si amestecam bine. Acoperim crema si o dam la rece pana ajunge la temperatura camerei. Punem 150 gr de jeleu de pierisci deoparte. Incorporam in jeleul ramas crema de branza si amestecam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma ferma. Incorporam usor frisca in crema de piersici racita.

Dulceata de fructe. Punem fructele intr-o oala cu fundul gros, pe foc mediu. Adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba 10 minute, pana cand scade lichidul si obtinem consistenta unei dulceti de fructe de padure. Lasam la racit.

prep_1
prep_2
prep_3

 

Asamblare. Punem dulceata de fructe de padure peste blat. Deasupra punem 2-3 linguri de mousse si nivelam. Peste mousse punem 3 jumatati de piersici din compot. Acoperim piersicile cu mousse-ul de piersici si nivelam. Deasupra turnam jeleu de piersici si dam tortul la rece pana a doua zi. Ornam tortul cu decoratiuni de ciocolata, piersici din compot si fructe de padure.

Servim cu pofta. Enjoy!

Entremet cu piersici si fructe de padure_6
Entremet cu piersici si fructe de padure_3
Entremet cu piersici si fructe de padure_2


7 Comments

« Dacquoise cu brownie si lemon pie
Tarta cu gutui caramelizate »

Comments

  1. Cora says

    November 20, 2016 at 7:57 am

    Tortul este deosebit de elegant! Daca te rog, ma sfatuiesti si pe mine ce fel de ciocolata alba sa folosesc pt ornare? Una care sa nu se topeasca in momentul in care este scoasa din frigider, multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2017 at 1:25 pm

      Buna Cora, pentru acest tort poti sa folosesti ciocolata alba de la Heidi, sau de la Nestle Dessert

      Reply
  2. Andrada Cîmpan says

    April 4, 2018 at 4:08 pm

    Buna , ce tava ai folosit pentru acest tort ? Diametru ma interesează ! Mulțumesc ?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:56 pm

      Buna, am folosit o tava de 18cm diametru.

      Reply
  3. Adina says

    June 20, 2018 at 5:44 am

    Buna Paula se pot folosi si piersic proaspete? Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:36 pm

      Buna, se pot folosi, dar trebuie opraite inainte pentru a se inmuia.

      Reply
  4. Alexandra says

    July 30, 2020 at 7:53 am

    Buna! Pentru o tava cu diametrul de 22 cm se dublează cantitățile? Multumesc!

    Reply

Leave a Reply to Cora Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316