• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Strawberry Trifle

Dulciuri diverse

Strawberry Trifle

Strawberry Trifle este un desert de vara plin de fructe si o crema racoroasa. Este un desert care nu necesita mult efort, doar putina imaginatie si fructe proaspete de vara. Trifle este un desert cu specific englezesc si practic este un desert compus din mai multe straturi si texturi. Porneste de un blat simplu, tip pandispan, care este ulterior insiropat cu un sirop alcoolizat. Aromele folosite pentru sirop pot fi felurite. Urmeaza o crema de vanilie, dulceata de fructe sau chiar fructe proaspete. Ca decor se folosesc frisca si fructe pentru culoare. Aceste desert, de obicei, se asambleaza intr-un vas inalt si incapator de sticla tocmai pentru a vedea modul frumos in care sunt dispuse straturile.

Eu am ales sa fac un trifle simplu cu fructe de vara – capsunele ( preferatele mele ). In locul cremei clasice de vanilie am folosit crema de branza aromata cu vanilie, lamaie si scortisoara. Ca nota personala am mai adaugat si o crema de ciocolata cu parfum de amaretto ( e clar, ciocolata nu putea lipsi ). Siropul pentru blat l-am imbogatit cu coniac si lichior amaretto. Blatul este facut doar cu faina de migdale, pentru un plus de aroma si delicatate. Decorul este simplu din frisca si fructe proaspete. Un deliciu!

Strawberry Trifle

Blat

3 oua

3 linguri faina de migdale

3 linguri zahar

1 lingura ulei

1 varf de sare

Sirop

50 ml coniac

1 lingura amaretto

100 ml apa

50 gr zahar

Crema de branza cu scortisoara

400 gr crema de branza

100 gr iaurt grecesc

1 lingurita scortisoara

1 pastaie de vanilie

100 gr zahar

2 linguri suc de lamaie

coaja rasa de lamaie

Crema de ciocolata

100 gr ciocolata neagra

150 ml smantana dulce

1 lingurita amaretto

2 linguri zahar

Decor

200 ml frisca

1 lingurita zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

1/2 kg capsune

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 12-14

Strawberry Trifle

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 25/35cm.

Ouale, la temperatura camerei le mixam bine cu un praf de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam un minut. Adaugam faina de migdale peste oua si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o spatula. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il scoatem pe un gratar la racit. Il acoperim pe urma cu un prosop curat.

Sirop. Punem zaharul la caramelizat. Cand s-a topit complet si a ajuns la o culoare aramie adaugam apa. Avem grija la aburi! Lasam amestecul pe foc mic pana cand caramelul se dizolva complet in apa.

Luam siropul de pe foc si adaugam coniacul apoi amaretto. Amestecam totul.

Crema de ciocolata. Punem smantana pe foc mediu si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pentru a omogeniza compozitia. La final adaugam si siropul amaretto. Omogenizam.

Crema de branza. Amestecam crema de branza cu zaharul si scortisoara pana cand devine cremoasa. Treptat adaugam iaurtul, continuand sa amestecam.

Spalam bine o lamaie si razuim coaja deasupra cremei. Stoarcem apoi putin suc de lamaie si adaugam si o lingurita de extract de vanilie. Amestecam bine crema si o dam la rece pentru o ora.

Asamblare. Taiem blatul in doua cercuride dimensiubnea vasului in care vom asambla acest trifle. Punem cele doua creme in doua posuri. Capsunele le spalam si le indepartam frunzulitele. Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra pana cand devine cremoasa. Adaugam vanilia si omogenizam.

prep_Strawberry Trifle

Punem 2-3 linguri de crema pe fundul unui vas de sticla incapator. Asezam un blat peste crema. Insiropam bine blatul cu siropul de zahar ars si amaretto. De jur imprejurul vasului punem jumatati de capsune. Punem crema de branza pe langa capsune, lasand un spatiu in centru. In centru vom pune crema de ciocolata. Continuam cu al doilea blat pe cre il insiropam bine. Punem din nou capsune radial, pe marginea vasului. Umplem vasul cu cele doua crema – branza pe exterior si ciocolata in interior.

Decoram acest trifle cu frisca si cu capsune. Il lasam la rece pentru 1-2 ore pentru a se intrepatrunde aromele. Il servim cu pofta. Enjoy!

Strawberry Trifle


3 Comments

« Tort cu ciocolata, cafea si tonka
Mini pavlova cu cirese »

Comments

  1. Alexandra says

    June 15, 2016 at 3:56 pm

    Arata suuperrrr…. vreau si eu sa il fac in acest weekend, cam cat are diametrul? Il faceam de-a doua zi de cand l-am vazut dar nu prea il pot imparti intre prieteni ca pe un tort normal, trebuie sa ii invit la mine. :))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 15, 2016 at 7:11 pm

      Alexandra, ma bucur mult ca-ti place! Diametrul vasului nu este foarte mare, are 18cm. Daca ai un vas mai mare va trebui sa maresti cantitatile pentru creme si blat. Te pup!

      Reply
      • Alexandra says

        June 16, 2016 at 3:50 am

        Ha. Acum am masurat si eu. Si al meu tot 18. Deci merge perfect. Multumesc frumos. Pupici.

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316