• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Rulada de ciocolata cu mascarpone

Prajituri

Rulada de ciocolata cu mascarpone

Iubesc ruladele. Sunt atat de simple, delicate si frumoase! Ruladele cu ciocolata, cu vanilie, cu dulceata, cu frisca. Toate sunt minunate. Unele atrag prin simplitate si delicatete, altele atrag prin decoruri inedite si creme onctuoase, iar altele atrag prin jocuri de culori si arome.  Aceasta rulada cu ciocolata si mascarpone atrage prin decor, prin contrast si prin simplitate in acelasi timp. O rulada simpla de ciocolata cu o crema de mascarpone si frisca cu insertie de visine din dulceata. Un decor de ciocolata in diferite nuante. O aroma grozava, densa, ispititoare. O atractie dulce!

Rulada de ciocolata cu mascarpone

Blat

5 oua medii

6 linguri zahar

2 linguri cacao

4 linguri faina

2 linguri unt topit

1 praf sare

Crema

250 gr macarpone

200 gr smantana pentru frisca

50 gr zahar

150 gr dulceata de visine

Decor

200 gr ciocolata neagra

150 ml smantana pentru frisca

25 gr unt

50 gr ciocolata cu lapte

50 gr ciocolata alba

50 gr ciocolata neagra

Rulada de ciocolata cu mascarpone_4

Blat. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina si cacaoa le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz – de dimensiuni 30/40cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop  curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.

Crema. Batem smantana pentru frisca cu o lingurita de zahar vanilat pana cand obtinem o spuma ferma. Mascarpone il amestecam cu zaharul pudra pana se transforma in crema.

Incorporam frisca in mascarpone cu miscari de jos in sus.

Desfacem cu grija rulada si intindem crema mascarpone. Din loc in loc punem cate o lingurita de dulceata. Rulam cu grija si dam la frigider pentru cateva ore.

Rulada de ciocolata cu mascarpone

Decor. Incalzim smantana pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam 200 gr ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine. Intindem glazura peste rulada si lasam la rece. Din ciocolata ramasa facem decoratiuni si ornam rulada.

Taiem rulada in felii potrivite cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Servim cu pofta!

Rulada de ciocolata cu mascarpone


8 Comments

« Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice
Croissante cu ciocolata »

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    January 9, 2016 at 8:21 pm

    Multe retete de blaturi nu necesita praf de copt. Aceasta reteta e una simpla. Daca o executi corect iese minunata :)

    Reply
    • Je says

      March 5, 2016 at 4:35 pm

      Imi cer scuze pentru mesaj’ul rautacios… nu mi-a iesit bine din prima blatul si am reactionat urat. Te rog sa stergi comment’ul meu.

      Reply
  2. liaandresanu says

    January 11, 2016 at 3:28 am

    La rulade nu se pune praf de copt in general

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 13, 2016 at 6:38 am

      Lia, asa este :) Dar unii vor neaparat sa gaseasca greseli si nu stiu cum…

      Reply
  3. Iulia says

    August 18, 2016 at 8:31 am

    Buna,

    As vrea sa fac aceasta rulada pentru un prieten care nu consuma oua. Cum as putea sa fac blatul fara sa folosesc acest produs si sa iasa si ok?

    Merci

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 22, 2016 at 12:03 pm

      Buna Iulia, sincer nu am facut niciodata o rulada fara oua. Stiu ca ouale se pot inlocui cu banane, in prajiturile vegane. Teoretic ai putea sa incerci blatul de la prajitura cu ciocolata vegana, ar putea sa iasa ok.
      Reteta e aici: https://www.enjoy-dessert.ro/2013/11/prajitura-de-ciocolata-de-post-vegan-chocolate-cake.html

      Reply
  4. Mihaela says

    October 29, 2021 at 7:25 am

    Nu e ok blatul… Nu iese nimic… păcat arata f bine … Am respectat cantitățile si modul de lucru..

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2021 at 1:02 pm

      Buna Mihaela, imi pare rau ca nu a iesit blatul. Eu il fac de multe ori si de fiecare data iese cum trebuie. Poate nu sunt batute suficient de bine ouala impreuna cu zaharul. Trebuie sa fie foarte spumoase, aerate si albe.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316