• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine

Prajituri

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine

Prajiturile fara coacere sunt prajituri delicate si elegante. De regula au un blat de biscuiti sau fructe uscate si o crema aerata gen mousse. Nici aceasta prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine nu se abate de la regula. Are tot ce trebuie pentru o prajitura grozava fara coacere plus un amestec grozav de arome – simple. Crema de branza si ciocolata – o combinatia clasica pe placul multora. Aici am mai adaugat notele fructate date de dulceata de visine si  notele florale ale apei de trandafiri. Si a iesit ceva bun, fooarte bun. Un desert usor si delicat, placut la fiecare degustare.

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_2

Blat

150 gr biscuiti integrali/digestivi

40 gr unt topit

Mousse de branza

200 gr crema de branza

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita extract de vanilie

1 praf sare

50 gr zahar

30 ml apa + 4 gr gelatina

Crema de ciocolata

100 gr ciocolata neagra

70 gr smantana pentru frisca

2 lingurite sirop de visine

In plus

100 gr dulceata de visine +3-4 picaturi apa de trandafiri

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_1

Blat. Macinam fin biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Punem biscuitii pe o bucata de folie alimentara intinsa bine – deasupra unui suport solid. Incercam sa formam un blat de prajitura de dimensiunea formei de chec in care vom monta prajitura. Acoperim blatul de biscuiti cu folie si il introducem la congelator, cu tot cu suport.

Crema de ciocolata. Aducem smantana pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata neagra rupta bucatele si siropul de visine. Amestecam bine. Punem ciocolata in forme lunguiete de silicon si dam la congelator pentru jumatate de ora. Peste ciocolata punem si dulceata de visine amestecata cu apa de trandafiri, mai dam la congelator pentru jumatate de ora, cel putin.

Mousse de branza. Incalzim usor branza impreuna cu zaharul. Punem gelatina la hidratat in 3 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de branza incalzita si amestecam bine. La final adaugam si esenta de vanilie. Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita de zahar pudra apoi o incorporam in crema de branza cu miscari de jos in sus.

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_3

Asamblare. Intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara punem mousse-ul de branza. Scoatem cu grija crema de ciocolata din forma de silicon si o punem in centrul formei de chec. Apasam usor pana cand se pierde in crema de branza.  Deasupra punem blatul de biscuiti si apasam din nou. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Dupa ce prajitura s-a intarit suficient, o rasturnam pe un platou. O decoram cu glazura oglinda de ciocolata si decoratiuni din zahar. Enjoy!

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_4


4 Comments

« Cozonac cu rahat
Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir »

Comments

  1. Dan says

    December 15, 2015 at 2:13 pm

    Esti fenomenala!!!!!!!, sunt la dieta :)))), iar tu ma impingi la pacat!!:)))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 16, 2015 at 9:29 am

      Multumesc de apreciere! Pacat este sa nu gusti din ceva asa bun :) Daca dieta nu iti permite nici macar o bucata mica de prajitura, inseamna ca e mult prea stricta 😀

      Reply
  2. Constantin Narcisa says

    April 26, 2016 at 7:40 am

    La aceasta minunata prajitura ce crema de branza si ce fel de smantana pentru frisca folositi? Multumesc mult!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 26, 2016 at 8:00 am

      Buna Narcisa. Ma bucur ca-ti place prajitura! De obicei folosesc smantana pentru frisca “La Dorna” cu 35% grasime. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316