• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir

Biscuiti

Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir

Fursecurile sunt dulciuri tare indragite in timpul sarbatorilor de iarna. Atat de cei mari cat si de cei mici. Cei mici sunt atrasi in primul rand de forme si culori. Cei mari, pe langa aceste aspecte, pun si gustul pe un loc foarte important. Iar gustul bun este dat de arome. Aromele subtile care se combina frumos, care dau nastere unui desert de poveste. Asa sunt ciocolata si ghimbirul care impreuna au creat un dulce simplu dar special: fursecuri cu ciocolata si ghimbir. Fragede, aromate, delicate. Dulciuri simple, economice si delicioase. Si da, cu ciocolata.
Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir_3
Ingrediente
150 gr unt
1 ou mare
2 linguri lapte rece
200 gr faina
50 gr amidon de porumb
2 linguri cacao
1 praf de sare
100 gr zahar pudra
1 lingurita pudra de ghimbir
o lingurita extract de vanilie
Decor
100 gr ciocolata neagra
Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir_1
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana cand devine aerat si cremos. Separat amestecam faina cu amidonul, cacaoa si sarea.
Peste crema de unt adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa. Treptat adaugam faina si mixam la viteza mica. La final punem si extractul de vanilie. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam 2 linguri de lapte pentru a-l face mai fluid. Compozitia trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi folosita intr-un pos de ornare. Eu am folosit o forma stelata pentru a face fursecurile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Facem rondele cu ajutorul posului. Lasam spatiu 2-3 cm intre fiecare biscuite.
Coacem fursecurile timp de 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe laterale. Scoatem tava din cuptor si ii lasam 2-3 minute in tava la odihnit. Ii transferam pe un gratar la racit.
Dupa ce s-au racit complet ii decoram cu ciocolata neagra topita si cu decoratiuni de zahar. Enjoy!
Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir_2


3 Comments

« Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine
Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion »

Comments

  1. olivia says

    December 15, 2015 at 11:43 am

    O reteta minunata,ce trebuie pusa in aplicare.Sarbatori frumoase!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 16, 2015 at 9:29 am

      Multumesc frumos Olivia! Sarbatori frumoase si tie!

      Reply
  2. Luminita Filip says

    December 22, 2015 at 8:36 am

    Foarte buneee,multumim pentru reteta!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316