• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Fursecuri cu unt si portocale

Biscuiti

Fursecuri cu unt si portocale

Fursecurile sunt dulciuri putin complicate, care pot fi facute cu mult timp inainte de evenimentul dorit. Se fac usor, ingredientele folosite sunt la indemana oricui. Putem sa le aromam cu ce avem prin casa, sau orice aroma care ne inspira. Eu am ales portocala pentru ca stiu ca merge de minune cu sarbatorile de iarna. Portocalele sunt nelipsite pe timp de iarna, in asteptarea Mosului. Ele aduc culoare si parfum in casa, o mireasma de poveste. Pornind de la aceasta minunata aroma au iesit aceste fursecuri cu unt si portocale, fursecuri simple, foarte fragede si aromate. Enjoy!

Fursecuri cu unt si portocale

Ingrediente

150 gr unt

80 gr zahar

1 ou mare

2 linguri suc de portocala

280-300 gr faina

1/3 lingurita sare

1 lingurita rasa amoniu pt prajituri

coaja rasa de la portocala

50 gr ciocolata neagra

Fursecuri cu unt si portocale

Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pana cand devine aerat si cremos. Adaugam oul , coaja rasa de portocala, sucul de portocala si mixam bine pana la incorporarea completa.
Separat amestecam faina cu amoniul si sarea.
Peste crema de unt adaugam treptat faina si mixam la viteza mica. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam 2 linguri de lapte pentru fluidizare. Compozitia trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi folosita intr-un pos de ornare. Eu am folosit un dui cu varf stelat.
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Spritam biscuiti in tava sub forma dorita. Introducem tava la cuptor si coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor pe laterale.. Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii in tava inca 10 minute pentru a se intari apoi ii putem transfera pe un gratar la racit.

Ornam biscuitii cu fasii subtiri de ciocolata topita. Lasam ciocolata sa se intareasca. Cand sunt gata, biscuitii ii putem transfera intr-o cutie ermetica. Rezista 1-2 saptamani. Sa aveti pofta.

Fursecuri cu unt si portocale

Alte retete delicioase de fursecuri sau dulciuri de sarbatori puteti vedea pe urmatoarele bloguri frumoase, scrise de fete dragi mie:

  • Lecturi si Arome ( Claudia )
  • Reţete fel de fel ( Iuliana Florentina )
  • Pastry Workshop ( Olguta )
  • Bucate Aromate ( Iuliana )
  • Reţetele mele dragi ( Dia Daria )
  • Căsuţa Laurei (Laura )
  • Din dragoste pentru bucătărie ( Camelia )


6 Comments

« Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion
Rulada cu crema caramel si gem si un concurs »

Comments

  1. olivia says

    December 19, 2015 at 1:25 pm

    Retetele acestea mai mult decat binevenite.

    Reply

Trackbacks

  1. {Homemade Salted Caramels} - Caramele cu fulgi de sare - Pastry Workshop says:
    December 17, 2015 at 7:32 pm

    […] Paula – Enjoy Dessert […]

    Reply
  2. Jeleu de rodii cu capsuni says:
    December 18, 2015 at 4:01 am

    […] din aceasta categorie, va invit sa vedeti si ce au pregatit cateva colege de blogging:  Iuliana, Paula, Iuliana, Camelia, Olguta, Laura si […]

    Reply
  3. Fursecuri cu ciocolata ~ Casuta Laurei says:
    December 18, 2015 at 5:17 pm

    […] ademeneste cu  fursecuri cu nuca si cacao – un must al acestei perioade, Paula ne imbie cu Fursecuri cu unt si portocale -mmmm, Olguta pune sub brad Mosului Caramele cu fulgi de sare ca sa fie cat mai […]

    Reply
  4. Fursecuri cu nuca si cacao - Lecturi si Arome says:
    March 7, 2016 at 5:13 pm

    […] meniului de sarbatoare o sa va invit sa treceti si pe la colegele mele de blogging, Iuliana, Paula, Iuliana, Camelia, Dia, Olguta si Laura care au pregatit si ele bunatati potrivite pentru a fi […]

    Reply
  5. Fursecuri semilună cu unt şi vanilie - Bucate Aromate says:
    October 23, 2018 at 11:56 am

    […] Paula – de la Enjoy Dessert […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316