Fursecurile sunt dulciuri putin complicate, care pot fi facute cu mult timp inainte de evenimentul dorit. Se fac usor, ingredientele folosite sunt la indemana oricui. Putem sa le aromam cu ce avem prin casa, sau orice aroma care ne inspira. Eu am ales portocala pentru ca stiu ca merge de minune cu sarbatorile de iarna. Portocalele sunt nelipsite pe timp de iarna, in asteptarea Mosului. Ele aduc culoare si parfum in casa, o mireasma de poveste. Pornind de la aceasta minunata aroma au iesit aceste fursecuri cu unt si portocale, fursecuri simple, foarte fragede si aromate. Enjoy!
Ingrediente
150 gr unt
80 gr zahar
1 ou mare
2 linguri suc de portocala
280-300 gr faina
1/3 lingurita sare
1 lingurita rasa amoniu pt prajituri
coaja rasa de la portocala
50 gr ciocolata neagra
Ornam biscuitii cu fasii subtiri de ciocolata topita. Lasam ciocolata sa se intareasca. Cand sunt gata, biscuitii ii putem transfera intr-o cutie ermetica. Rezista 1-2 saptamani. Sa aveti pofta.
Alte retete delicioase de fursecuri sau dulciuri de sarbatori puteti vedea pe urmatoarele bloguri frumoase, scrise de fete dragi mie:
- Lecturi si Arome ( Claudia )
- Reţete fel de fel ( Iuliana Florentina )
- Pastry Workshop ( Olguta )
- Bucate Aromate ( Iuliana )
- Reţetele mele dragi ( Dia Daria )
- Căsuţa Laurei (Laura )
- Din dragoste pentru bucătărie ( Camelia )
Retetele acestea mai mult decat binevenite.