• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Tiramisu Millefeuille

Dulciuri diverse

Tiramisu Millefeuille

Millefeuille este un desert delicat al carui nume te duce cu gandul la o multitudine ( mie ) de foi. Cam asa si este pentru ca straturile de baza ale acestui desert sunt compuse din multe, multe foi subtiri de placinta. Foi care isi fac aparitia doar in momentul coacerii. Asta este avantajul foietajului – un aluat cu care putem lucra foarte bine inainte de coacere, iar dupa coacere are parte de o transformare majora. Dintr-un aluat robust ajunge o foaie de placinta delicata, aerata cu o multime de straturi care la orice atingere brusca pot sa se rupa in mii de bucati.

Lasand la o parte aceasta introducere, vreau sa va povestesc putin si despre acest al meu tiramisu millefeuille. Este un desert excelent! E perfect pentru iubitorii de fineturi si mai ales de dulciuri cu cafea. Are o aparitie robusta si solida, insa la prima atingere aceasta postura este complet demolata si devorata. Pentru ca nu o sa mai stam sa ii contemplam infatisarea, doar gustul minunat la fiecare inghititura. Cafea, vanilie, mascaporne si un strop de ciocolata puse intre miile de foi ale acestui desert. Cam asa sta treaba cu acesta desert. Simplu dar extrem de gustos. Enjoy!

Tiramisu Millefeuille_4

Ingrediente

400 gr foietaj

250 gr mascarpone

250 ml lapte

3 oua mari

3 linguri amidon

150 gr zahar

2 linguri cafea tare

1 lingurita extract de vanilie

 

70 gr ciocolata neagra

50 gr smantana dulce

2 linguri cafea tare

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 10-15 min. Nr portii: 4

Tiramisu Millefeuille_1

Foi. Preincalzim cuptorul la 200 de grade celsius si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Intindem foietajul cu sucitorul pana ajungem la un dreptunghi de 20/30cm dimensiuni. Taiem foaia in 12 dreptunghiuri de 10/5cm. Intepam fiecare dreptunghi cu furculita si il apasam usor cu palmele pentru a evita umflarea acestuia in exces la copt.

Punem dreptunghiurile de aluat in tava si introducem tava in cuptorul incins. Coacem foeitajul timp de 10-15 minute pana cand se rumneneste usor, fara insa a-l usca prea tare.

Tiramisu Millefeuille_2

Crema. Mascarpone il mixam usor cu cafeaua si extractul de vanilie pana cand devine cremos.

Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Amidonul il amestecam cu ouale pana cand devine o compozitie omogena. Cand laptele e fierbinte il turnam peste oua in fir subtire. Punem apoi toata compozitia pe foc mediu. Amestecam constant in crema pana cand aceasta se ingroasa. O transferam intr-un bol mai mare si o lasam la racit. Amestecam in crema la intervale de 5 minute pentru a evita formarea crustei si pentru a grabi procesul de racire.

Cand crema ajunge la temperatura camerei incorporam usor si mascarpone, cate o lingura pe rand. Dam crema jumatate de ora la rece.

Topim la bain marie ciocolata impreuna cu smantana si cafeaua. Omogenizam. Ungem 8 din cele 12 foi de placinta cu un strat de crema.

Asamblare. Luam o foaia de placinta glazurata cu ciocolata. Deasupra punem crema de cafea cu ajutorul unui pos. Acoperim cu inca o foaie cu ciocolata si continuam cu crema. Deasupra punem o foaie de placinta simpla. Apasam usor, cat sa lipim straturile. Procedam in acest fel si cu celelalte foi de placinta.

Pudram millefeuille cu zahar vanilat si cacao neagra. Rezulta un deliciu si cu suguranta il veti savura cu pofta!

Tiramisu Millefeuille_3


2 Comments

« Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura
Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat »

Comments

  1. IRINA vLAD says

    November 2, 2015 at 11:57 am

    Esti mirifica! Te admir, nu doar pentru ce poate sa iasa din mainile tale, dar si pentru ca esti un suflet mare, care impartaseste cu noi toate secretele. Felicitari si daca as avea posibilitati ti-as da un premiu cat sufletul tau de mare. Pana atunci, multumiri si respect

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 4, 2015 at 10:21 am

      Multumesc mult Irina, ai scris minunat despre mine si poate e mai mult decat merit. Ma bucur sa aud ca retelele mele sunt de folos. Te astept cu drag, oricand, in casuta mea cu retete. Te pup!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316