• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura

Prajituri

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura

Prajiturile in straturi sunt preferatele mele, mai ales daca printre acele straturi sunt cel putin doua de ciocolata, sau nutella, sau zmeura. Sau, mai bine zis, ceva in genul acestei prajituri care le are pe toate. Blaturi de ciocolata cu o textura grozava, crema densa de mascarpone si nutella dar si o crema racoroasa de zmeura. Combinatia ar putea fi pe gustul oricui. Pe mine m-a cucerit mai ales ca nu este o prajitura care sa necesite mult efort. Pasii sunt simplu de executat, cremele se fac din cateva miscari iar la final avem o deosebita prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura. Enjoy!

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_2

Blat
2 oua
65 ml ulei
120 ml iaurt
150 ml apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr faina
65 gr faina de migdale
30 gr cacao
120 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare

Crema 1

200 gr mascarpone

200 gr crema de branza
200 gr nutella
1 lingurita extract de vanilie

Crema 2
200 gr zmeura
3 linguri zahar
2 linguri apa
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita extract de vanilie

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_3

 

Blat. Apa fierbinte o amestecam cu cacaoa pana cand obtinem o crema omogena. O lasam deoparte la racit.

Faina o amestecam cu faina de migdale, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Ouale le amestecam usor impreuna cu uleiul, vanilia si iaurtul. Punem amestecul peste crema de cacao si omogenizam.
Turnam ingredientele lichide peste cele solide si omogenizam usor.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia intr-o tava mare de 25/35 cm si nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul din cuptor si-l lasam la racit apoi il taiem in 2 bucati egale de 17/25 cm. Fiecare bucata de blat o vom taia in doua pe orizontala, astfel incat sa obtinem doua bucati de blat mai subtiri.
Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_1
Crema 1. Mascarpone il amestecam cu crema de branza pana se omogenizeaza si devin o crema fina. Adaugam nutella si extractul de vanilie, apoi omogenizam din nou.
Crema 2. Zmeura o punem pe foc impreuna cu apa, zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5 minute pana se inmoaie si scade lichidul. Oprim focul, adaugam vanilia si omogenizam. Adaugam doua linguri din crema cu nutella si amestecam bine.
Asamblare. Punem un blat intr-o tava mai mica.  Deasupra lui intindem o treime din crema cu nutella. Urmeaza un nou blat si alte treime de crema cu nutella. Deasupra punem un nou blat si intindem crema de zmeura. Punem si ultimul blat si apasam usor. Deasupra intindem crema nutella ramasa. Decoram prajitura cu alune caramelizate, bomboane de ciocolata sau zmeura.
Pofta buna!
 Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_4


15 Comments

« Cupcakes cu cocos
Tiramisu Millefeuille »

Comments

  1. Claudia V says

    October 24, 2015 at 7:05 am

    La fix vine reteta asta a ta in mailul meu de abonat :)
    Tocmai cautam o reteta cu mascarpone :)
    Merci de sugestie :)
    Weekend placut! Pupici :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 25, 2015 at 6:52 pm

      Ma bucur Claudia! Chiar e faina prajitura asta. Te pup!

      Reply
  2. Flory says

    November 12, 2015 at 1:19 pm

    Bună!
    Pare delicioasa ca de altfel toate rețetele tale, musai sa o fac și eu☺.Pot înlocui faina de migdale cu faina normala? Și zmeura e ok dacă e congelata, o sa se întărească crema de zmeura dacă nu pun amidon?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 13, 2015 at 1:54 pm

      Buna Flory,
      Faina de migdale se poate inlocui cu cea normala. Crema de zmeura nu necesita amidon, trebuie lasata pe foc pana ce scade o buna parte din lichid. Crema de zmeura trebuie amestecata cu doua linguri din crema cu nutella. Am corectat acum si in postare.

      Reply
  3. Alexandra says

    March 19, 2016 at 9:11 am

    Care e diferenta intre mascarpone si crema de branza??Eu cred ca crema de branza e putin sarata,nu??..gen philadelphia e buna??

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 19, 2016 at 12:54 pm

      Alexandra,mascarpone e un fel de smantana grasa, foarte consistenta. E mult mai cremoasa decat branza si cu un procent mai mare de grasime. Crema de branza gen philadelphia e foarte buna pentru prajituri.

      Reply
  4. ana says

    December 21, 2016 at 7:49 am

    bicarbonat de sodiu sau de amoniu? si daca pun numai praf de copt?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 21, 2016 at 10:48 am

      Ana, e vorba de bicarbonat de sodiu. Poti sa pui si praf de copt in locul cantitatii de bicarbonat. Bicarbonatul, in combinatie cu iaurtul face prajitura sa creasca frumos.

      Reply
      • ana says

        December 21, 2016 at 4:09 pm

        multumesc frumos!

        Reply
  5. ana says

    December 21, 2016 at 4:27 pm

    mi se pare cam lichida compozitia de blat..oare de ce??

    Reply
  6. Alice B says

    April 5, 2017 at 9:20 am

    Buna!
    Foarte interesanta combinatia!

    Daca incerc sa transform prajitura intr-un tort, compozitia pt blat ar ajunge pentru trei straturi (tava de 18 cm)? Ar trebui coapte separat, sau pot pune toata compozitia la copt?

    Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 6, 2017 at 7:44 pm

      Buna Alice. Cred ca ar merge bine un tort cu 3 straturi. Compozitia pentru blat se poate coace toata o data.

      Reply
      • Alice B says

        April 7, 2017 at 7:54 am

        Multumesc mult! Incerc!

        Reply
      • Alice B says

        May 15, 2017 at 9:18 am

        Succes total! Am dublat cantitatile si a iesit un tort de 26cm in 4 straturi! Delicios!

        Reply

Trackbacks

  1. Prajitura cu mascarpone si piure de castane - Lecturi si Arome says:
    January 7, 2021 at 1:22 pm

    […] il folosesc si cum sa il includ in reteta cu conditia sa fie una simpla dar gustoasa, am vazut la Paula pe blog o reteta de prajitura cu un blat umed usor de facut si care mi s-a parut, citind lista […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316