Biscuitii de casa se fac usor si sunt un dulce numai bun pentru pauzele de rontait – care se spune de fapt ca nu ar fi atat de bune, insa o mica gustare nu poate sa faca prea mult rau. Mai ales ca e vorba de o gustare pregatita cu drag in casa foarte buna de impartit si cu prietenii, sau de consumat in liniste acasa.
Aceste fursecuri cu ciocolata sunt si frumusele si pline de culoare. Le putem pregati pentru un candy bar, pentru o aniversare, pentru copii si adulti pofticiosi.
Ingrediente
200 gr unt
400 gr faina
100 gr cioco neagra 70%
150 gr zahar
1 ou
1 praf de sare
1 ligurita extract de vanilie
Decor
200 gr cioco neagra
50 gr unt
fructe confiate
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min. Nr biscuiti: 30+
Biscuiti. Topim ciocolata neagra la bain marie si o dam deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana cand obtinem o crema fina si pufoasa. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Treptat adaugam ciocolata topita si vanilia apoi mixam usor. Faina o incorporam in cateva transe iar cand aluatul devine prea greu de prelucrat putem sa renuntam la mixer. Adaugam faina pana obtinem un aluat legat, moale dar nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pentru o ora.
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie subtire de 0.3cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda si le transferam in tava. Coacem biscuitii timp de 8-10 minute apoi ii lasam pe un gratar la racit.
Decor. Topim la bain maie untul si ciocolata neagra rupta bucatele. Omogenizam compozitia apoi punem cate o lingurita de crema peste fiecare biscuite. Nivelam usor fara insa a acoperi biscuitele in totalitate. Presaram deasupra fructe uscate iar biscuitii nostri minunati sunt gata.
Leave a Reply