• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Fursecuri cu ciocolata

Biscuiti

Fursecuri cu ciocolata

Biscuitii de casa se fac usor si sunt un dulce numai bun pentru pauzele de rontait – care se spune de fapt ca nu ar fi atat de bune, insa o mica gustare nu poate sa faca prea mult rau. Mai ales ca e vorba de o gustare pregatita cu drag in casa foarte buna de impartit si cu prietenii, sau de consumat in liniste acasa.

Aceste fursecuri cu ciocolata sunt si frumusele si pline de culoare. Le putem pregati pentru un candy bar, pentru o aniversare, pentru copii si adulti pofticiosi.

Fursecuri cu ciocolata_2

Ingrediente

200 gr unt

400 gr faina

100 gr cioco neagra 70%

150 gr zahar

1 ou

1 praf de sare

1 ligurita extract de vanilie

Decor

200 gr cioco neagra

50 gr unt

fructe confiate

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min. Nr biscuiti: 30+

Fursecuri cu ciocolata_1

Biscuiti. Topim ciocolata neagra la bain marie si o dam deoparte pana ajunge  la temperatura camerei. Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana cand obtinem o crema fina si pufoasa. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Treptat adaugam ciocolata topita si vanilia apoi mixam usor. Faina o incorporam in cateva transe iar cand aluatul devine prea greu de prelucrat putem sa renuntam la mixer. Adaugam faina pana obtinem un aluat legat, moale dar nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pentru o ora.

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie subtire de 0.3cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda si le transferam in tava. Coacem biscuitii timp de 8-10 minute apoi ii lasam pe un gratar la racit.

Decor. Topim la bain maie untul si ciocolata neagra rupta bucatele.  Omogenizam compozitia apoi punem cate o lingurita de crema peste fiecare biscuite. Nivelam usor fara insa a acoperi biscuitele in totalitate. Presaram deasupra fructe uscate iar biscuitii nostri minunati sunt gata.

Fursecuri cu ciocolata_3


Leave a Comment

« Prajitura simpla cu prune
Cheesecake cu ciocolata si piersici »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316