• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Placinte impletite cu telemea

Aluat sarat Provocarea secreta

Placinte impletite cu telemea

Placinte impletite cu telemea am savurat in weekendul ce tocmai a trecut. Au fost delicioase si au trecut repede, ca painea calda. Reteta am imprumutat-o de la cineva si bine am facut. A fost o alegere grea dar buna. De ce grea? Pentru ca am avut de rasfoit cartea minunata de retete a Elenei pentru a alege ceva bun de preparat in cadrul Provocarii secrete. Provocarea era pe luna aprilie, am intarziat eu putin, insa sper ca Stefania sa nu se supere. I-o trimit repejor iar voua va las reteta. Enjoy!

Placinte impletite cu telemea

Aluat
500 gr faina
250 ml lapte caldut
100 gr urda
50 gr unt
1/2 lingurita sare
1 lingura zahar
15 gr drojdie
1 ou

Umplutura
300 gr telemea
2 cepe verzi
1/2 legatura marar

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr placinte: 12

Placinte impletite cu telemea

Placintele astea le-am mai adaptat eu pe ici si pe colo. Am incercat sa respect ingredientele de la aluat si umplutura, insa in loc sa fac o singura placinta eu am ales sa le fac in portii individuale.
Laptele se incalzeste usor si se adauga in el drojdia si zaharul. Lasam amestecul 10 minute la odihnit. Cernem faina si in mijloc facem o adancitura. Adaugam laptele, oul batute usor cu sarea si urda. Incepem sa fratamantam usor pana cand obtinem un aluat omogen. Adaugam untul topit si mai fratamantam pana la omogenizare. In functie de necesitate mai putem adauga lapte sau faina. Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios. Acoperim aluatul cu putina faina si cu un prosop curat apoi il lasam la dospit intr-un loc caldut timp de aproximativ o ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.
In timp ce aluatul dospeste pregatim umplutura. Dam telemeaua pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa si mararul le taiem marunt apoi le amestecam cu telemeaua razuita.
DSC_0007
 DSC_0010DSC_0009
Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata. Il impartim in 12 bucati. Intindem fiecare bucata intr-o fasie lata de 5-6 cm si lunga de 20-25 cm. Punem umplutura deasupra apoi il rulam pe latura mai lunga. Vom obtine un sul. Sulul il taiem usor pe lungime cu un cutit ascutit apoi il impletim.
Procedam la fel cu toate bucatile de aluat. Asezam placintele pe tava si le ungem cu ou batut. Le mai lasam la crescut timp de jumatate de ora. Preincalzim apoi cuptorul la 190 de grade. Cand e incins vom introduce tava cu placinte la cuptor. Dupa 10 minute reducem focul la 180 si le mai lasam timp de 15-20 de minute pana cand se rumenesc frumos.
Sunt niste placinte delicioase. Cu iaurt sau lapte sunt o minunatie. Perfecte pentru copii dar si pentru adulti. Pofta buna!
Placinte impletite cu telemea


7 Comments

« Tort genoise cu ciocolata, frisca si capsune
Prajitura rapida cu mango »

Comments

  1. Elena says

    May 5, 2015 at 1:11 pm

    Ce interesanta interpretarea, Paula! Sunt incantata de idee si o s-o aplic si eu.

    Reply
    • Paula says

      May 11, 2015 at 6:00 am

      Elena draga, ma bucur ca-ti place! Te pup!

      Reply
  2. simonacallas says

    May 6, 2015 at 3:14 pm

    Frumoase, aurii si tare apetisante sunt <3 :)

    Reply
    • Paula says

      May 11, 2015 at 6:00 am

      Dada, si tare bune pe deasupra! Te pup!

      Reply
  3. TeoBucatar says

    May 6, 2015 at 5:26 pm

    Imi plac enorm produsele de patiserie, mai ales cele cu branza!

    Reply
    • Paula says

      May 11, 2015 at 6:01 am

      Teo, si mie imi plac tocmai de aceea fac destul de des :) Te pup!

      Reply

Trackbacks

  1. Parada „Provocarea secreta”-aprilie 2015 – Stefy harnicutza says:
    March 14, 2017 at 8:34 am

    […] Paula a adus  pentru parada placinte impletete cu telemea, tare aratoase, si sigur si […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316